Ce să NU mănânci niciodată la micul dejun. Cea mai nocivă combinație la cafea O alimentație sănătoasă, echilibrată, este cheia unui stil de viață sănătos.
Cât de toxic este, de fapt, peștele pangasius. Nu degeaba este cel mai ieftin: interzis la comercializare în mai multe magazine La nivel global, zeci de mii de tone de pește Pangasius își găsesc drumul în bucătăriile consumatorilor, lunar. De asemenea, în România este un produs căutat mai ales din perspectiva prețului, unul redus.
Alexandru Rafila, prima reacție în cazul pacienților spitalului de psihiatrie Murgeni care au murit după ce au mâncat pește de la mănăstire Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că DSP va verifica respectarea condițiilor igienico-sanitare ale spitalului de psihiatrie Murgeni, inclusiv cele de alimentație, și că alte autorități ale statului vor face o anchetă penală. Reacția ministrului vine după ce 3 pacienți au murit și alte 29 de persoane au fost internate după ce au consumat mâncare de la o mănăstire.
Mănăstirea care a dat mâncare de pomană bolnavilor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni a fost amendată: 3 morți. Mâncarea, contaminată cu pesticide Este criză totală la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, din județul Vaslui. Trei pacienți au murit, în decurs de câteva ore, din cauza unei toxiinfecții alimentare provocate de produse din pește primite drept pomană de la o mănăstire. Alți 29 de pacienți au fost transferați la Spitalul din Bârlad, unde a fost activat planul alb și toți medicii au fost chemați la muncă. Între timp, mănăstirea a fost amendată cu 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitare. De asemenea, inspectorii au confiscat aproximativ 100 de kilograme de pește găsit în bucătăria mănăstirii. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, mâncarea ar fi fost contaminată cu pesticide.
Gata cu roșiile gustoase românești! S-a dat liber la pesticide în agricultură Proiectul UE care ar fi trebuit să reducă nivelul pesticidelor folosite în agricultură a căzut la votul de ieri, din Parlamentul European.
Copil de 15 ani, cu arsuri pe 90% din suprafața corpului și politraumatisme, adus urgent în Capitală - S-a electrocutat pe un vagon în Târgu Jiu Accident teribil în Târgu Jiu. Un copil de 15 ani a fost adus urgent în Capitală, cu arsuri grave pe aproape toată suprafața corpului și cu multiple traumatisme.
PLANUL ALB, activat la Spitalul Bârlad, după decesele de la Murgeni - Celulă de criză la Ministerul Sănătății după tragediile din Vaslui Ministerul Sănătății a anunțat că a constituit o celulă de criză după tragediile în lanț din Vaslui. Au fost anunțate primele măsuri după cele 4 decese din Spitalul Murgeni și cei 30 de pacienți care au acuzat stări de rău. A fost instituit Planul Alb la Spitalul Bârlad, unde ajung bolnavii de la Spitalul Murgeni.
Proiect adoptat. Decont la stomatologie, pentru cei cu autism Camera Deputaților a adoptat un proiect care prevede decontarea cheltuielilor la serviciile de stomatologie pentru persoanele cu autism.
Vitamina de care are nevoie organismul pentru a repara vasele de sânge sparte de pe picioare O vitamină cunoscută reprezintă soluția eficientă și naturală pentru a scăpa de vasele de sânge de culoare roșu-violet care apar pe pielea picioarelor.
Pas important în lupta cu una dintre cele mai agresive forme de cancer. Inteligența artificială (AI) ar putea depista boala în stadiu incipient O șansă uriașă în lupta cu cancerul vine dintr-o direcție la care poate că nu ne-am fi așteptat. Vorbim despre o platformă de inteligenţă artificială (IA) dezvoltată de o echipă de cercetători chinezi, care poate ajuta la detectarea cancerului pancreatic, una dintre cele mai agresive forme de cancer, în stadiu incipient pe baza imagisticii cu raze X de înaltă precizie.
Alertă în sănătate! O nouă tulpină COVID, foarte transmisibilă, a devenit deja dominantă în State. Principalele SIMPTOME Experții trag un semnal de alarmă. O nouă tulpină a cornavirusului, HV.1, care este foarte transmisibilă a apărut, devenind chiar dominantă în State.
De ce ne îngrășăm în timpul postului - Motivele mai puțin obișnuite pentru care luăm în greutate chiar dacă mâncăm doar legume Multe persoane aleg să postească din motive religioase, spirituale sau de sănătate. Deși postul este adesea asociat cu restricții alimentare care ar trebui să conducă la pierderea în greutate, uneori se întâmplă contrariul: oamenii se îngrașă în timpul postului. Acest articol explorează motivele din spatele acestui fenomen surprinzător.
Ceaiul de busuioc previne peste 40 de afecțiuni, fortifică sistemul imunitar și menține tinerețea Ceaiul de busuioc era folosit ca leac inca din timpul fenicienilor care ii atribuiau proprietati magice multiple. La noi planta a sosit cu o incarcatura magica din timpul dacilor, deoarece acestia apreciau foarte mult mirosul si proprietatile sale. Zalmoxis i-a instruit pe geto-daci in medicina. Discipolii sai sunt mentionati de Platon care relateaza conceptia zalmoxiana "nu poti sa vindeci trupul fara a tine seama de suflet".
