Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Bombardamente Azovstal - imagine de arhivă
Miliardarul ucrainean Rinat Akhmetov a dat Rusia în judecată la CEDO. Răspunsul uluitor al Kremlinului
Omul de afaceri Rinat Ahmetov, proprietarul oțelăriei Azovstal din orașul Mariupol, unde luptătorii ucraineni au opus o rezistență acerbă săptămâni întregi în fața bombardamentelor rusești, a dat în judecată Rusia pentru „încălcări grave ale drepturilor sale de proprietate” la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Informația apare și pe Twiiter-ul agenției ucrainene de știri NEXTA.
Jens Stoltenberg, secretar general NATO / Foto: Profimedia
Summitul de la Madrid. NATO va creşte masiv numărul Forţei de Răspuns la peste 300.000 de militari. Anunțul lui Jens Stoltenberg
NATO va creşte masiv numărul Forţei de Răspuns la peste 300.000 de militari, a anunţat, luni, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, înaintea începerii oficiale a evenimentului. Decizii cruciale se iau chiar la această oră la summitul NATO de la Madrid, acolo unde este prezent și președintele Klaus Iohannis, alături de șefii de stat și de guvern ai organizației și de președintele american Joe Biden.
Summit G7, Germania / Foto: Profimedia
Olaf Scholz: Acest război trebuie să se termine! PROMISIUNEA făcută de liderii G7 președintelui Zelenski
G7 va "continua să crească presiunea" asupra preşedintelui rus Vladimir Putin,este mesajul postat, luni, pe Twitter de cancelarul german Olaf Scholz în semn de răspun pentru preşedintete ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a adresat liderilor Grupului celor 7, printr-o videoconferință. Germania este gazda acestui eveniment, care se desfășoară pentru o perioadă de trezi zile Alpii Bavarezi. 
Președintele Turciei, Recep Erdogan / Foto: Profimedia
Discuții la nivel înalt, marți, la Madrid, privind aderarea Finlandei și a Suediei la NATO. Oficial turc: "Mingea este în terenul lor"
Întâlnire crucială, marți, la Madrid, între preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, omologul său finlandez Sauli Niinisto şi premierul suedez Magdalena Andersson. Subiectul "de foc" asupra căruia cei trei ar trebui să ajungă la un acord este legat de candidaturile Suediei şi Finlandei la NATO, blocate de Ankara, care a motivat sprijinul pe care Helsinki şi Stockholm îl acordă militanţilor kurzi, dar și embargoul impus vânzărilor de arme către Turcia. 
Siglă USR
Încă un parlamentar părăsește USR: partidul lui Drulă, zguduit din temelii. Numărul celor care au ales REPER-ul lui Cioloș a ajuns la 5
Încă un parlamentar părăsește USR în favoarea noii formațiunii politice a lui Dacian Cioloș. Deputatul Andrei Lupu a anunțat, luni dimineață, că a demisionat din partidul condus de Cătălin Drulă, din postrura de președintinte interimar, și a trecut la REPER. În total, vorbim despre 5 parlamentari care și-au dat demisia din USR  după plecarea lui Dacian Cioloș.
Siglă USR
8 candidați pentru șefia USR. Cine sunt cei care s-au înscris în cursa internă a partidului
Bătălie acerbă pentru președinția USR. Nu mai puțin de 8 candidați s-au înscris în cursa pentru fotoliul de lider al formațiunii politice, conduse în prezent de Cătălin Drulă, în calitate de președinte interimar. Președintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se va desfășura în perioada 6-10 iulie. Congresul de validare a rezultatelor va avea loc online, câteva zile mai târziu, respectiv pe 16 iulie.
Serghei Lavrov / Foto: Profi Media
Lavrov, săgeți otrăvite către Occident: Protestele din Belarus din 2020, parte "dintr-o campanie acerbă". SCOPUL - "o lume unipolară"
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov nu pierde niciun moment pentru a lansa noi atacuri la adresa Occidentului. În cel mai recent interviu acordat unui post de televiziune din Belarus, oficialul de la Moscova a declarat că protestele din această țară au fost inspirate de Occident și au făcut ”parte dintr-o campanie acerbă” în care ”se manifesta agonia lumii unipolare”.
Jens Stoltenberg, secretar general NATO / Foto: Profimedia
SUBIECTELE principale de pe agenda discuțiilor summit-ului NATO de la Madrid, făcută publică de Jens Stoltenberg. DECIZII cruciale
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut publice o parte dintre subiectele "de foc" care se vor afla pe agenda discuțiilor summit-ului NATO de la Madrid, din perioada 28-30 iunie. Este, astfel, de așteptat să fie luate \"\"decizii importante\"\" la cinci capitole \"\"cheie\"\", printre acestea numărându-se sprijinul pentru Ucraina, consolidarea prezenţei militare şi aprobarea noului Concept Strategic, document ce va orienta strategiile Alianţei în anii următori. La summit va participa, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, prin videoconferință.
