Numărul tinerilor bolnavi de diabet, în creștere! Date alarmante Numărul tinerilor bolnavi de diabet zaharat a crescut în mod alarmant în România, atrag atenția medicii care susțin că oamenii trebuie să își îmbunătățească stilul de viață pentru a nu ajunge la spital. Potrivit specialiștilor, numărul pacienților cu diabet zaharat de tip 2 diagnosticați depășește un milion, iar numărul celor nediagnosticați cu această boală este cel puțin la fel de mare.
Lista alimentelor pe care trebuie să le consumi dacă renunți la carne Renunțarea la carne sau adoptarea unei diete vegetariene sau vegane poate fi o decizie sănătoasă pentru multe persoane, dar poate ridica întrebări despre modul în care puteți asigura aportul adecvat de nutrienți esențiali.
Care este cea mai rapidă dietă de slăbit și care sunt riscurile În căutarea unei metode rapide de slăbire, mulți oameni tind să fie atrași de dietele care promit rezultate spectaculoase într-un timp scurt. Cu toate acestea, este important să înțelegem că dietele extreme sau rapide pot avea efecte negative asupra sănătății noastre și pot duce la yo-yo dieting, adică la revenirea în greutate după încheierea dietei.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci în fiecare zi un morcov - Efectul este uimitor Morcovii sunt legume sănătoase și hrănitoare care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă ați lua decizia să mâncați în fiecare zi un morcov, corpul vostru ar putea experimenta o serie de schimbări pozitive. În acest articol, vom explora ce se întâmplă în corpul vostru dacă adoptați acest obicei sănătos.
Medicul Adrian Marinescu explică care sunt simptomele difteriei: Lucrurile sunt simple Au fost confirmate două cazuri de difterie în România, în contextul în care nu a mai fost semnalat niciunul din 1990 până în prezent.
Mâncarea preferată a românilor, otravă pentru inimă! Dr. Virgiliu Stroescu: E ipsos pe vase Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu demontează încă un mit alimentar despre mâncarea preferată a românilor care creşte periculos de mult colesterolul, cea mai mare otravă a organismului uman.
Leguma care îngrașă mai mult decât ciocolata - Mare atenție, românii o consumă în cantități mari în timpul postului Leguma care te îngrașă mai mult decât ciocolata - Deși e foarte sănătoasă trebuie consumată cu moderație
Ce efect nebănuit are asupra corpului un singur pahar de vin fiert Vinul fiert este o băutură tradițională cunoscută în multe culturi din întreaga lume, și este adesea asociat cu sezonul rece, sărbători sau evenimente speciale. De obicei, este pregătit din vin roșu sau alb, care este încălzit împreună cu diverse mirodenii și arome, oferind un gust reconfortant și un parfum delicios. Cu toate că alcoolul nu este în mod necesar sănătos, un pahar de vin fiert, consumat cu moderație, poate oferi o experiență plăcută și poate avea unele efecte asupra corpului tău.
Care este cel mai mare pericol atunci când consumi piftie - Puțini știu asta despre răcituri Piftia, cunoscută și sub numele de aspic sau carne în gelatină, este un preparat culinar tradițional în multe culturi, în special în Europa de Est și în unele părți ale Asiei. Acest fel de mâncare este adesea făcut din carne de porc, de pui sau de vită, care este gătită împreună cu o cantitate mare de gelatină naturală pentru a obține consistența sa caracteristică. Cu toate că piftia poate fi o mâncare delicioasă și apreciată de mulți, este important să se țină cont de unele aspecte legate de sănătate atunci când este consumată în exces sau în mod necorespunzător preparată. Cel mai mare pericol pentru sănătate asociat cu piftia este reprezentat de conținutul său ridicat de grăsimi și de săruri.
Cât de sănătoasă este, de fapt, piftia de curcan. Ce spun medicii despre alternativa la piftia de porc Piftia, de curcan sau de porc, se servește ca aperitiv sau împreună cu sarmalele, în zilele Crăciunului și nu numai.
Cum se simte alergia la frig. Atenție la simptome, pot fi confundate cu alte probleme de sănătate Alergiile reprezintă un aspect complicat al sănătății umane, iar printre variatele tipuri de alergii, una destul de neobișnuită și mai puțin cunoscută este alergia la frig.
Ministrul Sănătăţii, despre cauzele epidemiei de rujeolă: "Este o consecinţă a acumulării unei cohorte" Epidemia de rujeolă este o urmare a acumulării unei cohorte, adică a unui număr mare de copii care nu sunt vaccinaţi. Astfel, ei nu sunt protejați și sunt mai vulnerabili, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Ce este, de fapt, fasolea roșie, atât de consumată în perioada postului. Semnal de alarmă tras de medici Fasolea albă este mai des folosită în bucătăria românească decât cea roşie. Cu toate acestea, medicii nutriţionişti spun că fasolea roşie ar trebui consumată mai des datorită numărului ridicat de antioxidanţi.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine zilnic - Care este cantitatea maximă recomandată Dacă mănânci în fiecare zi pâine, efectele asupra sănătății tale depind de câtă pâine consumi, tipul de pâine pe care îl consumi și cum se încadrează aceasta în dieta ta generală.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic o mână de curmale înmuiate în lapte. Medicii, uimiți de efect Curmalele au o mulţime de beneficii pentru sănătate şi au o valoare nutriţională mare.
