Crima de pe autostrada A1. Afaceristul turc a făcut o criză la expertiza psihiatrică. Cartea jucată de avocatul apărării/ Arhivă foto

Crima de pe autostrada A1. Afaceristul turc a făcut o criză la expertiza psihiatrică. Cartea jucată de avocatul apărării

Este haos în cazul femeii găsite moarte lângă autostrada A1. Turcul acuzat de crimă a început să plângă și să urle în momentul expertizei psihiatrice, iar traducătorul și legiștii nu au mai putut comunica cu el. Avocatul turcului susțin că acesta ar suferi de afecțiuni grave precum epilepsie și schizofrenie. Anchetatorii vor să vadă dacă acesta a avut discernământ în momentul crimei. Rezultatele vor veni zilele următoare. 

SOCIAL

Copil din 6 ani, din Gorj, vândut de părinți în Germania, pentru 8.000 de lei. Mai mulți funcționari ai statului ar fi implicați


























Campania prevede consumarea unor substanțe la volan
Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR susține și se alătură campaniei de informare publică „Fii curat la volan!”
Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – susține și se alătură campaniei de informare publică „Fii curat la volan!”, bazată pe textul Legii 213/2023, numită informal "Legea Anastasia". Campania urmărește să atragă atenția celor care aleg să conducă sub influența alcoolului, drogurilor sau fără permis de conducere auto și au produs accidente rutiere soldate cu decesul victimei că pedeapsa este condamnarea la închisoare cu executare.

ACTUAL


La ce să fim atenți când cumpărăm pește. Foto: Profimedia
La ce să fim atenți când cumpărăm pește. Pericolele care ne pândesc în magazine - atenționări de la ANPC
Într-o lume în care sănătatea și siguranța alimentară sunt tot mai importante, cumpărarea de pește de calitate devine o preocupare majoră pentru mulți consumatori. Cu toate acestea, pericolele ascunse pot fi întâlnite chiar și în magazinele aparent de încredere. În preajma Sărbătorii Floriilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) ne atenționează asupra unor aspecte esențiale de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem să cumpărăm pește, pentru a ne proteja sănătatea și a ne asigura că produsele pe care le achiziționăm sunt de cea mai bună calitate.

ACTUAL


Vești bune pentru viitorii șoferi: Permisul de conducere se poate obține de la 17 ani
Vești bune pentru viitorii șoferi: Permisul de conducere se poate obține de la 17 ani
Într-o inițiativă menită să responsabilizeze tinerii șoferi, legislația rutieră din România ar putea suferi modificări semnificative. Un proiect de lege recent aprobat de Comisiile juridică și pentru apărare din Senat ar permite adolescenților de 17 ani să obțină permisul de conducere pentru categoriile B și BE, însă sub o condiție strictă: aceștia trebuie să fie însoțiți de un șofer experimentat.

ACTUAL