Capcana scaunului comod de la birou sau de acasă. Ce riscuri ai dacă stai prea mult pe el Un studiu care a inclus peste 80.000 de persoane arată că stăm prea mult pe scaunul de birou și mai arată că cei care stau prea mult pe scaunul de la birou fără să se miște sunt supuși unui risc mult mai mare de a dezvoltă diabet.
Pericolul mai puțin cunoscut din alimentele și mâncărurile care conțin făină Consumul excesiv de făină, mai ales de făină rafinată, poate avea mai multe efecte negative asupra sănătății. Iată câteva dintre ele:
Dieta cu praz: accelerează metabolismul, reduce grăsimea abdominală și previne retenția de apă Bun la gust şi cu o serie de beneficii asupra sănătăţii, prazul este un aliment minune pentru o serie de afecţiuni.
Specialiștii sunt în alertă. De ce ar trebui eliminată URGENT trecerea la ora de iarnă? Trecerea la ora de iarnă are numeroase efecte negative asupra sănătății, avertizează specialialiștii. Mai ggrav este că nu sunt expuse doar persoane vulnerabile, ci și perrsoane active, la vârste la care teoretic n-ar trebui sp aibă probleme de sănătate.
Cele 4 alimente care distrug densitatea osoasă. Ce să eviți, pentru a preîntâmpina osteoporoza Osteoporoza este o afecțiune care afectează majoritatea persoanelor în vârstă, dar există multe posibilități de a preveni această afecțiune. Una dintre cele mai importante metode este prin alimentație. Unele alimente, atunci când sunt consumate în exces sau cu regularitate, pot afecta negativ densitatea osoasă. Prin urmare, este esențial să fie conștienți de aceste alimente și să le evităm cât mai mult posibil.
Clarificări de la Ministerul Educației pe tema burselor pentru elevi Ministerul Educației a publicat cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre bursele școlare care se acordă în anul școlar 2023-2024.
"Mono" este cea mai ciudată dietă de slăbit - Cu toate astea, dă rezultate semnificative În căutarea idealului estetic și a sănătății optime, oamenii au încercat nenumărate diete. Unele sunt bazate pe cercetări științifice, în timp ce altele par să apară din senin. O dietă care a atras atenția recent și care intră în această a doua categorie este "Dieta Mono" – o abordare a alimentației care, deși pare ciudată la prima vedere, are adepți care susțin că oferă rezultate rapide în ceea ce privește pierderea în greutate. În acest articol, vom examina ce implică această dietă și de ce ar putea fi eficientă.
"Aurul oltenesc". Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un fir de praz zilnic Prazul se cultivă din timpuri străvechi, din vremea Egiptului antic, egiptenii spunând că acesta are proprietăţi afrodisiace. Mai târziu îl întâlnim la romani, după care a fost plantat în întreaga Europă. Acesta face parte din aceeaşi clasă a plantelor unde întâlnim ceapa şi usturoiul, însă proprietăţile sale vindecătoare sunt mult mai puternice.
Trei obiceiuri alimentare pe care orice om ar trebui să le aibă - Reguli simple pentru o viață sănătoasă Într-o lume în care alimentația modernă este deseori marcată de produse procesate și de ritmuri alerte, sănătatea noastră poate avea de suferit. Totuși, prin adoptarea unor obiceiuri alimentare corecte, putem preveni multe afecțiuni și ne putem menține vitalitatea. În continuare, vom explora trei obiceiuri alimentare pe care fiecare dintre noi ar trebui să le integreze în viața de zi cu zi.
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci semințe de dovleac. Ce evită să-ți spună medicii Semințele de dovleac sunt preferatele celor care țin dietă. Însă cât de sănătoase sunt ele, de fapt?
Ce riscuri pentru sănătate au persoanele care au gușă - Puțini oameni știu asta Creșterea gușei, cunoscută și sub denumirea de goitră, se referă la mărirea anormală a glandei tiroide, aceasta fiind situată în partea frontală a gâtului
Sfaturi practice. Cum să ne ferim de răcelile de sezon Odată cu răcirea bruscă a vremii, vor sosi și răcelile de sezon, un pic întârziate, totuși, de vremea extrem de caldă din septembrie și octombrie.
Protest cu saci pentru cadavre, în fața Guvernului. Cum îi sfidează ministrul Rafila pe bolnavii de cancer? - VIDEO Protest în fața Guvernului! Bolnavii de cancer au ieșit din nou în stradă pentru a cere implementarea planului național de combatere și control al bolii. Pacienții au adus și 153 de saci negri care simbolizează cadavrele românilor care mor zilnic de cancer. Oamenii îi cer ministrului Alexandru Rafila să implementeze strategia cât mai repede, în condițiile în care acesta o tergiversează, solicitând o serie de modificări.
Păstrează peste iarnă frunzele de gutui! Din ele se face ceaiul care vindecă bolile ficatului Toate părțile componente ale gutuiului se folosesc în scopuri terapeutice: frunzele, fructele, sâmburii, cotorul fructului și chiar scoarța de pe crenguțele tinere ale gutuiului.
Dacă-ți apar semnele astea pe față, este un indiciu că organismul tău are probleme Mulți dintre noi au tendința de a trata semne ce apare la nivelul feței ca având legătură strict cu această porțiune a corpului. Specialiștii avertizează însă că, dincolo de un aspect estetic neplăcut, problemele pot fi mai serioase în alte părți ale corpului. Așadar, ce semne trădează anumite afecțiuni care necesită o atenție specială?