Investiție vitală pentru sănătatea dâmbovițenilor: angiograful achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște va deveni funcțional în curând Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, anunță că aparatul angiograf de care aveau atât de multă nevoie dâmbovițenii cu anumite afecțiuni cardiovasculare, dar și medicii specialiști din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviște va deveni funcțional în curând.
Dieta lui Iisus Hristos - Ce alimente consuma, conform mărturiilor din Biblie Nu există dovezi istorice sau documentare clare cu privire la detaliile exacte ale dietei lui Iisus Hristos în timpul vieții sale pe pământ. Biblia conține informații limitate despre hrana pe care a consumat-o Iisus, dar aceste mențiuni sunt generale și se referă în principal la momentele semnificative din viața sa.
Combinația alimentară cea mai periculoasă de pe masa românilor, de Sărbători Sărbătorile de Crăciun aduc cu ele o serie de tradiții culinare delicioase în România, însă unele dintre aceste obiceiuri gastronomice nu sunt tocmai prietenoase cu sănătatea noastră. Un astfel de preparat culinar care stă la baza acestei percepții este sarmalele cu mămăligă și smântână.
Rafila, despre contractele pentru achiziția de vaccinuri anti-Covid - Cum explică ministrul Sănătății risipa Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, în legătură cu vaccinurile anti-Covid, că obligaţiile contractuale asumate de România în prima jumătate anului 2021 produc în continuare efecte şi speră că se va putea negocia cu producătorii, astfel încât să nu comandăm vaccinuri care nu vor fi folosite.
Epidemie de rujeolă, în România. Ce este rujeola, cum se manifestă și cum se transmite: virusul, extrem de contagios Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, în contextul în care există aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe. Potrivit Ministerului, epidemia a fost declarată pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.
Angajații DSP din întreaga țară continuă protestele după negocieri EȘUATE - Sindicaliștii amenință cu GREVA GENERALĂ Continuă protestele la DSP-urile din țară înainte de sărbători, din cauza salariilor. După negocierile eșuate, angajații au ieșit din nou în stradă. Sindicaliștii avertizează că se poate ajunge la grevă generală și, automat, blocarea totală a activității.
Ulei de măsline contrafăcut, pus la vânzare în magazine: mii de litri au fost confiscați. Rețea de traficați, destructurată Prețul uleiului de măsline a crescut deoarece seceta și condițiile meteorologice nefavorabile afectează recoltele pentru al doilea an consecutiv.
Care sunt cele 5 cauze ale picioarelor umflate. Cu ce remedii poți scăpa de acest disconfort Edemul, sau acumularea excesivă de lichid în țesuturile din jurul picioarelor, poate avea multiple cauze, de la probleme medicale până la obiceiuri zilnice.
Boli care pot duce la pierderea vederii. Cum își dai seama înainte de a fi prea târziu? Bolile retinei constituie o problemă de sănătate tot mai stringentă la nivel global, în contextul îmbătrânirii populației. În plus, stilul modern de viață, din cauza căruia petrecem perioade tot mai lungi în fața ecranelor duc la o agravare a problemelor de vedere chiar de la vârste nu foarte înaintate.
ALERTĂ în România - Epidemie de RUJEOLĂ la nivel național, declarată de Ministerul Sănătății - Cifre alarmante: 2.000 de cazuri în 29 de județe Anunț alarmant de la Ministerul Sănătății, marți seară: A fost declarată epidemie națională de rujeolă! Cifrele oficiale sunt îngrijorătoare, aproape 2.000 de cazuri în peste jumătate de țară.
Descoperire epocală! A fost inventat electrodul nervos care ar putea trata accidentul vascular cerebral Cercetătorii din China au dezvoltat electrodul nervos implantabil din hidrogel pentru a îmbunătăţi recuperarea şoarecilor după ce au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC).
Noua listă de vaccinuri compensate pentru adulți, valabilă de la 1 decembrie Începând cu data de 1 decembrie, a intrat în vigoare noua listă a vaccinurilor compensate pentru adulți. Aceasta reprezintă un pas important în promovarea sănătății și prevenirea afecțiunilor serioase. Vaccinurile compensante oferă acces mai ușor la protecția împotriva unor boli grave și pot salva vieți.
Frigul și sănătatea: Ce se întâmplă în corpul tău atunci când amâni să pornești căldura Cu prețurile ridicate ale energiei, mulți români aleg să amâne pornirea sistemului de încălzire în speranța de a economisi câțiva bani în plus. Cu toate acestea, această economie aparentă poate avea consecințe negative asupra sănătății noastre.
Angajații DSP din întreaga țară continuă protestele - Ei amenință cu blocarea întregii activități Criza din sistemul medical este departe de sfârșit. Angajații DSP din întreaga țară continuă protestele și amenință cu blocarea întregii activități de săptămâna viitoare din cauza salariilor. Totul după ce negocierile din ultimele săptămâni au eșuat și nu s-au găsit soluții pentru creșterea veniturilor.
Alertă alimentară în magazinele din România: carne de pui, retrasă de la raft - contaminare cu Salmonella Este alertă alimentară în magazinele din România. Un lot întreg de carne de pui a fost retras de la raft. Potrivit ANSVSA, carnea este contaminată cu Salmonella Enteritidis.