Articolele din categoria ACTUAL:

Lucian Bode / Foto: Inquam Photos
Lucian Bode a vorbit despre alegerile din 2024: Trebuie să acţionăm ferm şi argumentat pentru a nu lăsa curentele extremiste şi populiste să câştige teren
Secretarul general al PNL Lucian Bode a declarat sâmbătă că lupta politică se va intensifica, transmiţându-le membrilor de partid că este necesară o acîiune fermă şi argumentată pentru a nu lăsa curentele extremiste şi populiste să câştige teren şi să contamineze viaţa publică cu minciuni sau să-si impună agenda dictată punct cu punct de la Est de România.
Bombardamente cu rachete/ Profimedia
350 de români, blocați în iadul din Fâșia Gaza. MAE face lumină: de ce nu pot fi ajutați momentan
350 de români sunt, în prezent, blocați în iadul din Fâșia Gaza. Ministerul de Externe de la București este în contact cu ei, spune purtătorul de cuvânt al institușiei, Radu Filip. Reprezentantul MAE a declarat, sâmbătă, la Realitatea PLUS, că instituția pe care o reprezintă este pregătită pentru ca atunci când se va ivi "fereastra de oportunitate", cetățenii români să fie evacuați "în condiții de securitate, la fel ca și cetățenii altor state care vor fi evacuați din această zonă". Oficialul nu a putut răspunde în ce interval de timp s-ar putea întâmpla asta. 
Mărturiile cutremurătoare ale bunicii românce a unui tânăr de 22 de ani, răpit de Hamas: Noi sperăm că e în viață
Mărturiile cutremurătoare ale bunicii românce a unui tânăr de 22 de ani, răpit de Hamas: Noi sperăm că e în viață
O româncă din Israel face un apel disperat! Nepotul ei grav bolnav a fost răpit de teroriștii Hamas. Femeia, supraviețuitoare a Holocaustului, născută în România, a vorbit în exclusivitate la Realitatea PLUS despre clipele de coșmar prin care trece. Băiatul a fost luat ostatic de la festivalul de muzică, în apropiere de granița cu Gaza, acolo unde teroriștii au ucis sute de tineri nevinovați. 
Planul de atac, găsit pe cadavrele teroriștilor Hamas. Masacrul, pregătit în detaliu - Ce a vizat STRATEGIA
Planul de atac al grupării Hamas, găsit pe cadavrele teroriștilor. Masacrul, pregătit în detaliu - Ce a vizat STRATEGIA
Israelienii susțin că doi lideri Hamas, responsabili cu orchestrarea atacurilor cu rachete asupra Israelului, ar fi fost uciși. Informația nu a fost, însă, confirmată de gruparea teroristă. De altfel, au apărut informații conform cărora Hamas și-a pregătit în detaliu atacul sângeros de acum o săptămână. Documente secrete scot la iveală faptul că teroriștii au vizat în special școli și centre de tineret, pentru a ucide cât mai mulți oameni și pentru a lua ostatici. 
Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos
Alexandru Rafila, avertisment crunt privind o posibilă criză a medicamentelor: Nu putem să le avem pe amândouă
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susţine că există o competiţie între ţări şi pe piaţa de medicamente, prin urmare România a trebuit să crească preţurile pentru a evita o criză. ”Nu putem să le avem pe amândouă: să se găsească medicamente fără niciun fel de problemă şi să avem preţurile cele mai mici. Trebuie să găsim un echilibru”, a spus ministrul.
Axa dictatorilor care vor să RĂSTOARNE noua ordine mondială. Tridentul exploziv Turcia-Qatar-Iran, sponsorii supremi ai Hamas
Axa dictatorilor care vor să RĂSTOARNE noua ordine mondială. Tridentul exploziv Turcia-Qatar-Iran, sponsorii supremi ai Hamas
În aceste zile critice se conturează tridentul exploziv din jurul teroriștilor Hamas. Așa cum tot mai mulți experți arată de la o zi la alta, o nouă axă arabă se conturează în jurul a trei țări, dintre care una este chiar a doua putere militară a NATO. Turcia, alături de Iran și Qatar, sunt statele islamice unde dincolo de pozițiile politice asumate, grupurile etnice de acolo simpatizează foarte mult cu teroriștii arabi din Hamas.
