Articolele din categoria POLITICĂ:

NABABII de la stat: Cât câștigă șefii instituțiilor care emit facturile pentru români - Salarii de 74 de MII de lei pe lună
NABABII de la stat: Cât câștigă șefii instituțiilor care emit facturile românilor - Salarii de 74 de MII de lei pe lună
În plină criză energetică, angajații Hidroelectrica, compania de stat - lider în producția de energie electrică încasează salarii uriașe. Directorul executiv ia în fiecare lună în jur de 15 mii de euro. Spre exemplu: președintele Directoratului câștigă 74.000 lei/lună; un membru al Directoratului ia 73.000 lei/lună iar președintele Consiliului de Supraveghere: 14.500 lei/lună. 
Bogdan Mîndrescu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor Exclusiv
De ce este păstrat Bogdan Mîndrescu la Ministerul Transporturilor - Invitație pentru Sorin Grindeanu, la Culisele statului paralel
Anca Alexandrescu l-a invitat în mod public pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la emisiunea Culisele statului paralel. Invitația a fost făcută în ediția de luni seară, la Realitatea PLUS, în care au fost analizate rolul lui Bogdan Mîndrescu în minister, „mâna dreaptă” a lui Sorin Grindeanu, și jocurile pentru ținerea în funcție a acestuia.
Grindeanu anunță achiziția de trenuri electrice care pot atinge 200 km/h și ilustează cu poze din Elveția
Grindeanu anunță achiziția de trenuri electrice care pot atinge 200 km/h și ilustrează cu poze din Elveția. Asociația Pro Infrastructură reacționează
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat achiziţia a 20 de trenuri electrice care vor putea atinge 200 de kilometri la oră, în valoare de 180 de milioane de euro. În România nu există linii unde trenurile pot atinge 200 km/h și, probabil, nici nu vor exista mai devreme de 20 de ani, spune asociația, care îl acuză pe Grindeanu că "se laudă pe persoană fizică folosind poze din Elveția".
Klaus Iohannis / Foto: Administrația Prezidențială
Ziua Marinei, sărbătorită după 2 ani de pandemie. Iohannis: Sub umbrela NATO, România beneficiază astăzi de cele mai solide garanții din istoria sa - LIVE VIDEO
Președintele Klaus Iohannis a reiterat, luni, în cadrul alocuțiunii susținute cu prilejul festivităților organizate în Portul Militar din Constanța, de Ziua Marinei, poziția României în legătură cu conflictul din Ucraina. Șeful statului a transmis, totodată, un mesaj extrem de ferm legat de securitatea la Marea Neagră, precizând, în context, că "România a devenit un simbol al unității și solidarității NATO".
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă, anunț cu ocazia Zilei Marinei: "Voi sprijini în continuare derularea programelor de modernizare a Armatei și Forțelor Navale"
Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul cu prilejul Zilei Marinei şi al Forţelor Navale, că va sprijini în continuare, de la nivelul Guvernului, derularea programelor de modernizare a Armatei şi Forţelor Navale. ”Pentru tot ce faceti, aveţi preţuirea şi întregul sprijin al Guvernului României! Vă doresc mult succes, Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile şi vânt din pupa!”, le transmite el marinarilor. 
Foto: arhivă
Mesajul generalul (r) Gabriel Oprea de Ziua Marinei: “Nu este uşor să fii militar, dar la fel de greu este să ai în familie un militar, mai ales când este în Forţele Navale”
Presedintele UMPMV, generalul (r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Marinei Române.  “La cea de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române, UMPMV mulţumește marinarilor militari pentru eforturile depuse în activitatea lor şi îi felicită pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunile."
Marcel Ciolacu - președintele PSD
Marcel Ciolacu vrea cercetarea banilor de la Budapesta - Guvernul maghiar pompează sute de milioane de euro într-o uriașă rețea de fundații
Marcel Ciolacu spune că finanțările primite de fundațiile controlate de liderii UDMR ar trebui cercetate de instituțiile statului. Guvernul maghiar pompează sute de milioane de euro într-o uriașă rețea de fundații și persoane fizice din Transilvania. Multe dintre aceste organizații sunt conduse chiar de lideri ai UDMR, precum ministrul mediului Tanczos Barna. 
95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri finalizate din PNRR sunt eligibile - Anunțul ministrului Dezvoltării
95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri finalizate din PNRR sunt eligibile - Anunțul ministrului Dezvoltării
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că aproximativ 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri finalizate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt eligibile, iar în trei cazuri s-au făcut deja plăţi către autorităţile publice locale.
Viktor Orban (sursă FB)
Viktor Orban va fi citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Asztalos Csaba: "Nu am mai avut o astfel de situație"
Premierul ungar Viktor Orban va fi citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Anunțul a fost făcut, vineri, de șeful CNCD, Asztalos Csaba, care spune că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație până în prezent. Demersul vine în urma sesizării oficiale făcute de deputatul PNL Alexandru Muraru cu privire la discursul susținut de Orban la Băile Tușnad, la finalul lunii iulie.