Articolele din categoria POLITICĂ:

Paul Stănescu/ Arhivă foto
Cum explică liderii PSD despărțirea Coaliției de medicul Cătălin Cîrstoiu: Am avut o intenție bună, dar lucrurile au luat-o în altă parte
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat marți, la Parlament, că liderii Coaliției s-au „despărțit prietenește” de medicul Cătălin Cîrstoiu. Stănescu mai spune că PSD și PNL au avut o intenție bună atunci când au luat decizia unei candidaturi comune la Capitală în persoana medicului, dar lucrurile „au luat o direcție greșită”, iar lipsa de experiență a lui Cîrstoiu s-a văzut. Liderul PSD a recunoscut că „s-a făcut o greșeală”, dar aceasta este asumată de toți liderii Coaliției. Și prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că responsabilitatea deciziei aparține celor două partide. „Pe toate analizele făcute de noi toţi, în modul ăsta maximizăm cel mai mult scorul politic. (…) Nu a decis Marcel Ciolacu. Au decis cele două partide. Partide, nu lideri”, a afirmat Sorin Grindeanu.
Burduja, după ce a fost desemnat candidat pentru Primăria Capitalei: „Le prezentăm bucureștenilor un model de administrație liberală”
Burduja, după ce a fost desemnat candidat pentru Primăria Capitalei: „Le prezentăm bucureștenilor un model de administrație liberală”
Coaliția a decis! După 15 ore de discuții tensionate în care nu au reușit să găsească un candidat comun, PSD și PNL au stabilit să intre cu candidați separați în cursa pentru Primăria Capitalei. După ce inițial au fost refuzați de partide, Gabriela Firea și Sebastian Burduja trebuie acum să strângă semnături pe repede înainte. Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost retras forțat din cursă după ce a refuzat să facă un pas in spate din proprie inițiativă.
Angel Tilvar/ Arhivă foto
Acordul între Guvernul României şi cel al Coreei de Sud privind cooperarea în domeniul apărării, semnat de ministrul Tîlvăr la Seul
Ministrul Apărării Naționale (MApN), Angel Tîlvăr, a anunţat, marţi, că a semnat, la Seul, împreună cu omologul său coreean, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două ţări. Cu acest prilej, ministrul a precizat că Acordul deschide noi oportunităţi de colaborare în domenii precum educaţie militară, instruirea în comun a personalului, medicină militară, cercetare-dezvoltare şi industria de apărare.
Nicusor Dan, primarul general al Capitalei (Inquam Photos/Octav Ganea)
Nicușor Dan, după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu la Capitală: Decizie grea pentru mafia imobiliară
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, printr-o postare pe Facebook, după ce coaliţia PSD-PNL a decis să renunţe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan nu este însă singurul care a comentat decizia de luni seara a Coaliției. Cristian Popescu Piedone - unul dintre principalii contracandidați ai medicului până mai ieri - a postat și el un mesaj pe rețelele de socializare. „Astăzi, de ziua Sfântului Gheorghe, anunț toți oamenii buni că mergem împreună înainte și doar înainte!", le-a transmis Piedone bucureștenilor.
Klaus Iohannis, prima declarație în scandalul candidatului pentru Capitală, din Coreea de Sud: „Cert, nu este un mare succes al coaliției”
Klaus Iohannis, prima declarație în scandalul candidatului pentru Capitală, din Coreea de Sud: „Cert, nu este un mare succes al coaliției”
Președintele României - Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Coreea de Sud, iar astăzi a făcut o declarație de presă în urma scandalului din coaliție în care medicul Cătălin Cîrstoiu a fost exclus de la candidatura pentru Primăria Capitalei după mai bine de 13 ore de discuții și negocieri. Președintele a susținut declarații la ora 10.30.
