Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Organul care determină durata vieții
Organul care determină durata vieții. Contrar credinței populare, nu este inima și nici creierul
 Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au speculat cu privire la cauzele vieții și ale morții. Credința populară spune că inima este organul vital care controlează durata vieții; o afirmație care stă la baza unor povești și mituri interesante. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit că prejudecățile nu sunt întotdeauna adevărate, inclusiv aceea conform căreia inima este responsabilă pentru durata vieții. Atunci ce alt organ întreține durata vieții?
Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos
Rafila, acuzat că dezinformează. Președintele BNS: Rafila are parte din vină pentru protestul de la CNAS
"Să începem cu o dezinformare pe care am auzit-o adineauri, comentată de colega dumneavoastră, dezinformare venită de la ministrul Rafila. Domnia sa ne invită să ne așezăm la masa dialogului cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Păi suntem la masa dialogului cu președintele Casei. Am încercat în repetate rânduri și noi, și domnia sa, să convingem decidenții politici", a declarat Dumitru Costin, președinte BNS. 
Alimente
Alimentele care îți distrug creierul - Evită să le consumi
Creierul uman este un organ extraordinar, responsabil pentru fiecare gând, decizie și emoție. Pentru a menține această centrală a corpului în cea mai bună formă, este crucial să fim conștienți nu doar de ce alimente consumăm, ci și de ce ar trebui să evităm. Din păcate, există anumite alimente care pot avea un impact negativ asupra sănătății creierului. Să aruncăm o privire asupra celor mai nocive dintre acestea.
Automatele de cafea, adevărate bombe cu bacterii periculoase
Automatele de cafea, adevărate bombe cu bacterii periculoase. Doctor: „Pot să dea toxiinfecţii alimentare cu diaree, cu vomă”
Automatele de cafea au devenit o necesitate pentru mulți dintre noi. Oamenii sunt din ce în ce mai ocupați și duc o viață pe fugă, iar aceste automate oferă soluția perfectă pentru a savura băutura preferată pe parcursul zilei fără a pierde timp prețios. Cu toate acestea, automatele de cafea, în ciuda comodității pe care o aduc, pot fi și o sursă de bacterii periculoase, avertizează medicii. 
Coronavirus
Situația infectărilor cu COVID-19, la final de octombrie. Putem răsufla ușurați? - Cifrele făcute publice de Ministerul Sănătății
În săptămâna 23 - 29 octombrie, au fost înregistrate 5.030 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, mai puţine decât în săptămâna precedentă, când au fost 6.404 de cazuri noi de infectare. Potrivit celor mai noi date făcute publice de MS, din cei 837 de pacienţi internaţi în spitalele din țară, 87 sunt copii. Cât privește situația deceselor cauzate de această infecție virală, în ultima săptămână au fost înregistrate 38 astfel de cazuri.
Zahar
Cât zahar avem voie să consumăm într-o zi - Care e limita considerată acceptabilă
Consumul de zahăr este un subiect important în ceea ce privește sănătatea noastră. Cu totul diferit de zahărul natural găsit în alimente precum fructele și legumele, zahărul adăugat, cunoscut și sub denumirea de zahăr rafinat sau zahărul alb, poate avea efecte negative asupra sănătății noastre atunci când este consumat în exces. Cu toate acestea, nu există o doză unică de zahăr care să fie potrivită pentru toată lumea, deoarece necesitățile individuale variază în funcție de vârstă, sex, nivel de activitate fizică și alți factori. Cu toate acestea, există recomandări generale pentru a limita consumul de zahăr într-o zi.
Ozempic/Profimedia
Doze falsificate ale unor medicamente pentru diabet, folosite și în tratarea obezității, descoperite în Belgia! Probleme similare și în Germania și Austria
Autoritatea belgiană de reglementare în domeniul medicamentelor a anunţat că a confiscat doze contrafăcute de semaglutidă, ingredientul activ al popularelor medicamente pentru obezitate Wegovy şi Ozempic, în care stilourile injectoare conţineau insulină. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis, la finalul lunii octombrie, o alertă medicală precizând că un medicament folosit pentru diabet, dar care a devenit celebru datorită rezultatelor pe care le-ar avea și în curele de slăbit, a fost falsificat. Inițial au au fost sesizate nereguli sunt Germania și Austria.