Alexandru Rafila, anunț despre restricții după explozia de infectări COVID-19 din România - Ce spune ministrul despre MASCĂ Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut primul anunț despre posibila introducere a unor restricții din cauza exploziei de cazuri de COVID-19 din ultimele săptămâni.
Unt cu dulceață - combinația care îți poate fi fatală. Avertismentul medicilor Se pare că untul nu este atât de dăunător pe cât am fi tentați să credem, dacă este consumat în cantități moderate. Și totuși, în anumite combinații, poate fi extrem de periculos.
Peste 13.000 de cazuri noi de infecție cu COVID și 31 de decese, într-o singură săptămână. Secțiile spitalelor încep să se aglomereze Peste 13.000 de cazuri și 31 de decese cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2 s-au înregistrat în ultima săptămână, potrivit celor mai noi date făcute publice, marți, de Ministerul Sănătății. Mai exact, vorbim despre 13.165 de cazuri noi de COVID. Secțiile spitalelor încep și ele să se aglomereze, lucru demonstrat de prezența a 1.077 pacienți internați, 82 dintre ei fiind la ATI. Doi copii sunt la Terapie Intensivă.
Medicii avertizează despre noul val de coronavirus cu 3 mutații din România - Care sunt primele măsuri pentru gripă, răceli și COVID Medicii avertizează românii în legătură cu noul val de coronavirus care este în acest moment în țara noastră, confirmat și de explozia de infectări din ultimele săptămâni. Aceștia au anunțat că există trei mutații noi de coronavirus în România, ce pot fi ținute la distanță prin purtarea măștii, iar infectările sunt tratabile fără internare, în general.
Oficial. Infectările COVID-19 au explodat: România, pe locul 2 în Europa, înaintea Rusiei - Țara noastră, în TOP 5 în lume Infectările cu coronavirus, noua variantă, au explodat în România în ultimele două săptămâni, potrivit datelor oficiale de la Ministerul Sănătății. Potrivit ultimelor informații, în octombrie, țara noastră se află pe locul al doilea în Europa, ca număr de cazuri de COVID-19, și pe al treilea loc în lume.
Noi servicii medicale decontate de CNAS începând cu 1 octombrie 2023 De la data de 1 octombrie 2023, vor intra în vigoare unele măsuri importante pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor la servicii medicale de înaltă calitate. În acest sens, CNAS va deconta noi servicii medicale, făcând astfel mai ușor pentru oameni să primească îngrijirea medicală de care au nevoie.
Video Alexandru Rafila, precizări despre testarea în masă antidrog, în școli - Ministrul Sănătății a anunțat cum vor fi controlați elevii Ministrul Sănătății anunță că nu va avea loc testarea antidrog în masă în școli. Alexandru Rafila a precizat luni în ce condiții vor fi supuși testării pentru droguri copiii din școlile și liceele din România.
START pentru vaccinarea antigripală. Cine trebuie să facă vaccinul și de ce se plătește - Anunț despre vaccinarea copiilor Campania de vaccinare antigripală a început din această săptămână. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat unde se va putea face vaccinul antigripal și care sunt persoanele care trebuie să-l facă.
Video Alexandru Rafila, declarație halucinantă despre Fentanil, după înmulțirea cazurilor legate de drogul mortal - Ce spune după semnalul de la Bruxelles Declarație halucinantă a ministrului Sănătății despre amenințarea Fentanil. Alexandru Rafila susține că nu a auzit de vreun val periculos de Fentanil în Europa, inclusiv în țara noastră. Declarația vine la doar câteva zile după avertismentul despre Fentanil lansat de comisarul european pentru afaceri interne pentru țările Uniunii Europene.
Poți să conduci dacă ai băut MUST? Cât alcool are, de fapt, sucul de struguri? Conţinutul de alcool din mustul obţinut prin stoarcerea şi presarea strugurilor variază în funcţie de zilele trecute de la momentul în care a fost făcut. De aceea, trebuie să se ţină cont de câte zile au trecut de când a fost stors nu numai atunci când este consumat de şoferi, ci şi în cazul în care este oferit copiilor.
Descoperire uluitoare: oamenii de știință au pastila care distruge celulele canceroase. Pentru ce tipuri de cancer este eficientă Descoperire uluitoare: oamenii de știință au pastila care distruge celulele canceroase.
Dai din picior regulat atunci când te odihnești în pat? Acest obicei ar putea ascunde semnele unor afecțiuni serioase Sindromul picioarelor neliniștite (RLS) este o afecțiune neurologică care afectează un număr semnificativ de persoane la nivel global. Deși poate părea o simplă neliniște, pentru cei care suferă de această afecțiune, simptomele pot fi debilitante și pot afecta grav calitatea vieții.
Ce ar trebui să conțină o salată cu adevărat sănătoasă și echilibrată - Cum combinam ingredientele O salată sănătoasă și echilibrată ar trebui să conțină o combinație de legume, proteine, grăsimi sănătoase și o sursă de carbohidrați complecși.
Mirodeniile care sunt adevărate minuni pentru sănătate - Ce beneficii pot aduce Mirodeniile nu doar că adaugă aromă și gust mâncărurilor, dar multe dintre ele au și proprietăți benefice pentru sănătate datorită compușilor activi pe care îi conțin. Iată o listă cu unele dintre cele mai bune mirodenii pentru sănătate:
Beneficii incredibile pentru sănătate ale mustului - Foarte puțină lume știe aceste lucruri Mustul, sucul proaspăt extras din struguri, este o băutură tradițională consumată în multe culturi în timpul sezonului de recoltare. Pe lângă gustul său dulce și răcoritor, mustul aduce și o serie de beneficii pentru sănătate, datorită compoziției sale bogate în nutrienți. Iată câteva dintre aceste beneficii:
6 din 10 români mor răpuși de infarct. Statistică devastatoare de Ziua Inimii Infarctul miocardic este principala cauză de mortalitate în ţara noastră, provocând aproape 60% din decesele înregistrate anual, au atras atenţia medicii specialişti, de Ziua Mondială a Inimii. Practic, la fiecare jumătate de oră, un român face infarct.