Peștele care e la fel de sănătos ca somonul dar e de 10 ori mai ieftin Există un tip de pește care e cel puțin la fel de sănătos ca somonul însă e mult mai ieftin.
Semnal de alarmă major: consumul băuturilor dulci duce la o creștere a riscului de boli mintale - STUDIU Consumul băuturilor dulci duce la o creștere a riscului de boli mintale grave, respectiv de demență, relevă datele unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Gissen, din Germania, publicat în "Nutrition Journal", la începutul lunii septembrie.
Ministerul Sănătăţii a REDUS punctajul de promovare la rezidențiat. E nevoie disperată de medici Ministerul Sănătății anunță că a redus și anul acesta punctajul minim de promovare a fost redus și anul acesta de la 65% la 60%, astfel încât „un număr cât mai mare dintre candidați să poată alege un post”.
Antibioticele, „aliatul” de nădejde al românilor. În 2022, unul din patru a beneficiat de medicamente decontate Antibioticele sunt de mult „aliatul” românului în tratare tuturor afecțiunilor, oricât de mici ar fi ele, iar asta se vede și în statistici. Conform CNAS, anul trecut, unul din patru români a beneficiat de antibiotic decontat.
Infecția cu SARS-CoV-2 încă le mai dă bătăi de cap românilor. Bilanțul infectărilor, făcut public de Ministerul Sănătății În săptămâna 13 - 19 noiembrie au fost înregistrate 1.305 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, anunță Ministerul Sănătății.
POSTUL CRĂCIUNULUI 2023. Dieta de 7 zile. Cum să slăbești rapid Dieta de post nu doar că ajută la detoxifierea organismului, ci și oferă o oportunitate de a-ți regla obiceiurile alimentare și de a aduce echilibru întregului corp.
Rafila trage un semnal de alarmă, în plin sezon al virozelor: Antibioticele, doar atunci când este necesar şi luate corect - Spre ce pericol ne îndreptăm Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a atras, marţi, atenţia asupra pericolului rezistenţei la antibiotice a infecţiilor cu bacterii, arătând că acestea trebuie prescrise doar când este necesar şi trebuie luate în doza potrivită.
Leguma pe care să nu o mai pui niciodată în ciorbă. Prin fierbere, te poate îmbolnăvi grav! Una din cele mai populare legume în dieta românilor poate reprezenta un real pericol pentru sănătate. Gospodinele o folosesc inclusiv la ciorba cea de toate zilele. Fiartă, însă, te poate îmbolnăvi grav!
Rafila, declarație halucinantă la peste un an de la promulgarea Planului naţional împotriva cancerului: Nu cred că va rămâne pe hârtie Nu cred că Planul Naţional de Control al Cancerului va rămâne pe hârtie. La construirea bugetului pe anul viitor, trebuie să existe o finanţare care să permită începerea implementării prevederilor din Plan, a transmis, luni, ministrul Sănătății Alexandru Rafila.
Tumoră gigant, dezvoltată pe 20 vertebre, operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iași Medicii de la Spitalul Nicolae Oblu din Iaşi au operat cu succes o femeie din Tulcea, care avea o tumoră gigant de 20 de centimetri dezvoltată pe vertebre.
Amestec din 2 ingrediente pentru curățarea colonului. Elimină toxinele din sistemul digestiv Colonul, cunoscut și sub denumirea de intestinul gros, este o parte esențială a sistemului digestiv uman. Acest organ are rolul de a procesa resturile de alimente digerate, care ajung în colon, și de a le transforma într-o formă adecvată pentru eliminare. În plus, colonul găzduiește o comunitate bogată de bacterii benefice, care contribuie la descompunerea deșeurilor alimentare și la eliminarea apei, a sării și a unor nutrienți.
Boala care face ravagii printre români - Este a doua cauză de deces în țara noastră Cancerul rămâne a doua cauză de deces în România, a declarat consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate Diana Loreta Păun, care a afirmat că "prin solidaritate şi prin angajament comun" poate fi învinsă această ameninţare asupra sănătăţii.
Angajații de la Casa de Pensii Buzău, din nou în stradă. Care sunt nemulțumirile Zeci de angajați ai instituției ameninţă cu greva de avertisment în situaţia în care până miercuri solicitările sindicatelor nu vor fi luate în calcul de către Guvern.
Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale! Ameliorează durerea în gât și infecțiile sinusurilor, scade colesterolul Uleiul de oregano conține antioxidanți și poate conține, de asemenea, componente antibiotice și antifungice. Atât extractul de ulei de oregano, cât și uleiul esențial de oregano au utilizări diferite.
Mierea de dovleac regenerează ficatul, întărește și curăță vasele de sânge, protejează inima Mierea de dovleac este un remediu naturist care este foarte recomandat pentru sănătatea ficatului, inimii și a plămânilor.
Superalimentul de post care elimină grăsimea din sânge și scade glicemia Un aliment recomandat frecvent de medici ajută la gestionarea greutății, poate proteja împotriva bolilor cronice și poate promova câteva alte aspecte ale sănătății.
O celebră jurnalistă din România a învins cancerul de 5 ori: Pur și simplu am avut niște neșanse și nimeni nu m-a prevenit O celebră jurnalistă din România a reușit performanța de a învinge cancerul de 5 ori.