Liderul Hamas care a orchestrat atacul asupra Israelului, ucis într-un raid aerian! Informația, confirmată de Armata israeliană
Liderul Hamas care a orchestrat atacul asupra Israelului a fost ucis! Final de drum și pentru mai mulți "teroriști" care încercau să se infiltreze dinspre Liban
Șeful Hamas care a orchestrat atacul cu rachete asupra Israelului ar fi fost ucis, transmite presa internațională. Între timp, Fâșia Gaza este, în prezent, cel mai fierbinte loc de pe planetă! Termenul de 24 de ore pentru evacuarea civililor din nordul teritoriului, dat de armata Israelului, a expirat în această dimineață, la ora 6.00, dar a fost ulterior prelungit până la ora 16.00! Trupele controlate de la Tel Aviv au intrat în fâșia Gaza, dar nu au înaintat, cel puțin pentru moment. Civilii încă au la dispoziție rute umanitare pe care israelienii au promis că nu le vor ataca. 
Civili palestinieini / Profimedia
Ultimatumul israelian pentru evacuarea civililor din Gaza EXPIRĂ la ora 16.00! Blindatele, pregătite la graniță - Urmează marele asalt
Război în Orientul Mijlociu. Ultimatumul israelian pentru evacuarea civililor din nordul Fâșiei Gaza a fost prelungit până sâmbătă, la ora 16.00. Este a doua oară când acest ultimatum este prelungit. Armata israeliană a creat cu tancuri și buldozere două breșe de intrare în teritoriul asediat, dar deocamdată NU înaintează. Anunță, în schimb, rute pe care civilii încă pot fi evacuați și care nu vor fi atacate.
 Gabriela Firea / Arhivă foto
Ajutor de la stat pentru cuplurile care nu pot face copii. Gabriela Firea: "10.000 de cupluri care au primit aprobare până acum"
Unul din cinci cupluri de la noi din țară are probleme cu fertilitatea din cauza alimentației nesănătoase, a stresului, a problemelor de sănătate sau a poluării. Fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, a sărit în ajutorul acestor persoane care vor să devină părinți și a creat un program special pentru ei prin care primesc 15 mii de lei pentru fertilizare și analize. 
Sărbătoare 14 octombrie - Mare sărbătoare pentru creștini. Sfânta Parascheva, sărbătoare cu cruce roșie
Sărbătoare 14 octombrie - Mare sărbătoare pentru creștini. Sfânta Parascheva - Cruce roșie
Sfanta Parascheva s-a nascut in secolul al XI-lea, in satul Epivat din Tracia, pe tarmul Marii Marmara, in apropiere de Constantinopol (azi Istanbul). Se spune ca pe cand avea 10 ani, Cuvioasa Parascheva a auzit intr-o biserica cuvintele Mantuitorului: "Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie" (Marcu 8, 34). Aceste cuvinte o determina sa-si daruiasca hainele sale saracilor.
Iarna vine la pachet cu facturi uriașe. Disperare maximă în rândul pensionarilor
Iarna vine la pachet cu facturi uriașe. Disperare maximă în rândul pensionarilor: "O să stăm în frig..."
Bucureștenii nu scapă de facturile uriașe la întreținere și încălzire nici în această iarnă. Prețul gigacaloriei a rămas la un nivel uriaș, iar administratorii de bloc susțin că facturile vor fi și ele pe măsură. În tot acest timp, mulți bucureșteni plătesc servicii de care nu beneficiază. Asta pentru că sistemul primar de termoficare este în continuare avariat, iar situația pare departe de a se rezolva.