Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Război Ucraina / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 110: Armata lui Putin a continuat bombardamentele! Noi cadavre descoperite la Bucha
Ucraina a ajuns, luni, în ziua 110 a războiului declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie. Scenariul de la Mariupol pare să se repete, cel puțin în materie de rezistență, și asta deoarece forțele ucrainene duc lupte grele în Severodoneţk, acolo unde - încă de la începutul lunii iunie - a fost concentrată ofensiva Armatei Roșii. Potrivit președintelui Volodimir Zelenskiy, apărătorii ucraineni luptă cu înverșunare pentru „fiecare metru" din oraș. Liderul de la Kiev a lansat, în context, un nou apel către Occident, subliniind că armata sa are mare nevoie de sisteme moderne de apărare antirachetă.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Zelenski, anunț CUTREMURĂTOR: "Soarta Donbasului din estul Ucrainei, determinată de bătălia de la Severodoneţk". Ce ȘANSE au trupele ucrainene în fața Armatei Roșii
Bătălia de la Severodoneţk va determina soarta regiunii Donbas din estul Ucrainei, a apreciat, miercuri, preşedintele Volodimir Zelenski, citat de Reuters. În prezent, cele mai grele lupte sunt duse în acea zonă, forţele ruse concentrându-și întregul efort pe distrugerea oraşului în cadrul unei ofensive pentru controlul întregului Donbas, din care o treime se află deja sub controlul separatiștilor pro-ruşi încă dinainte de declanşarea invaziei ruse în Ucraina, în 24 februarie.
Război Ucraina
Război în Ucraina, ziua 106 - 3 prizonieri străini, condamnați la MOARTE în Donețk. Rușii tipăresc ziare despre capitularea Ucrainei - LIVE TEXT
Ucraina continuă să reziste eroic invaziei forțelor rusești, după 106 zile de la declanșarea invaziei lui Vladimir Putin, sub denumirea de "operațiune specială". Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a început să publice ziare false pentru prizonierii de război ucraineni despre înfrângerea Forțelor Armate și capitularea Ucrainei.
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos, Ilona Andrei
Marcel Ciolacu, despre majorarea salariilor aleșilor nemului: "Demnitarii trebuie să strângă și ei cureaua și să participe la efortul comun"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, la Parlament, că deîndată ce se va decide prin lege creșterea salariului paralemnatrilor, se va veni cu o prorogare în acest sens, scoial-democratul subliniind că și aleșii nemaului "trebuie să strângă cureau". Reacția președintelui Camerei Deputaților vine la o zi după ce legea care majorează veniturile edililor a trecut de această cameră, for decizional, și urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev, mesaj dur pe Telegram: "Îi urăsc. Sunt niște ticăloși și nenorociți"
Declarație șocantă făcută de fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, care ocupă în prezent funcția de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. Oficialul de la Kremlin a postat pe Telegram un mesaj incredibil de dur, în care vorbește despre "ură" și "dispariție" și care ar avea drept țintă Occidentul și Ucraina. Postarea a înregistrat nu mai puțin de 182.000 de vizualizări. 
Război Ucraina-Rusia - Severodonetsk / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 104: Rușii anunță o nouă victorie. Sute de civili, refugiați în fabrica din Severodonețk - LIVE TEXT
Ajunsă în cea de 104-a zi de război, Ucraina trebuie să facă față unor noi provocări. Cea mai recentă dintre ele și, de departe, una dintre cele care stârnesc semne acute de îngrijorare, vizează riscul unei epidemii de holeră. Primele cazuri ar fi fost descoperite deja în orașul-port Mariupol, aflat sub controlul total al rușilor care ar fi impus, de altfel, carantina. Pe de altă parte, bombardamentele nu se opresc în estul țării, acolo unde se dau lupte gvrele încă de la finalul lunii mai. O rachetă de croazieră a fost surprinsă de camerele de supraveghere de la centrala nucleară din Nikolaev. Energoatom a acuzat Moscova că a fost aproape de un accident nuclear și avertizează că dacă cel mai mic fragment de rachetă ajunge în centrală ar putea provoca o catastrofă. Rușii au înapoiat ucrinenilor peste 50 de trupuri neînsuflețite ale soldaților care au luptat în combinatul de la Azovstal.
Premierul Boris Johnson/ Profimedia
Se clatină scaunul lui Boris Johnson! Premierul britanic ar putea face obiectul unei moţiuni de cenzură: ȘANSELE ca demersul să treacă
Premierul britanic Boris Johnson s-ar putea confrunta cu o moţiuni de cenzură în viitorul apropiat, susține postul de televiziune ITV, care citează parlamentari "rebeli" din Partidul Conservator. Posibilul scenariu despre vorbesc deja media britanice vine la scurt timp după ce şeful Executivului de la Londra a fost huiduit în timpul ceremoniilor de celebrare a domniei istorice de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a.
Război în Ucraina / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 103 - Bombardamente la Harkov și Nikolae, Ucraina înclină balanța la Severodonetsk. Lavrov amenință cu invazia - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns, astăzi, în cea de-a 103-a zi de când face față invaziei ruse. Planurile lui Putin legate de o "operațiune specială" care îi va aduce un succes rapid și de netăgăduit au fost date peste cap de rezistența armatei ucrainene, fapt ce a transformat acest război extrem de sângeros și total inexplicabil într-o Europă modernă, într-unul de uzură. În tot acest timp se observă schimbări repetate de strategie din partea Armatei Roșii, cea mai recentă dintre ele fiind legată de atacul cu rachete asupra capitalei Kiev, văzută de ministerul britanic al Apărării drept o tentativă de a bloca aprovizionarea forțelor Ucrainei cu armament occidental. În această dimineață, s-au auzit explozii în orașul Nikolaev, din sudul țării. Opoziția făcută de forțele ucraine a dat rezultate, în Severodonetsk aceștia preluând controlul asupra a jumătate din oraș. Situația în zonă este însă în continuare incertă, lupte grele având loc chiar în aceste momente.