POLITICĂ


Klaus Iohannis / Foto: Administrația Prezidențială

Compensarea carburanților, încă incertă
Compensarea carburanților, încă incertă. Benzinăriile nu sunt obligate să aplice măsura - Protest peste două zile
Sunt noi discuții în coaliția de guvernare pentru compensarea prețului carburanților. Marcel Ciolacu a anunțat că va discuta cu premierul, Nicolae Ciucă, despre noi măsuri, însă abia după ce va analiza cum funcționează compensarea cu 50 de bani. Numai că, deocamdatp, autoritățile nu știu și de când se va aplica exact schema de compensare. Mai mult, premierul Nicolae Ciucă spune că benzinăriile nu sunt obligate să aplice măsura. 

POLITICĂ


Marcel Ciolacu și Marius Budăi
Marcel Ciolacu forțează supraimpozitarea pensiilor speciale. Ce document se află pe masa lui Marius Budăi
Liderul PSD Marcel Ciolacu face un apel către colegii din Coaliţie privind supraimpozitarea pensiilor speciale. Înainte şedinţei cruciale de Executiv, ce va avea loc miercuri, Ciolacu a argumentat că pensiile speciale costă bugetul de stat peste 2 miliarde de euro anual și trebuie supraimpozitate. Într-o intervenție la Realitatea Plus, ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că are pe masă și textul unui memorandum ce urmează a fi înaintat guvernului, prin care se propune supraimpozitarea.

ACTUAL


Operațiunea de compromitere a șefilor din Armata Română - Cum încearcă propaganda rusă să ne denigreze generalii
Operațiunea de compromitere a șefilor din Armata Română - Cum încearcă propaganda rusă să ne denigreze generalii
Plecarea unor generali-cheie din serviciul de spionaj al Armatei a dus la nașterea unor teorii ale conspirației. Prima varianta lansată a fost că președintele Iohannis i-a executat pentru că au pus umărul la controversatele legi ale securității. Cine are interese să iasă pe piață cu astfel de ipoteze când la granița României este în desfășurare un război. 

ACTUAL