Pacient mort în drum spre spital. Ambulanța în care se afla, implicată într-un accident grav. Traficul, deviat pe un drum forestier Un bărbat aflat într-o ambulanţă privată a murit în urma unui accident rutier petrecut marţi dimineaţa, între localităţile Măcin şi Greci, judeţul Tulcea.
Amestecul de gutuie cu miere care face minuni pentru organism O gutuie de dimensiuni medii se dă prin răzătoare, se amestecă bine cu aceeaşi cantitate de mere rase, apoi se adaugă miere şi puţin suc de lămâie.
Tânără de 22 de ani, salvată de medici după un infarct miocardic! Cardiolog: "Cea mai tânără pacientă...” Caz incredibil la Suceava! O fată în vârstă de doar 22 de ani a făcut infarct, fiind cea mai tânără pacientă diagosticată până acum cu infarct miocardic. Din fericire, medicii au reușit să-i salveze viața.
Cuișoare uscate și semințe de in: rețeta care te scapă de depozitele de grăsime Este o combinaţie reuşită pentru combaterea bolilor şi menţinerea unei stări bune de sănătate. Mai mult, stimulează arderea depozitelor de grăsimi și elimină paraziţii intestinali. Află cum se prepară și cum se administrează!
Cea mai bună dietă de ținut în luna Octombrie - Slăbești cu cele mai sănătoase alimente Octombrie ne amintește că suntem în mijlocul toamnei, o perioadă în care natura își schimbă paleta de culori și ne oferă o varietate de fructe și legume pline de nutrienți. Dar, oare, care este cea mai bună dietă pe care să o adoptăm în această lună? Răspunsul este simplu: o dietă bazată pe alimente sezoniere.
Trei vieți salvate după prelevarea de organe de la un bărbat din Suceava aflat în moarte cerebrală Medicii din Iaşi au reuşit să salveze trei persoane, după ce familia unui bărbat aflat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean Suceava a fost de acord ca organele sale să fie prelevate şi transplantate.
Care este cea mai sănătoasă legumă - Românii o consumă foarte rar, din păcate Dintre toate legumele pe care le avem la dispoziție în dieta noastră zilnică, unele se disting prin proprietățile lor nutritive excepționale. Dacă ar fi să alegem o singură legumă ca fiind „cea mai sănătoasă”, broccoli ar fi un candidat serios la acest titlu. De ce este broccoli atât de special și cum contribuie la sănătatea noastră?
Cum trebuie să bei cafeaua dacă vrei să slăbești. Greșeala care duce la creșterea în greutate Cafeaua, băutura cu care mulți oameni din întreaga lume își încep fiecare dimineață, poate fi un aliat eficient în lupta cu kilogramele în plus. Pentru a profita de acest beneficiu este însă crucial modul în care o consumăm.
Alexandru Rafila, avertisment crunt privind o posibilă criză a medicamentelor: Nu putem să le avem pe amândouă Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susţine că există o competiţie între ţări şi pe piaţa de medicamente, prin urmare România a trebuit să crească preţurile pentru a evita o criză. ”Nu putem să le avem pe amândouă: să se găsească medicamente fără niciun fel de problemă şi să avem preţurile cele mai mici. Trebuie să găsim un echilibru”, a spus ministrul.
Rețeaua mitei din spitale: cum fac legea paznicii și oamenii de la spălătorie. Cum erau instruiți pacienții să lase bani medicilor Sunt anchete de proporții în două spitale din țară unde au fost descoperite rețele de șpăgari coordonate de paznici ai instituțiilor sau de oameni care se ocupă cu spălatul lenjeriilor.
Cum îți dai seama că ți s-au făcut farmece - simptomele deochiului Foarte multă lume se confruntă cu anumite simptome specifice în caz de deochi, dintre acestea amintind durerile de cap, febra sau greața. Chiar dacă nimeni nu știe cu exactitate ce este, multă lume crede în puterea deochiului, care este asociat cu o stare de rău care apare brusc. Și totuși, în credința populară, deochiul este considerat un atac energetic care are la bază o privire răutăcioasă, invidioasă sau chiar admirativă.
10 români au murit după infectarea cu West Nile - Din ce județ provin cele mai multe victime Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă, joi, că, de la începutul perioadei de supraveghere, respectiv luna iunie, au fost înregistrate 82 de cazuri de infecţie cu West Nile. 75 au fost confirmate, 7 fiind considerate probabile. 10 pacienţi au murit, trei fiind din judeţul Ilfov.
Cât de des e normal să răcească un copil, în funcție de vârstă Răcelile sunt frecvente în rândul copiilor, mai ales în sezonul rece. Frecvența cu care un copil se poate îmbolnăvi variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv vârsta, sistemul imunitar, expunerea la alți copii și condițiile de mediu.
Două alimente esențiale pentru scăderea colesterolului Colesterolul crescut este o problemă de sănătate cu care se confruntă numeroase persoane în lumea modernă. Acesta poate crește riscul de boli cardiovasculare, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Din fericire, anumite alimente pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge. În acest articol, ne vom concentra pe două dintre aceste superalimente: ovăzul și nucile.
Bebeluși de câteva zile, morți din cauza unei infecții de spital. Caz incredibil în România Nu doar adulții cad victime ale infecțiilor nosocomiale contactate în spital, ci și bebelușii de câteva zile. S-a întâmplat la Spitalul Județean Suceava, unde un nou născut a murit după ce a fost infectat cu o bacterie.