Organul care determină durata vieții. Contrar credinței populare, nu este inima și nici creierul Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au speculat cu privire la cauzele vieții și ale morții. Credința populară spune că inima este organul vital care controlează durata vieții; o afirmație care stă la baza unor povești și mituri interesante. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit că prejudecățile nu sunt întotdeauna adevărate, inclusiv aceea conform căreia inima este responsabilă pentru durata vieții. Atunci ce alt organ întreține durata vieții?
Endocrinologii au confirmat – Acest tip de pește are cel mai mult iod În ultimele decenii, oamenii de știință și specialiștii în nutriție au evidențiat beneficiile pe care le are peștele pentru sănătatea umană. Mai mult decât atât, unii au descoperit că anumite tipuri de pește conțin o cantitate impresionantă de iod, care este extrem de important în menținerea sănătății glandei tiroide.
Rafila, acuzat că dezinformează. Președintele BNS: Rafila are parte din vină pentru protestul de la CNAS "Să începem cu o dezinformare pe care am auzit-o adineauri, comentată de colega dumneavoastră, dezinformare venită de la ministrul Rafila. Domnia sa ne invită să ne așezăm la masa dialogului cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Păi suntem la masa dialogului cu președintele Casei. Am încercat în repetate rânduri și noi, și domnia sa, să convingem decidenții politici", a declarat Dumitru Costin, președinte BNS.
Cel mai eficient sirop natural: hrean cu lămâie și miere - Cum se prepară 80 de grame de hrean, 4 lămâi, 3 linguri de miere… Cel mai eficient sirop natural pentru întărirea imunității.
Adevărul despre măslinele din magazinele din România. Otrava care îți provoacă boli grave Asociația Pro Consumatori a analizat mai multe sortimente de măsline comercializate în magazinele din România în sistem vrac sau ambalate în recipiente din sticlă sau tablă. Rezultatele nu sunt deloc bune!
Blocaj în sistemul medical: Angajații caselor de sănătate, protest pe perioadă nedeterminată, de astăzi. Activitatea, grav perturbată O parte dintre angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au declanșat un protest pe perioadă nedeterminată, ei fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din anul 2018. Activitatea de relaţii cu publicul ar urma să fie grav perturbată din cauza protestului, potrivit sindicaliștilor.
Trei exerciții pentru a ne menține creierul sănătos - Un medic neurochirurg explică ce trebuie să facem Pentru a ne menține creierul sănătos trebuie să acordăm atenție anumitor aspecte. Un neurochirurg renumit a explicat trei exerciții simple pe care le putem face.
Ce se întâmplă cu ficatul tău în momentul în care bei cafea - Efectul despre care foarte puțini medici vorbesc Deși consumul moderat de cafea este adesea asociat cu diverse beneficii pentru sănătate, este important să examinăm și latura mai puțin discutată - potențialul său impact negativ asupra ficatului.
Pe ce parte este, de fapt, bine să dormi? Medicii vin cu argumente și prezintă o schemă prin care răspund la această dilemă Multi dintre noi nu pun mare pret pe felul in care dormim sau cum ne pozitionam in timpul somnului, dar sa stii ca pozitia din timpul somnului poate avea efecte semnificative asupra sanatatii noastre. Majoritatea persoanelor dorm pe o parte, aceasta pozitie fiind cea mai comoda si obisnuita. Dar pe ce parte este de fapt mai bine sa dormi?
Rafila anunță când vor fi gata centrele pentru mari arși: „Lucrurile s-au schimbat faţă de acum opt ani” Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că sunt în construcție trei noi centre pentru marii arși, cel mai avansat fiind cel de la Timişoara. Ministrul a declarat că acestea vor fi finalizate în prima parte a anului 2025.
De ce nu e bine să ne abținem când strănutăm. Consecințele pot fi extrem de grave Reţinerea unui strănut poate provoca multe daune, chiar grave. Un expert explică de ce ar trebui să fie întotdeauna evitată.
