Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu/ Facebook
"Reperele unei zile speciale", prezentate pe Facebook de Sorin Cîmpeanu: "Cu toții avem o datorie pentru acești copii..."
La finalul unei zile în care mai-marii politicii românești s-au perindat pe la școlile din Capitală, frumos îmbrăcați și gata să se fotografieze cu elevii și cadrele didactice, ministrul Educației a făcut o trecere în revistă a prezenței sale la trei unități de învățământ bucureștene, vorbind despre "reperele unei zile speciale". "Cu toții avem o datorie pentru acești copii și întreaga societate trebuie sa fie pregătită pentru ei", a afirmat Cîmpeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Pasajul Doamna Ghica / Foto: Facebook Gabriela Firea
Firea, mesaj IRONIC la adresa lui Nicușor Dan și a USR: "Sunt în stare să lanseze și artificii..."
Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea i-a transmis, sâmbătă, un mesaj actualului edil Nicuşor Dan, în replică la anunţul acestuia cum că au ajuns în ţară componente din tablierul metalic de la Pasajul Doamna Ghica. ”Încetaţi să vă mai lăudaţi zgomotos. Nu aveţi niciun merit”, le-a transmis Firea celor care ”sunt în stare să lanseze şi artificii” după sosirea primelor piese.
Centrala nucleară Zaporojie
Centrala nucleară Zaporojie, deconectată pentru a doua oară de la rețeaua electrică! Cât de mare este PERICOLUL
Situația de la centrala nucleară de la Zaporojie ține, în continuare, o întreagă Europă pe jar. Cea mai mare centrală din Europa - ocupată de forțele ruse încă din luna martie a acestui an - și-a „pierdut din nou conexiunea” la rețeaua electrică, a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), ai cărei experți se află la fața locului încă de joi. 
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL
Tensiunile în Coaliția de guvernământ CRESC! Rareș Bogdan: Mărirea pensiilor cu 16%. Dacă nu se găsește resursa bugetară, Câciu să plece acasă
Liberalii pun tunurile pe PSD. De data aceasta motivul disensiunilor îl reprezintă majorarea pensiilor. Primi-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, sâmbătă, în cadrul emisiunii "Deschide lumea", de la Realitatea PLUS, că dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% - așa cum prevede legea - atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu "trebuie să plece acasă". Contactat telefonic, ministrul Finanțelor nu a dorit să intervină pentru a comenta pe marginea acestui subiect.
Cornavirus
23 de români infectați cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore! Care este situația infectărilor cu virusul SARS-CoV-2
Numărul de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este în continuă scădere. Potrivit ultimului bilanț dat publiciătății, vineri, de Ministerul Sănătății, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat ​2.398 de noi cazuri de COVID-19, cu 232 mai puține față de ziua anterioară. Cât privește decesele, în ultima zi s-au înregistrat 23 de decese la pacienți infectați cu coronavirus. 
Reguli igienă / Foto: Facebook Ro Vaccinare
Set de RECOMANDĂRI privind igiena în şcoli, în contextul pandemiei de COVID şi al apropierii sezonului gripal. Anunțul Ministerului Sănătății
Ministerul Sănătății a transmis, vineri, un set de recomandări privind normele de igienă individuală, dar și colectivă pentru elevii și profesorii din școli, în contextul pandemiei de coronavirus și al apropierii sezonului gripal. Anunțul vine cu doar câteva zile înaintea începerii noului an școlar, eveniment ce va avea loc luni, 5 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât până în prezent.
Război în Ucraina / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 191: Contraofensiva din Herson continuă. Explozii matinale în Melitopolul ocupat de ruși. Care este situația de la centrala Zaporojie - LIVE TEXT
Au trecut 191 de zile de la debutul invaziei ruse în Ucraina. În zilele acestea, toți ochii continuă să fie ațintiți asupra situației de la centrala nucleară de la Zaporojie, acolo unde se află - începând de ieri - și echipa de experți ai agenției nucleare a Națiunilor Unite care intenționează să rămână și în perioada următoare la centrala nucleară, potrivit declarației făcute de șeful delegației, Rafael Grossi. Pe front, armata ucraineană continuă eforturile de eliberare a Hersonului ocupat de ruși. Deși contextul nu este cel mai propice, școlile au început, joi, în Ucraina. Potrivit autorităților locale, au fost redeschise doar unitățile școlare care pot fi utilizate și cele aflate în zonele ferite de bombardamente. 
Autobuz STB
Sorin Cîmpeanu, anunț IMPORTANT pentru elevii și studenții din învățământul superior: ce se întâmplă cu eliberarea abonamentelor gratuite de transport
Eliberarea abonamentelor valabile în mijloacele de transport public local rutier (asigurate de Societatea de Transport Bucureşti STB S.A.) pentru elevii și studenții înmatriculați în unităţi de învăţământ și instituții de învățământ superior din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov se va eficientiza prin digitalizarea mecanismelor acestui proces, a anunțat, joi, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. 
Gabriela Firea / Foto: Facebook
Pachetul de măsuri sociale al PSD, prezentat la malul mării. Firea: Oamenii au nevoie de ajutor din partea statului, mai ales în momentele grele
Noul pachet de măsuri sociale al PSD a fost prezentat, miercuri, la malul mării, de reprezentanții din conducerea partidului și cea a grupurilor parlamentare de la Neptun-Olimp. "Oamenii au nevoie de ajutor din partea statului, mai ales în aceste momente grele", când țara se confruntă cu tot mai multe crize, pe fondul războiului de la graniță și exploziei prețurilor la energie, gaze și alimente susține ministrul Familiei, Gabriela Firea. În opinia sa, peste această perioadă extrem de delicată se poate trece cu ajutorul pachetului de măsuri sociale pregătit de social-democrați. 
Centrala nucleară Zaporojie/ Foto: Profi Media
Controverse privind situația de la centrala Zaporojie: ucrainenii și rușii susțin variante diferite - Cât de mare este, în continuare, pericolul
Ucraina a început lucrările în încercarea de a relua operaţiunile la două reactoare de la centrala nucleară de la Zaporojie (sudul ţării), aflată sub controlul forţelor ruse de la începutul lunii martie, la scurt timp după debutul invaziei ruse. Anunțul a fost făcut, vineri, de  guvernatorul regional Oleksandr Staruh, care susține că cel de-al şaselea reactor al centralei funcţionează la o capacitate de 10%, în timp ce al cincilea reactor este în proces de a-şi relua operaţiunile, relatează Reuters. De partea cealaltă, Vladimir Rogov, membru al administraţiei locale susţinute de Rusia, susține că forţele ucrainene au distrus ultima linie electrică ce conectează centrala nucleară de Ucraina, relatează agenţia rusă de presă TASS.
Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei la Vatican/ Foto: Twitter
Papa Francisc, criticat DUR de ambasadorul Ucrainei la Vatican: Nu se poate vorbi în aceeași termeni despre agresor și victimă, violator și violat
Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat, miercuri, pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dughina, controversatului ideolog ultranaționalist Aleksandr Dughin - cunoscut și ca fiind "creierul lui Putin" - ucisă de o mașină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului, relatează Reuters, care notează și faptul că este foarte neobișnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.