Alarmă de la INSP: Reacțiile adverse la toate vaccinurile au crescut îngrijorător. Raportul instituției pe anul 2022 În raportul său din 2022, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a analizat evoluția bolilor transmisibile și a descoperit o creștere uriașă a numărului de reacții adverse post-vaccinare. Această creștere nu s-a limitat doar la vaccinul anti-Covid, ci s-a manifestat în cazul tuturor vaccinurilor.
Rafila vrea o rețea națională de centre de tratare a accidentului vascular cerebral: Eficiența în cazul AVC se referă la rapiditate Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a subliniat, luni, necesitatea dezvoltării la nivel naţional a unei reţele de centre de tratare a accidentului vascular cerebral, precizând că AVC-ul nu este doar o chestiune individuală, ci devine o problemă de sănătate publică.
Răniți explozii Crevedia. Doi dintre pacienții transferați în Italia, revin în țară pentru a-și continua tratamentul. Anunțul ministrului Rafila Cei doi pacienţi care au fost transferaţi în Italia după exploziile repetate de la Crevedia în timpul cărora 6 oameni și-au pierdut viața, unul dintre ei cu peste 80% din suprafaţa corporală arsă, se întorc, luni, în România şi vor continua tratamentul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, potrivit anunțulșui făcut de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.
Ce grupe de alimente trebuie să consumăm mai mult în funcție de vârstă Alimentația și nevoile nutriționale se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ardeiul iute cu tot cu semințe Modul în care mănânci ardeiul iute poate depinde de preferințele tale personale și de cât de tolerant ești la gustul picant. Semințele și membranele din interiorul ardeiului iute conțin cea mai mare concentrație de capsaicină, substanța responsabilă pentru senzația de arsură, astfel că îndepărtarea acestora poate reduce intensitatea picantului.
Sfatul crucial al medicilor pentru cei care sunt răciți în această perioadă - A început sezonul gripal Ne aflăm în plin sezon gripal și medicii dau un sfat crucial tuturor celor care răcesc.
Pericolul prea puțin cunoscut din utilizarea pudrei de ceapă și usturoi - Foarte mulți români folosesc fără să știe consecințele Usturoiul și ceapa sunt două ingrediente fundamentale în bucătărie, adăugând gust și aromă unei varietăți de preparate culinare. Pudra de usturoi și ceapă, obținută prin uscarea și măcinarea acestor legume, este adesea folosită pentru a simplifica procesul de gătit și pentru a adăuga savoare mâncărurilor. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de riscurile și beneficiile asociate cu aceste condimente.
Schimbare din temelii. Țara UE care va introduce în Constituție dreptul la avort Franța va modifica legea sa fundamentală și va avea în cuprinsul Constituției un paragraf care va include dreptul la avort.
Câte minute trebuie să mergi pe jos în fiecare zi pentru a reduce semnificativ riscurile de deces din cauza sedentarismului Pentru a combate riscurile pentru sănătate ale statului pe scaun toată ziua, la birou, sau acasă, pe canapea în faţa televizorului, specialiştii ne îndeamnă să ieşim la o plimbare rapidă de 22 minute.
6 motive pentru care ar trebui să eviți consumul de lapte de vacă Laptele de vacă a fost mult timp considerat o parte esențială a dietei noastre. De la creșterea oaselor și până la asigurarea că avem suficientă calciu, laptele a fost promovat ca un aliment sănătos. Cu toate acestea, există argumente semnificative care susțin că consumul de lapte de vacă și a altor produse lactate ar putea fi mai degrabă dăunător decât benefic pentru sănătatea noastră.
Medici de renume la Congresul Internațional de Chirurgie pentru Studenți Surgicon Ediția a 5-a a Congresului Internațional de Chirurgie pentru Studenți, Surgicon, cel mai important eveniment studențesc de chirurgie din România, a reunit cei mai de succes medici din Europa. Congresul organizat de studenții Universității de Medicină și Farmacie, Carol Davila, le-a oferit studenților la medicină oportunitatea de a învăta tehnici chirurgicale elementare și complexe. Printre speakeri s-a numărat și medicul chirurg urolog primar, Mihai Dobra, de la Spitalul Clinic Fundeni.
Top 10 alimente care îți curăță ficatul și te protejează de boli Ficatul este unul dintre cele mai esențiale organe din corpul uman, având rolul de a filtra și elimina toxinele. Un ficat sănătos este vital pentru a menține un sistem imunitar puternic și pentru a preveni acumularea de toxine.
Bilanț îngrijorător. Din vară și până acum, în România au fost 103 cazuri de infecţie cu virusul West Nile Conform Institutului de Sănătate Publică, din luna iunie și până în prezent, în România au fost înregistrate 103 cazuri de infecții cu virusul West Nile.
Viagra naturală - Cu ce poate fi înlocuită pastila pentru potență - Descoperirea care a uimit cercetătorii Un grup de cercetători a descoperit că mulţi bărbaţi care se confruntă cu disfuncţia erectilă pot depăşi o mare parte din problemă prin simpla practicare a exerciţiilor aerobice.
Când trebuie să bei apă: înainte, în timpul sau după masă? Explicațiile specialiștilor Consumul de apă înainte, în timpul sau după masă poate avea efecte diferite asupra digestiei și a sănătății în general.
