Medicamente de zeci de mii de lei, vândute pe internet la sume modice. Specialiștii avertizează: PERICOL pentru sănătate Fenomenul medicamentelor vândute pe internet ia amploare, în această perioadă, în care pacienții cu afecțiuni oncologice au acces limitat la tratamente. Totul din cauza lipsei finanțării din sistem.
Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității sale: "Nu pentru că sunt special ci pentru că am un secret" Leon Dănăilă este un reputat neurochirurg care are peste 90 de ani. El a dezvăluit un secret al stilului său de viață.
Bătaia de joc cu certificatele pentru persoane cu handicap ireversibil a luat sfârșit. Documentul se acordă o singură dată și este permanent Persoanele cu handicap ireversibil vor primi un certificat permanent, fără a mai fi nevoite să se prezinte la reevaluări periodice. Acest lucru este prevăzut în legea promulgată vineri de către președintele Klaus Iohannis.
DEZASTRUL din sănătate. La Spitalul de Urgență Pitești există un singur medic ATI la 12 săli de operații Situație de criză, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, unde, de la 1 decembrie va rămâne un singur medic specialist în terapie intensivă, la 12 săli de operații.
Energizantul care NU dăunează sănătății. Dr. Vlad Ciurea: "Ajută activitatea cerebrală" Există o băutură energizantă care nu afectează sănătatea. Explicații vin de la prof. dr. Vlad Ciurea.
Vrei să renunți definitiv la zahăr? Iată cei 8 pași simpli pe care trebuie să îi parcurgi Chiar dacă nu este trecut pe lista produselor care dau dependență, consumul excesiv de zahăr este asociat cu numeroase probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, obezitatea, afecțiuni cardiace și chiar afecțiuni dentare.
De ce e bine să bei zeamă de castraveți murați înainte de masă Zeama de castraveţi muraţi are multiple beneficii pentru sănătate. Această băutură relaxează spasmele musculare, astfel încât este recomandată după un antrenament intens. Paharul cu apă băut de obicei după exerciţiile fizice intense poate fi înlocuit cu succes cu o cană de suc rece de zeamă de castraveţi.
Banii pentru spitale, dați de Guvern în tranșe. Ministerul Sănătății și CNAS au cerut de aproape trei ori mai mult Guvernul a aprobat, în ședința de joi, 1,7 miliarde de lei pentru finanțarea spitalelor. De aproape trei ori mai puțin decât au cerut Ministerul Sănătății și CNAS, potrivit unor informații.
Consiliul Concurenței anchetează prețul la ulei, zahăr și unt: „Înțelegere între firme la licitații“ Consiliul Concurenței investighează o posibilă înțelegere între producători de unt, zahăr și ulei pentru creșterea nejustificată a prețurilor. Inspecțiile au avut loc, acum se analizează informațiile.
Intră pe piață medicamentul minune care ajută la SLĂBIREA rapidă Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat medicamentul de succes tirzepatidă pentru tratarea obezităţii adulţilor. Avizul deschide calea pentru o utilizare şi mai largă a tratamentului pe piaţa din SUA, dar și un semnal pentru piața europeană.
Licitația pentru Centrul de Arși Gravi de la Târgu Mureș finalizată de Ministerul Sănătății - Când ar urma să fie gata Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale, anunță că a finalizat licitația pentru construcția Centrului de Arși Gravi de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș.
Spitale de urgență, buget ridicol de 300 de lei. Pacienții sunt condamnați la moarte prin lipsa fondurilor, Rafila se face că nu vede Situația din sănătate este una critică. Spitalul Bagdasar Arseni este deja în blocaj din cauza faptului că nu există bani pentru unitățile medicale. Și Institutul Marius Nasta are pe luna decembrie un buget de, atenție, 300 de lei! S-a ajuns la această situație din cauza ordonanței de reducere a cheltuielilor. Ministrul Alexandru Rafila se face că nu vede și susține că nu este nicio problemă. Între timp, Nicolae Ciucă susține că un spital nu poate funcționa nici cu 3 milioane de lei.
Nu mai sunt bani pentru spitale. Ciolacu dă bani din rezerva de stat. Pe ce vor fi cheltuite cele 1,7 miliarde de lei Premierul Ciolacu a anunțat că bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate va fi majorat cu 1,7 miliarde de lei.
Rețetă de murături. Cum se face cea mai simplă saramură - ingredientul care NU trebuie să lipsească Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei o linguriță de pudră de sâmburi de măsline pe stomacul gol Sâmburii de măsline sunt mai utili pentru organism decât îți puteai imagina. Aceștia oferă o mulțime de avantaje sănătăţii tale. Află câte beneficii au sâmburii de măsline pentru organism.
Angajații CASMB ies în stradă: oamenii, nemulțumiți de salarizarea din sistem Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi cei ai caselor judeţene vor protesta miercuri, între orele 9:00 şi 16:00, în faţa sediilor instituţiilor, nemulţumiţi de salarizarea din sistem.
