Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Grecia - imagine de arhivă
ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE pentru Grecia! MAE: Este anunțată o grevă generală şi manifestaţii de protest
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, pentru data de 16 martie 2023, principalele sindicate elene au anunțat organizarea unei greve generale, cu durata de 24 de ore. Vor fi afectate transportul public terestru, cursele maritime și zborurile, anunță ministerul într-un comunicat.
Rusoaice care se antrenează militar/ Foto: Profimedia
„Garda femeilor din Urali” se pregătește să apere Rusia cu Kalașnikovul în mână! Susținătoarele operațiunii lui Putin nu renunță la unghii cu gel și extensii de gene - FOTO
La 2000 de kilometri de front, „Garda femeilor din Urali” se pregătește intens să apărare Rusia în caz că se întâmplă „ceva” cu "patria-mamă". Drept dovadă stă faptul că femeile se înscriu încă din septembrie anul trecut pentru antrenament militar cu arme de foc la Ekaterinburg, oraș așezat pe partea estică a Munților Ural, capitala regiunii Sverdlovsk. Imaginile care au apărut pe internet par însă ireale. În aceste imagini se pot vedea femei cu extensii de gene, unghii cu gel, păr lung, prins în coadă de cal, și puști Kalașnikov sovietice în mână. 
Stomatolog - imagine cu notă sugestivă
Britanicii, nevoiți să-şi scoată singuri dinții! Accesul la stomatolog, un coșmar în Regatul Unit: sistemul asigurărilor de sănătate, tot mai deficitar
Situație incredibilă în Regatul Unit! Britanicii sunt nevoiți să își scoată singuri dinţii şi măselele, și asta deoarece milioane de cetăţeni nu pot obţine o programare la un stomatolog din cauza sistemului asigurărilor de sănătate de stat (NHS), care funcţionează deficitar. Unii dintre ei  apelează la împrumuturi pentru a plăti tratamentul stomatologic în străinătate, în vreme ce alții se află blocați pe listele de așteptare.
Marcel Ciolacu și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev / Facebook Ciolacu
Ciolacu: România poate deveni un actor regional important în asigurarea securității energetice a Europei. 3 proiecte majore, discutate cu președintele azer
România are o șansă extraordinară de a deveni poarta către Uniunea Europeană pentru gazele și energia din Azerbaidjan, susține președintele Camerei Deputatilor, social-democratul PSD Marcel Ciolacu. Liderul PSD a subliniat că țara noastră poate deveni, astfel, "un actor regional important în asigurarea securității energetice a Europei". El a arătat, în context, că a discutat, luni, cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, despre trei proiecte energetice, printre care şi cel privind contractul de achiziţie a un miliard de metri cubi de gaze, contract ce se va derula din aprilie, timp de un an.
Ulei de măsline - imagine cu notă sugestivă
BOMBELE din cămară: 8 alimente care se strică înainte să expire termenul de pe ambalaj. Aruncă-le înainte să îți afecteze sănătatea!
Le păstrezi în cămară fiind încredințat că sunt sănătoase și vor da gust și savoare meselor tale. Ce nu știi însă este că aceste alimente se strică înainte să expire termenul de valabilitate, drept pentru care s-ar putea să facă mai mult rău decât bine. Prin urmare, dacă și tu le ții pe raft de luni bune, acum este momentul să le arunci! 
Joe Biden si Vladimir Putin (2011 - Profimedia)
Război în Ucraina, ziua 363: Putin a anunțat continuarea războiului. Întâlnire la nivel înalt la Varșovia între Joe Biden și șefii statelor de pe flancul estic al NATO - LIVE TEXT
Doar două zile ne mai despart până la data de 24 februarie, când se împlinește un an de la debutul invaziei ruse în ucraina. În discursul despre starea națiunii, Vladimir Putin a spulberat orice speranță privind o eventuală rezolvare pașnică. După ce a acuzat SUA și Occidentul pentru tot ceea ce se întâmplă în Ucraina, liderul de la Kremlin a anunțat că ostilitățile vor contiua cu și mai mare intensitateTot astăzi, președintele Statelor Unite este așteptat să țină un discurs la Varșovia. Vizita lui Biden în Polonia este un mesaj ferm către Rusia că Ucraina este sprijinită până la capăt în acest război, susțin analiștii. În Polonia va fi prezent și președintele Klaus Iohannis alături de ceilalți lideri est-europeni. Șeful statului va participa miercuri, 22 februarie, la summitul G9. 