Greșeala colosală pe care o fac milioane de gospodine din România atunci când gătesc ciorbă - Beneficiile pentru sănătate sunt nule În inima bucătăriei tradiționale românești, ciorba ocupă un loc de cinste. Este un fel de mâncare care încălzește sufletele și aduce familii împreună la masă. Cu toate acestea, se pare că milioane de gospodine din România au căzut pradă unor practici culinare inadecvate care transformă această delicatesă tradițională într-un pericol pentru sănătate.
Cum îți dai seama dacă un aliment este contaminat cu salmonella. Ce faci dacă ai mâncat deja? Spre deosebire de alte forme de contaminare a alimentelor, salmonella nu poate fi depistată cu ajutorul simțurilor, ci doar prin teste de laborator. În aceste condiții, important este să acționați rapid și corect.
Val de internări în spitalele din România: adolescentele consumă un aliment toxic, la recomandarea internetului, pentru a slăbi rapid Pentru o siluetă de invidiat, adolescentele consumă o lingură de oțet de mere pe stomacul gol. Deși acest concept nu este unul nou, continuă să facă ravagii în rândul tinerelor care ar face orice ca să scape de kilogramele în plus, chiar să ajungă și la urgențe cu leziuni gastrice grave.
Întrebarea care macină orice părinte, dar mai ales pe bunici: Câte dulciuri poate mânca un copil? Dulciurile reprezintă, pentru mulți oameni, „o plăcere nevinovată”, însă, dacă se exagerează, mai ales în cazul celor mici, atunci pot apărea probleme grave de sănătate.
Dependența de cocaină ar putea să fie stopată cu un vaccin! Cum funcționează acesta - Explicația cercetătorilor brazilieni Primul vaccin împotriva dependenței de cocaină ar putea apărea pe piață. Este mesajul cercetătorilor. Serul miraculos ar urma să blocheze efectele drogului asupra creierului, împiedicându-i astfel pe dependenți să își mai dorească o nouă doză.
Semnal de alarmă de la INSP: Numărul cazurilor de infecții respiratorii a crescut cu aproape 9% în doar o săptămână Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat ca un număr de 86.267 cazuri de infecţii respiratorii - gripă clinică, IACRS şi pneumonii - au fost raportate în săptămâna 16 - 22 octombrie.
Isteria Ghe-Ghe vs. viața reală. La ce pericole se expun tinerii care fac live-uri NPC Zeci de creatori de conținut din țara noastră obișnuiesc deja să intre în direct și să se comporte ca niște personaje din jocuri video. Stau ore în șir pe live și, în funcție de cadourile pe care le primesc, au câte o reacție.
Descoperire epocală! Cercetătorii au aflat cum rezistă celulele canceroase la chimioterapie Cercetătorii de la Universitatea New South Wales şi Universitatea Tehnologică din Sydney, Australia, au descoperit modul în care celulele canceroase reuşesc să eludeze o terapie obişnuită împotriva cancerului.
Tiparul sindromului Covid lung: peste 100.000 de români suferă de așa ceva Pacienții afectați de Covid lung ar putea suferi din cauza lipsei de serotonină, iar tratarea acestei probleme ar putea duce la ameliorarea simptomelor.
Bătaie între doctorițe, la Spitalul Județean din Oradea. Femeile, despărțite cu greu de șeful secției Trei rezidente de la secția Infecțioase II, din cadrul spitalului Județean Oradea, s-au luat la bătaie, miercuri, din cauza unor mesaje trimise pe grupul de WhatsApp.
Cazul pacientului mort lângă gardul spitalului din Brăila. Managerul unității medicale a demisionat - Poliția anchetează cazul Managerul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Brăila, Delia Râşnoveanu, a demisionat, miercuri, din funcție. Decizia vine după ce preşedintele Consiliului Judeţean Francisk Chiria, i-a solicitat public acest lucru, la începutul acestei săptămâni, în urma cazului pacientului găsit decedat, săptămâna trecută, lângă gardul spitalului.
Cât de sănătoasă este, de fapt, combinația de pâine cu gem, mâncarea preferată a copiilor Gemul pe pâinea albă de casă este desertul preferat al copilăriei. Cu toate acestea, combinaţia dintre cele două ingrediente nu este tocmai benefică pentru organism.
Alimentele care scad colesterolul - Sunt la fel de eficiente ca medicamentele Colesterolul este o substanță grasoasă esențială pentru organism, dar în exces poate deveni un factor de risc pentru sănătatea inimii. Colesterolul LDL (cunoscut și sub numele de colesterol "rău") în exces poate forma depozite pe pereții arterelor, crescând riscul de boli cardiovasculare. Din fericire, modificările alimentare pot juca un rol esențial în reducerea nivelului de colesterol și menținerea unei inimi sănătoase.
Alertă medicală: Diabeticii pot face stop cardiac brusc de la aceste medicamente comune, chiar dacă nu au probleme cu inima Diabetul este o afecțiune medicală în creștere în întreaga lume, iar persoanele care se confruntă cu aceasta sunt nevoite să ia în mod regulat medicamente pentru a-și menține nivelurile de zahăr din sânge sub control. Cu toate acestea, noua cercetare sugerează că anumiți diabetici s-ar putea să se confrunte cu o problemă mult mai gravă atunci când iau unele medicamente.
Cele mai bune leacuri tradiționale contra răcelii și gripei: 11 remedii de făcut acasă - Soluția când ai simptome severe Remedii împotriva răcelii și gripei. Combinația de dureri de corp, febră, frisoane și congestie nazală poate fi suficientă pentru a face pe oricine să se simtă cumplit. Soluțiiile sunt la îndemâna oricui pentru a scăpa de răceli și de gripă, în cazul debutului bolilor respiratorii.