Rafila, despre protestul CNAS: „În România plătesc asigurări 5 milioane de oameni şi beneficiază de servicii medicale 19 milioane” Ministrul Sănătății critică protestul celor de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și spune că, în România exită 5 milioane de asigurați, dar beneficiază de servicii medicale 19 milioane.
Alimentele care îți distrug creierul - Evită să le consumi Creierul uman este un organ extraordinar, responsabil pentru fiecare gând, decizie și emoție. Pentru a menține această centrală a corpului în cea mai bună formă, este crucial să fim conștienți nu doar de ce alimente consumăm, ci și de ce ar trebui să evităm. Din păcate, există anumite alimente care pot avea un impact negativ asupra sănătății creierului. Să aruncăm o privire asupra celor mai nocive dintre acestea.
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci murături. Ce evită să spună medicii Murăturile nu doar că au un gust grozav și te ajută să îți satifaci poftele alimentare care te cuprind la miezul nopții însă, așa cum au demonstrat-o nenumărate studii, au o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Alimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă. Este extrem de SĂNĂTOS Când vorbim despre superalimente, adesea ne îndreptăm atenția către exotice și costisitoare, uitând de bijuteriile nutriționale care sunt chiar sub nasul nostru. Un exemplu strălucit este lamaia, acest fruct citric, vibrant și plin de vitalitate, care nu ar trebui să lipsească din nicio casă.
De ce spun medicii că slănina de porc este sănătoasă - Avertismentul reputatului neurochirurg Vlad Ciurea Medicii și nutriționiștii recomandă slănina de porc pentru grăsimile sănătoase pe care le conțin. Un singur amendament este însă făcut în legătură cu beneficiile consumului de slănină.
Consumul de alcool în cazul tinerilor scade dramatic glicemia: avertismentul medicilor În ultimii ani, medicii au început să atragă atenția asupra unui fenomen îngrijorător: scăderea dramatică a glicemiei la tineri în urma consumului excesiv de alcool. Această tendință periculoasă poate avea consecințe serioase pentru sănătate, în special pentru tinerii cu risc de diabet sau cei deja diagnosticați cu această afecțiune.
Motivul pentru care astăzi ar trebui să nu mănânci carne și nici alimente de origine animală Data de 1 noiembrie ar putea fi un bun prilej de a încerca să nu mănânci o zi întreagă carne sau produse de origine animală.
Medicii de la Târgu Jiu care au operat de hernie o gravidă, sancționați cu avertisment scris Medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care au operat de hernie o gravidă, au fost sancționați cu avertisment scris. Membrii comisiei de cercetare au analizat documentele medicale, precum și protocoalele existente la nivelul unității sanitare și au purtat discuții cu medicii implicați.
Dietă de noiembrie - Ce trebuie să mănânci neaparat în această lună pentru a te menține sănătos Noiembrie, o lună de tranziție între toamna plină de culoare și iarna geroasă, este momentul perfect pentru a-ți ajusta dieta și a te bucura de alimentele sezoniere care nu numai că sunt delicioase, dar oferă și numeroase beneficii pentru sănătate.
Automatele de cafea, adevărate bombe cu bacterii periculoase. Doctor: „Pot să dea toxiinfecţii alimentare cu diaree, cu vomă” Automatele de cafea au devenit o necesitate pentru mulți dintre noi. Oamenii sunt din ce în ce mai ocupați și duc o viață pe fugă, iar aceste automate oferă soluția perfectă pentru a savura băutura preferată pe parcursul zilei fără a pierde timp prețios. Cu toate acestea, automatele de cafea, în ciuda comodității pe care o aduc, pot fi și o sursă de bacterii periculoase, avertizează medicii.