Ce este perla de lapte și cum poate fi tratată problema ? Multe mămici care alăptează observă pe mameleoane mici puncte albe, ca niște bășicuțe umplute cu lapte, numite "perle de lapte". Acestea sunt de fapt niște inflamații și reprezintă un semn al blocării canalelor prin care laptele este transportat din sân către mamelon. Perlele de lapte persistă de la câteva zile până la săptămâni și pot fi destul de dureroase în timpul alăptării.
Combaterea AVC, o prioritate la nivel național. Rafila promite module de educaţie pentru sănătate în școli, din 2024 Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, vineri, că este o prioritate la nivel naţional combaterea AVC prin metode care să ducă la recuperarea integrală a pacienţilor, mai ales că tot mai mulţi tineri fac infarct sau AVC. Preventiv, ministrul afirmă că se poate face educaţie pentru sănătate, de aceea, va face tot ce ţine de instituția pe care o conduce ca începând din anul şcolar viitor să existe în sistemul de îmvăţământ educaţie pentru sănătate adaptată vârstelor copiilor.
Începe vaccinarea împotriva gripei. Este obligatorie sau nu? Ministrul Sănătății anunță începerea campaniei de vaccinare împotriva gripei. Alexandru Rafila spune că medicii de familie vor putea prescrie categoriilor la risc vaccinul antigripal compensat integral.
Statistică alarmantă. Jumătate din decesele din România sunt cauzate de bolile de inimă Institutul Național de Sănătate Publică a dat publicității o statistică mai mult decât îngrijorătoare. Peste jumătate din decesele înregistrate în România au drept cauza bolile de inimă.
Ce se întâmplă dacă bei mai mult de doi litri de apă pe zi, cât este recomandat Deși majoritatea specialiștilor recomandă un consum de cel puțin 2 litri de apă pe zi, sunt unii care exagerează de multe ori.
Nu lua niciodată antibioticele dacă ai băut cafea - Ce alte medicamente nu își fac efectul dacă le combini cu cofeină Cafeaua, băutura preferată a milioane de oameni, poate interacționa cu anumite medicamente, afectând modul în care acestea sunt absorbite și metabolizate de organism. Este esențial să cunoaștem aceste interacțiuni pentru a evita efecte secundare nedorite și pentru a asigura eficacitatea tratamentului.
Motivul pentru care e GREȘIT să îți clătești gura cu apă după ce te-ai spălat pe dinți - Foarte puțini oameni știu acest lucru Clătirea gurii cu apă după periajul dinților este un obicei comun, însă experții în sănătate orală sugerează că acesta nu este cel mai bun mod de a-ți îngriji dinții. Află de ce este recomandat să eviți clătirea gurii imediat după periaj și care sunt alternativele mai sănătoase.
Ciolacu anunță suplimentarea fondurilor pentru decontări ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Guvernul aprobă un memorandum pentru suplimentarea bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru acoperirea cheltuielilor privind tratamentele și serviciile medicale decontate.
Cel mai eficient antiviral pentru COVID-19 ajunge în România - Țara noastră, singura din UE care nu a avut Paxlovid în ultimii 2 ani Medicamentul antiviral considerat cel mai eficient în tratarea formelor ușoare și medii de COVID-19 ajunge în acest an și în România. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Țara noastră rămăsese singura din Uniunea Europeană care nu l-a cumpărat de doi ani, în timpul valurilor cele mai grave de coronavirus.
Vaccinarea anti-HPV: Băieţii până la 18 ani se pot vaccina gratuit iar femeile între 19 și 45 de ani în regim compensat 50% - Premieră în România Băieții cu vârsta de până la 18 ani inclusiv se vor putea vaccina gratuit cu vaccinul împotriva HPV începând din această iarnă, în timp ce femeile cu vârsta între 19 și 45 de ani vor primi vaccinul 50% compensat, dacă vor dori să se imunizeze, potrivit anunțului făcute de ministrul Sănătății Alexandru Rafila.
Cele 4 beneficii ale probioticelor. Ce efect au asupra creierului Probioticele au un rol complex în organismul uman, iar cercetătorii îți demonstrează câteva beneficii pe care s-ar putea să nu le cunoști încă.
Cum se simte un atac de panică și ce poți face pentru a te calma Atacurile de panică sunt experiențe intense și înfricoșătoare, caracterizate prin simptome fizice și emoționale puternice. Ele pot apărea brusc, făcându-te să te simți copleșit și fără control. Înțelegerea acestor episoade și cunoașterea tehnicilor de calmare pot fi esențiale în gestionarea lor.
Secretul imunității: Ce sa faci ca să te îmbolnăvești cât mai rar cu putință Virozele de tot felul ne obligă să avem o imunitate „beton”, dar nu mereu ne iese acest lucru. Motiv pentru care specialiștii ne oferă variante prin care să ne îmbolnăvim cât mai rar cu putință.
Ministerul Muncii alocă fonduri din bugetul de stat pentru centre de zi și rezidențiale Ministerul Muncii a comunicat public faptul că se vor aloca fonduri de la bugetul de stat pentru investiții în centrele de zi și rezidențiale publice, dar și pentru cele private. Suma alocată pentru aceste investiții este de peste 134 de milioane de lei.