Teorie controversată: este bine sau nu să consumăm separat proteinele, lipidele și glucidele? Ce spun specialiștii În contextul nutriției, există diverse filozofii și abordări referitoare la modul cel mai sănătos și eficient de a consuma alimentele. Una dintre aceste abordări este separarea macronutrienților — proteine, lipide (grăsimi) și glucide (carbohidrați) — la diferite mese, cunoscută și sub denumirea de „food combining”.
Dieta minune a lui Ion Iliescu: ce mănâncă, la 93 de ani, fostul președinte La 93 de ani, fostul președinte Ion Iliescu ține o dietă extrem de strictă.
Scădere dramatică a acoperirii vaccinale în ultimii 12 ani, în România. Rafila: Pojarul ar face 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, marţi, că în ultimii 12 ani, acoperirea vaccinală în România a scăzut de la peste 90 % cât era în 2010 la în jur de 80 %. El a spus că dă un singur exemplu: rujeola sau pojarul ar face în fiecare an 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea. Ministrul a ținut însă să sublinieze că Strategia naţională de vaccinare nu are nimic de-a face cu obligativitatea vaccinării.
Mamă și fiică minoră, traumatizate la Spitalul Județean Cluj: au văzut zilnic de la geamul salonului cum se tranșează cadavre, la autopsie - FOTO Ana Moldovan s-a internat la secția de Dermatologie de la Spitalul Județean împreună cu fiica ei (14 ani), care suferă de o boală multisistemică, Psoriazis vulgar, după ce tratamentul pe care l-a urmat fata nu a dat rezultate. Informațiile și imaginile următoare sunt șocante!
Rafila, chemat la raport, la Ora Guvernului. Senatorii AUR îi cer clarificări în legătură cu strategia de vaccinare a populației Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este invitat astăzi, începând cu ora 11:00, la dezbaterile politice „Ora Guvernului”, la solicitarea grupului parlamentar al AUR.
Țuica e considerată un adevărat medicament de români - Cu toate astea, are și efecte adverse periculoase - Ce spun medicii În cadrul disputelor privind beneficiile sau pericolele țuicii, băutura tradițională românească, opinii contrastante continuă să circule. Pe de o parte, medicii sunt sceptici în privința consumului acesteia, în timp ce experții în cercetare sunt mai deschiși, conștienți că și medicamentele pot avea reacții adverse.
Știai că acidul fitic trebuie eliminat din fasole înainte de a fi gătită? Uite cum poți face asta dacă vrei ca sănătatea ta să nu fie afectată Fasolea conține acid fitic care poate fi dăunător pentru sănătate. Din fericire există o metodă simplă prin care acesta poate fi eliminat.
De ce vârstnicii trebuie neapărat să mănânce miez de nucă. Efectul este nebănuit Miezul de nucă este, în general, un adevărat elixir, dar pentru vârstnici efectele sunt cu atât mai benefice. Unul dintre motive este că acestea previn hipertensiunea arterială. Atenție, însă, există și persoane cărora nu le este recomandat consumul de nuci! Citiți de ce.
Alertă alimentară în România: un produs consumat de aproape toți românii, RETRAS DE URGENȚĂ de la raft Este alertă alimentară în România! Un produs consumat de aproape toți românii a fost retras de la raft.
Consumul de varză murată te poate proteja în fața unei boli grave - Efectul mai puțin cunoscut al alimentului îndrăgit de români Varza murată este un aliment fermentat bogat în probiotice, vitamine și minerale. Fermentația nu doar că mărește durabilitatea și valoarea nutritivă a alimentelor, dar poate și îmbunătăți sănătatea digestivă și poate avea efecte benefice asupra sistemului imunitar.
Val de viroze peste România - Ce trebuie să facem pentru a nu ajunge la cabinetul medicului Fluctuațiile recente de temperatură constituie un risc semnificativ pentru sănătate, slăbind sistemul imunitar. Grupurile vulnerabile, incluzând copiii, persoanele cu anemie, seniorii și cei cu afecțiuni cronice, sunt deosebit de susceptibile la aceste schimbări.
Cel mai puternic aliment care ajută la eliminarea acidului uric din corp Puțină lume știe dar un aliment ajută puternic la eliminarea acidului uric din corp dacă este consumat constant.
Alexandru Rafila dă notă sistemului de sănătate din România după 2 ani de mandat: Undeva între 7 și 8. Serviciile, satisfăcătoare pentru pacienți Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dat note sistemului medical românesc după doi ani la conducerea Ministerului Sănătății.
Cel mai sănătos obicei pe care trebuie să-l ai în fiecare dimineață Dimineața este unul dintre cele mai importante momente ale zilei. Este bine să ne construim o rutină cu obiceiuri sănătoase.