Situația infectărilor cu COVID-19, la final de octombrie. Putem răsufla ușurați? - Cifrele făcute publice de Ministerul Sănătății În săptămâna 23 - 29 octombrie, au fost înregistrate 5.030 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, mai puţine decât în săptămâna precedentă, când au fost 6.404 de cazuri noi de infectare. Potrivit celor mai noi date făcute publice de MS, din cei 837 de pacienţi internaţi în spitalele din țară, 87 sunt copii. Cât privește situația deceselor cauzate de această infecție virală, în ultima săptămână au fost înregistrate 38 astfel de cazuri.
Alimentele care te protejează de cancer - Trebuie incluse în dieta ta neaparat Există o serie de alimente care sunt asociate cu proprietăți anticancerigene sau care pot ajuta la reducerea riscului de cancer. Este important să menționăm că nu există un aliment miraculos sau o dietă care să asigure protecție absolută împotriva cancerului, dar adoptarea unui stil de viață sănătos și includerea unor astfel de alimente în dietă poate contribui la reducerea riscului.
Fructul plin de vitamine care previne bolile de inimă și scade aciditatea sângelui Acest fruct pe care-l găsești în toate piețele nu numai că este plin de vitamine, dar previne bolile de inimă și scade aciditatea din sânge.
Avertismentul medicilor despre boala fatală confundată cu o răceală: Pericol major și la tineri - Infarctul silențios, 6 simptome înșelătoare Avertisment din partea medicilor! Infarctul poate fi confundat cu o răceală dacă durerile din piept lipsesc dintre simptome, relatează Realitatea PLUS.
Cât zahar avem voie să consumăm într-o zi - Care e limita considerată acceptabilă Consumul de zahăr este un subiect important în ceea ce privește sănătatea noastră. Cu totul diferit de zahărul natural găsit în alimente precum fructele și legumele, zahărul adăugat, cunoscut și sub denumirea de zahăr rafinat sau zahărul alb, poate avea efecte negative asupra sănătății noastre atunci când este consumat în exces. Cu toate acestea, nu există o doză unică de zahăr care să fie potrivită pentru toată lumea, deoarece necesitățile individuale variază în funcție de vârstă, sex, nivel de activitate fizică și alți factori. Cu toate acestea, există recomandări generale pentru a limita consumul de zahăr într-o zi.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești pâinea complet cu mămăligă Pâinea și mămăliga sunt două alimente de bază în multe culturi din întreaga lume. Cu toate acestea, ele sunt făcute din ingrediente diferite și au profiluri nutriționale distincte.
Doze falsificate ale unor medicamente pentru diabet, folosite și în tratarea obezității, descoperite în Belgia! Probleme similare și în Germania și Austria Autoritatea belgiană de reglementare în domeniul medicamentelor a anunţat că a confiscat doze contrafăcute de semaglutidă, ingredientul activ al popularelor medicamente pentru obezitate Wegovy şi Ozempic, în care stilourile injectoare conţineau insulină. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis, la finalul lunii octombrie, o alertă medicală precizând că un medicament folosit pentru diabet, dar care a devenit celebru datorită rezultatelor pe care le-ar avea și în curele de slăbit, a fost falsificat. Inițial au au fost sesizate nereguli sunt Germania și Austria.
Super vitamina care previne formarea cheagurilor de sânge și stimulează sistemul imunitar În zilele noastre, majoritatea oamenilor sunt preocupați de întreținerea unui stil de viață cât mai sănătos, dar puțini sunt dispuși să facă schimbări concrete. Din fericire, există o soluție: vitaminele. Dintre acestea, o vitamină merită cu adevărat atenția noastră, deoarece ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge și stimulează sistemul imunitar.
Nervi și oboseală - de ce apar aceste simptome după schimbarea orei și cum poți să le vii de hac Trecerea de la ora de vară la cea de iarnă aduce modificări în comportamentul oamenilor, suntem mai irascibili, melancolici și putem avea insomnii sau resimți oboseală.