Ofensiva rusă în Donbas / Sursă foto: Profi Media
Pierderi URIAȘE pentru Rusia și separatiștii pro-ruși din Donețk! Moscova ia MĂSURI contradictorii
Rusia și forțele pro-ruse din regiunea separatistă Donețk, situată în estul Ucrainei, au înregistrat pierderi uriașe, peste jumătate din trupele desfășurate la începutul invaziei în țara condusă de Volodimir Zelenski fiind ucise. Vorbind în cifre, pierderile se ridică la 55% din forțele angrenate inițial în luptă, potrivit ultimului rapor dat publicității de Ministerul Britanic al Apărării. În ciuda acestui fapt, Moscova pare să fie gata să ia măsuri care se bat cap în cap cu situația din teren.
Alertă medicală / Captură foto Twitter NEXTA
ALERTĂ de antrax într-un oraș din sud-estul Rusiei! Ce spun autoritățile de la MOSCOVA
În regiunea Stavropol, din Rusia, un localnic a fost infectat cu antrax, relatează presa rusă, preluată de NEXTA. Rusia susține însă că nu există nicio amenințare privind răspândirea acestei boli. Războiul din Ucraina, aduce, practic, oemnirea în fața unor noi provocări, șia sta deoarece, pe lângă acest caz - sperăm izolat - de antrax, în Mariupol există oricând riscul izbucnirii unei epidemii de holeră. Mai mult, este alertă de holeră chiar la granița cu Romania, asta după ce autoritățile au descoperit o bacterie periculoasă pe o plajă de pe malul Nistrului. Specialiștii din domeniul medical trag un semnal de alarmă.
Bombardamentele Ucraina / Foto: Profi Media
Război Ucraina, ziua 118: Rușii nu mai fac diferența între soldați și civili: tot mai mulți ucraineni cad VICTIME. Ofensiva armatei lui Putin, concentrată în est - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns, astăzi, în cea de-a 118-a zi de la debutul invaziei ruse. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, încă, de luni, că urmează "o săptămână istorică", ucrainenii aflându-se în așteptarea unei decizii privind acordarea statutului de candidat al Uniunii Europene. Astfel, toate cele 27 de state membre ale UE trebuie să cadă de acord și să-i ofere Ucrainei statutul mult-râvnit. În cazul unui consens total, țara condusă de Zelenski trebuie să parcurgă un drum extrem de anevoios. 
Nicolae Ciucă / Foto: Facebook
Ciucă, după semnarea primelor contracte finanțate din Componenta 10 - ”Fondul local” a PNNR: O oportunitate pe care nu ne permitem să o ratăm
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, la finalul ceremoniei de semnare a primelor contracte finanțate din Componenta 10 - ” Fondul local” a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) că acest lucru reprezintă "o oportunitate cât se poate de importantă, pe care nu ne permite să o ratăm", șeful Executivului referindu-se la punerea în aplicare a tuturor acestor oportunități pentru dezvoltarea comunităților locale.
Război Ucraina-Rusia / Foto: Profi Media
Război Ucraina, ziua 117: Noi ofensive ale armatei ruse la Harkov și Severodonețk. Rusia a folosit peste 200 de tipuri de arme interzise- LIVE TEXT
Ucraina a intrat, astăzi, în cea de-a 117 zi de la debutul invaziei ruse. Autoritățile de la Kiev se așeaptă ca Rusia să îşi intensifice atacurile în această perioadă, ca răspuns la decizia Comisiei Europene de vineri, 17 iunie, privind acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Ucraina. Scenariul sumbru la care se așteaptă autoritățile ucrainene este confirmat de faptul că armata lui Putin a reluat ofensiva în nordul țării, la Harkov, dar și în regiunea Sevorodonețk. Armata rusă a folosit, în războiul împotriva Ucrainei, peste 210 tipuri de arme interzise de tratatele internaționale, scrie The New York Times.
Ciucă: Guvernul este pregătit să sprijine parcursul european al partenerilor noștri apropiați din est
Ciucă: Guvernul este pregătit să sprijine parcursul european al partenerilor noștri apropiați din est
Premierul Nicolae Ciucă susține că Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei. Reacția șefului Executivului de la București vine după ce Comisia Europeană a transmis un mesaj pozitiv cu privire la statutul de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.  Cât privește Georgia, țara primește pentru moment  ”perspectiva europeană”, Comisia urmând să revină asupra reformelor asumate și va analiza dacă țara poate primi statutul de candidată.