TIMP LIBER

Test de inteligență uimitor: ce bețe de chibrit trebuie să muți pentru a obține două pătrate. Doar 2% din populație îl poate rezolva


























Cillian Murphy, Oscar pentru cel mai bun actor, în rolul Oppenheimer (Profimedia)
Ce e adevărat și ce e ficțiune în "Oppenheimer", filmul de Oscar inspirat de biografia părintelui bombei atomice americane?
"Oppenheimer", ecranizarea lui Christopher Nolan după „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer", a fost marele câștigător al premierilor Oscar și a reprins disputa despre rolul pe care l-a jucat cel supranumit părintele bombei atomice americane. Dar cât de fidel a respectat celebru regizor cartea pe care a ecranizat-o și ce licențe cinematografice a introdus. 

LIFESTYLE


Descoperă puiul din imagine într-o mare de rățuște! Doar 2% dintre oameni reușesc să îil depisteze
Descoperă puiul din imagine într-o mare de rățuște! Doar 2% dintre oameni reușesc să îl depisteze: ce spune asta despre tine
Iluziile optice au captivat întotdeauna privitorii, punând la încercare modul în care creierul percepe și interpretează informațiile vizuale. Unul dintre cele mai recente teste IQ care a devenit viral pe internet propune o provocare aparent simplă: să găsești puiul ascuns printre rațele din imagine. Acest test, care susține că doar 2% dintre oameni pot descoperi rapid puiul, oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care mintea noastră procesează iluziile optice.

LIFESTYLE