Cutremur/ Inquam Photos, Octav Ganea
Trei replici semnificative, cu magnitudinea peste 4 ML, produse după cutremurul de 5,7 din Gorj! În total, s-au înregistrat 540 de replici. Cât va mai dura activitatea seismică
Trei replici semnificative, cu magnitutine mai mare de 4 Richter (ML), s-au produs de la cutremurul din 13 februarie cu magnitudine de 5,7 pe scara Richter (ML), care a avut loc în zona Olteniei, județul Gorj. În total, până în prezent s-au înregistrat 540 de replici. Activitatea seismică din judeţul Gorj este în continuare intensă, se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal şi va continua timp de aproximativ o lună, precizează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Virgil Popescu, ministrul Energiei / Facebook
Virgil Popescu, mesaj crucial pentru români în contextul embargoului asupra motorinei ruseşti: "Nu vor exista sincope în aprovizionare"
Ministrul Energiei Virgil Popescu le-a transmis, duminică, un mesaj românilor, susținând că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti, măsură adoptată recent de țările europene ca urmare a războiului din Ucraina. Ministrul a ținut, astfel, să precizeze că a purtat discuţii cu toţi marii importatori de pe piaţă, concluzia fiind "că fiecare şi-a diversificat sursele de aprovizionare, astfel încât să nu existe sincope în aprovizionare". 
Balon spionaj chinezesc/ Captură foto Twitter
Balonul chinezesc de spionaj, doborât de Forțele Aeriene ale SUA în largul coastei Carolinei! Se încearcă recuperarea resturilor - VIDEO
Statele Unite au doborât, sâmbătă, un presupus balon de spionaj chinezesc în largul coastei Carolinei, după ce acesta a traversat zone militare sensibile din America de Nord și a devenit cel mai recent motiv de excaladare a tensiunilor dintre Washington și Beijing, relatează AP. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că balonul doborât de SUA peste Oceanul Atlantic sâmbătă era folosit de guvernul chinez „pentru a supraveghea locuri strategice din Statele Unite continentale”, relatează CNN. Balonul pare să marcheze o tactică de spionaj mai agresivă – deși derutantă – față de spionajul pe baza de sateliți și furtul de secrete industriale și de apărare, au spus experții în securitate.
Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei (stânga) și Volodimir Zelenski/ Profimedia
Apel fără precedent al președintelui Lituaniei către Occident: "Aceste linii roşii trebuie încălcate"! Moscova reacționează dur: "Nu le pasă de consecințe"
Reacție fermă a Lituaniei în ceea ce privește livrările de arme către Ucraina, inclusiv pe problema legată de mult-discutatele avioanele de vânătoare F-16 pe care Kievul le-a solicitat în lupta sa împotriva Rusiei. Până în prezent, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele american Joe Biden au respins cererile Kievului pentru acest tip de avioane, în timp ce Franţa și-a menținut o pozitie moderată. Mai exact, regimul condus de Emmanuel Macron nici nu a exclus, dar nici nu a făcut angajamente clare privind livrările de astfel de avioane. Reacția Moscovei nu a întârziat să apară.
Accident Iuliu Maniu, București/ Foto: Facebook Info Trafic Bucuresti Ilfov
Tânăr de 24 de ani, accidentat mortal pe bulevardul Iuliu Maniu din Capitală! Traficul în zonă, restricționat
Tragedie petrecută, vineri, în Capitală! Un tânăr de 24 de ani a decedat după ce a fost accidentat de un autoturism care se deplasa pe bulevardul Iuliu Maniu către strada Valea Cascadelor. Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul fiind negativ. Circulația rutieră se desfășoară cu restricții în zonă. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului.
 Nicolae Ciucă, premierul României
Premierul Ciucă, mesaj ferm la un eveniment dedicat victimelor Holocaustului: "Atitudinile toxice trebuie sancţionate, iar legislaţia trebuie aplicată consecvent"
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că lecţia dură a Holocaustului reaminteşte de fiecare dată ce se întâmplă atunci când majoritatea nu ia atitudine în faţa unor indivizi ori grupuri care promovează "idei otrăvitoare pentru societate", menţionând că antisemitismul, extremismul şi discursul instigator la ură sunt tot mai prezente în spaţiul public şi aceste "atitudini toxice" trebuie sancţionate.
Mină marină/ Foto: Statul Major al Forțelor Navale
Mina marină de pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost distrusă. Apelul lansat de Statul Major al Forțelor Navale Române
Misiunea de neutralizare a minei marine, care a eșuat pe plaja din Sfântu Gheorghe, a fost încheiată, fără incidente, joi, 26 ianuarie, în jurul orei 17.30, anunță Forțele Navale Române, într-un comunicat. Potrivit sursei citate, intervenția pentru distrugerea minei marine a fost realizată de către o echipă mixtă de militari EOD ai Forțelor Navale, de la Constanța și Babadag, care sunt specializați în distrugerea dispozitivelor explozive.