Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Avion - imagine de arhivă
Piloților și însoțitorii de bord ai companiilor aeriene Ryanair și Vueling, în grevă pe 1 octombrie. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că sindicatele Filt-Cgil și Uiltrasporti au anunțat organizarea unei greve, pentru data de 1 octombrie 2022, a piloților și însoțitorilor de bord din cadrul companiilor aeriene Ryanair și Vueling. Astfel, pot exista modificări ale orarelor de zbor planificate anterior de aceste companii aeriene.
Uraganul Ian lovește SUA! Avertismentul transmis de Ministerul român de Externe
Uraganul Ian lovește SUA! Avertismentul transmis de Ministerul român de Externe
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statele Unite ale Americii că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile americane / Centrul Național pentru Uragane, în perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2022, teritoriile aflate în Oceanul Atlantic din apropierea SUA și statele federale americane Florida, Georgia și South Carolina se vor confrunta cu unele condiții meteorologice severe, din cauza deplasării uraganului IAN, format în Marea Caraibilor.
Vladimir Putin/ Foto: Profi Media
Zi CRUCIALĂ pe 30 septembrie! Putin ar putea să anunțe oficial ANEXAREA teritoriilor ucrainene ocupate la Federația Rusă
Președintele Vladimir Putin urmează să se adreseze vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale Parlamentului rus și ar putea folosi discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina, potrivit celei mai recente evaluări făcute de Ministerul britanic al Apărării, publicate pe pagina de Twitter a instituției. Oficialii separatiști proruși au declarat valide referendumurile pentru alipirea Doneţk şi Lugansk la Federația Rusă.
Soldat rus
Război în Ucraina, ziua 211: Rușii refuză să fie carne de tun pentru Putin. Ce șanse are mobilizarea parțială - primele estimări ale serviciilor britanice - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns, astăzi, în cea dea 211 zi de la debutul invaziei. Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene au convenit să pregătească noi sancțiuni împotriva Moscovei, iar Rusia și Ucraina au făcut cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul războiului, printre care se află și lideri militari de la Azovstal. În Rusia au fost arestate peste 1.300 de persoane care au protestat după anunțul mobilizării parțiale făcut de Vladimir Putin.
Klaus Iohannis, președintele României
Iohannis, PRIMA REACȚIE după anunțul lui Putin: România reiterează apelul către Rusia de a opri IMEDIAT agresiunea împotriva Ucrainei
Președintele României Klaus Iohannis a condamnat, miercuri, în termeni foarte fermi anunțul liderului de la Kremlin Vladimir Putin privind mobilizarea parțială, decizie luată pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial. Potrivit președintelui rus, startul acestei noi etape pe care Kremlinul a decis să o pună în practică ar urma să înceapă chiar astăzi. Liderul rus a invocat o amenințare directă la adresa Rusiei, coordonată de NATO și marile puteri occidentale, în fața căreia Moscova va folosi toate resursele posibile, sugerând din nou apelarea la arsenalul nuclear.  
Clădirile cu risc seismic și renovarea energetică, în atenția municipalității. Nicușor Dan: AMCCRS pregătește documentațiile necesare pentru obținerea finanțării europene - FOTO
Clădirile cu risc seismic și renovarea energetică, în atenția municipalității. Nicușor Dan: AMCCRS pregătește documentațiile necesare pentru obținerea finanțării europene - FOTO
Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentațiile necesare astfel încât să poată obține finanțare europeană și în etapa a doua a PNRR, a anunțat, miercuri, primarul general al Capitalei Nicușor Dan. Potrivit edilului, este vorba despre alte 19 proiecte de consolidare seismică și renovare energetică a clădirilor cu risc seismic.
Război Ucraina/ Foto: ProfiMedia
Primele REACȚII ale liderilor lumii la discursul lui Putin: ce spun Germania si Cehia
Ziua de astăzi a fost marcată, fără doar și poate, de discursul către țară al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, în timpul căruia a semnat și decretul privind mobilizarea parțială în Rusia, decizie luată pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial. Startul acestei noi etape pe care Kremlinul a decis să o pună în practică începe, practic, pe 21 septembrie și vine, cel mai probabil, pe fondul eșecului înregistrat până în prezent cu "operațiunea specială" și de "denazificare a Ucrainei", începută pe 24 ferbuarie. 
Sediul ONU de la New York/Wikipedia
150 de șefi de stat și de guvern, prezenți la cea de-a 77-a Adunare Generală a ONU de la New York. Putin și Jinping, MARII ABSENȚI
Liderii lumii se succed, începând de marţi, la tribuna Adunării Generale (AG) a unei Organizații a Națiunilor Unite. Timp de aproape o săptămână, aproximativ 150 de şefi de stat şi de guvern din întreaga lume vor lua cuvântul la această mare reuniune diplomatică anuală, care se reia în prezenţa fizică după doi ani de pauză determinată de pandemia de coronavirus. Subiectele aflate pe agenda reuniunii nu sunt deloc ușoare, și asta deoarece Europa este în continuare în alertă ca urmare a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. În plus, lumea a trecut de la criza sanitară provocată de COVID-19 la o criză energetică și a gazelor, iar perspectivele sunt sumbre, și asta deoarece la urmă ar putea bate o criză alimentară crâncenă. Încălzirea globală și problemele climatice nu pot fi nici ele trecute cu vederea. Marii absenți de la această reuniune la nivel sunt președinții rus Vladimir Putin şi chinez Xi Jinping.
Elena Udrea și Adrian Alexandrov
Mesaj EMOȚIONANT transmis de Elena Udrea, pe Facebook, de ziua fiicei sale: "Oriunde aș fi te iubesc cel mai mult pe lumea asta"
Elena Udrea a scris un mesaj emoționant, marți, pe contul său de Facebook. Mesajul îi este adresa fiicei sale, Eva Maria, care împlinește 4 ani și căreia fostul ministru al Turismului îi urează să crească sănătoasă și fericită. Udrea îi cere fiicei sale să nu uite că "în fiecare clipă" gândurile ei sunt la ea și că oriundear fi pe ea o iubește "cel mai mult pe lumea asta".
Război Ucraina
Război în Ucraina, ziua 209: Rusia a pierdut controlul TOTAL asupra regiunii Lugansk. Trupele ucrainene au înaintat spre estul țării - LIVE TEXT
Au trecut 209 zile de când Ucraina rezistă în fața invaziei ruse și își continuă contraofensiva în teritoriile ocupate, scopul fiind acela de a recupera fiecare regiune aflată sub ocupație rusă. Pentru a face acest lucru, ucrainenii au însă nevoie de arme, autoritățile de la Kiev lansând un nou apel către Occident de a livra Ucrainei echipamentele de luptă care are nevoie. 
Carmen și Klaus Iohannis/ Foto: Facebook Andreea Tincu
Carmen Iohannis, alături de președintele României la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă la dineul de la Palatul Buckingham
Carmen Iohannis participă alături de președintele României la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, eveniment organizat, astăzi, la Westminster Abbey din Londra. Ca de fiecare dată, ținuta Primei Doamne este un subiect care nu poate fi trecut cu vederea, datorită naturii excepționale a momentului, având în vedere că vorbim de cel mai longeviv monarh britanic.