AUR Prahova a depus plângere la Poliţie, după ce alegătorii au primit telefoane în care erau îndemnați să nu voteze formațiunea. Partidul, acuzat de blat cu PSD
AUR Prahova a depus plângere la Poliţie, după ce alegătorii au primit telefoane în care erau îndemnați să nu voteze formațiunea. Partidul, acuzat de blat cu PSD
AUR Prahova a depus o plangere la politie, luni seara, dupa ce mai multi alegatori din judet au primit apeluri telefonice in care erau indemnati sa nu voteze cu formatiunea politica, acuzata de "blat cu PSD". Reprezentantii partidului catalogheaza apelurile drept ”un sabotaj marsav” la adresa partidului si spun ca nu au niciun fel de intelegere cu social-democratii sau cu vreo alta formatiune politica.
K9 Thunder/ Wikipedia
Celebrele obuziere K9 Thunder, gata să intre în dotarea Armatei Române! Doar 9 țări din lume au acces la aceste arme, dintre care 5 sunt membre NATO
Armata Română se înarmează!  54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, produse în Coreea de Sud de compania Hanwha, ar urma să ajungă în dotarea Armatei. Vorbim despre o achiziție pentru care Guvernul condus de Marcel Ciolacu va plăti un miliard de dolari. Compania sud-coreeană este singura care a rămas în licitaţia deschisă de Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Negocierile dintre partea română și cea sud-coreeană sunt în plină desfășurare. În prezent, obuzierele de tip K 9 Thunder sunt operate în nouă ţări din lume, inclusiv cinci ţări NATO: Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda şi Turcia.
Sebastian Burduja și Gabriela Firea
Cătălin Cîrstoiu s-a retras. Coaliția merge cu candidați separați la Primăria Capitalei: Gabriela Firea și Sebastian Burduja
După o zi de ședințe maraton, de aproape 11 ore, ale liderilor Coaliției pe tema viitorului politic al medicului Cătălin Cîrstoiu, acesta s-a retras. Anunțul a fost făcut de jurnalista Anca Alexandrescu, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel. Ulterior, după miezul nopții, surse politice au anunțat că s-a decis în Coaliție varianta candidaturilor separate: Gabriela Firea, pentru PSD, respectiv Sebastian Burduja, PNL.
Dorel Vișan îl susține pe Cozmin Gușă la prezidențiale
Dorel Vișan îl susține pe Cozmin Gușă la prezidențiale! Mesaj emoționant al marelui actor român
În emisiunea „Culisele Statului Paralel”, moderată de Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS, Cozmin Gușă a prezentat detalii mai puțin cunoscute din filmul „21 de rubini”, regizat de preotul ortodox Ciprian Mega, film care este selectat printre peliculele finaliste la „BRICS FILM FESTIVAL 2024”, organizat la Moscova. Totodată, lui Cozmin Gușă i s-a pregătit o frumoasă surpriză, marele actor Dorel Vișan, protagonist al filmului, intrând în direct pentru a-i transmite un mesaj special.
Dosar de candidat: Clotilde Armand, primărița cercetată după ce s-a premiat singură
TU DECIZI. Dosar de candidat: Clotilde Armand, primărița cercetată după ce s-a premiat singură și care a stârnit scandalul datelor colectate ilegal de primărie
Astăzi la rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Clotilde Armand, primărița care a devenit celebră după ce a transformat cel mai bogat sector al Capitalei într-o groapă de gunoi. După un mandat clasificat de opinia publică drept „eșuat”, edilul se pregătește să ne ceară din nou să punem ștampila pe numele său la alegerile din 9 iunie. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, la lansarea lui Ion Mînzînă și Cristian Gentea: ”Sunteți campioni la absorbția de fonduri europene!”
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, la lansarea lui Ion Mînzînă și Cristian Gentea: ”Sunteți campioni la absorbția de fonduri europene!”
PSD Argeș a demonstrat sâmbătă, 20 aprilie, forța unei echipe de succes pentru argeșeni. În prezența a peste 800 de delegați, a conducerii Guvernului și a Partidului Social Democrat a avut loc lansarea candidaturii președintelui PSD Argeș Ion Mînzînă pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș și a prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea pentru funcția de primar al municipiului Pitești.