ACTUAL






















CULTURĂ





EDUCAŢIE

Toxiinfectie alimentara
Mai mulţi elevi care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat la un restaurant
Cel puţin şapte elevi, din mai multe judeţe, care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat într-un restaurant din Codlea, scrie Edupedu.ro. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a deschis o anchetă în acest caz, însă nu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, pe motiv că nu a primit vreo plângere oficială.




MEDIU





SOCIAL





SĂNĂTATE

Administraţia Spitalelor Bucureşti: 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice
Administraţia Spitalelor Bucureşti: 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti anunţă, vineri seară, că peste 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală nu mai satisface cerinţele actuale. De aceea, instituţia a semnat un protocol pentru realizarea unei noi clădiri pentru Secţia Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Obregia.




ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

 Levitația a devenit posibilă
Invenție revoluționară demnă de filmele SF. Levitația a devenit posibilă. Cum am putea vedea oameni plutind în aer
Cercetătorii de la Institutul de Știință și Tehnologie din Okinawa (OIST) au descoperit un material special, pe bază de grafit, care are capacitatea de a pluti în aer fără a avea nevoie de orice fel de intervenție externă. Descoperirea lor a stârnit admirația comunității științifice, având potențialul de a fi considerată invenția secolului.