Enayati Medical City: sistemul de sănătate care prelungește viața pacienților scăzând presiunea asupra familiilor Obiectivul Enayati Medical City a fost acela de a consolida un model de eficiență și de a crea acel sistem care să ducă la îmbunătățirea calității vieții pacientului, vârstnic, în primul rând, incluzând aici prelungirea vieții acestuia.
ANCHETĂ a Colegiului Medicilor în cazul doctorului de la Maternitatea Polizu acuzat de malpraxis. ANUNȚUL reprezentanților instituției Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară, vineri, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la cazul medicului de la Maternitatea Polizu acuzat de malpraxis în privinţa comportamentului faţă de copiii născuţi prematur.
A treia zi de scădere consecutivă a cazurilor noi de infectare cu COVID-19. Cum arată BILANȚUL ultimelor 24 de ore În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 693 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 152 mai puține față de ziua anterioară. 158 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Medic ginecolog de la Polizu, acuzat de omor: copiii născuți prematur, aruncați la gunoi până mureau sau uciși pentru a nu mai ocupa loc în incubator Medicul ginecolog Florian Robe este cercetat în calitate de suspect fiind acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Într-un comunicat oficial transmis redacției Realitatea PLUS, reprezentanții Maternității Polizu susțin că nu vor să comenteze subiectul, atâta vreme cât o anchetă este în curs.
Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19, în scădere. Peste 1.200 de bolnavi, internați în spitale. 84 dintre ei sunt copii Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 845 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 214 mai puţine faţă de ziua anterioară.
Încă trei persoane infectate cu virusul West Nile. Totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 47 Trei persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 47, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Cum prevenim și cum tratăm durerile de cap Deoarece există numeroase cauze ale durerilor de cap, nu există un tratament unic. Acuratețea diagnosticului este foarte importantă pentru eficiența tratamentului, tratamentul durerilor de cap fiind diferit în fucție de tipul acestora, potrivit realitateamedicala.net.
De ce ne doare capul? Află tot ce trebuie să știi despre durerile de cap! Durerea de cap, sau cefaleea, este o suferință care a fost descrisă încă din antichitate. Orice durere de cap, indiferent de cauza ei, este localizată pe bolta craniană, potrivit realitateamedicala.net.
300.000 de români și-au procurat pastilele de iod în septembrie - Anunțul ministrului Rafila Alexandru Rafila - ministrul Sănătății spune că aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod, în luna septembrie.
Adrian Câciu, despre contractele part-time: "Piaţa s-a adaptat". Angajații, avantajați Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a declarat, miercuri, referindu-se la contractele part-time, că piaţa s-a adaptat, astfel că, dacă în prima parte a aplicării măsurii au avut o scădere a contractelor, începând cu data de 5 septembrie, numărul contractelor part-time a crescut și - ceea ce este și mai îmbucurător - a crescut și valoarea lor.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci câte un ou în fiecare zi Consumul unui singur ou pe zi scade riscul apariției problemelor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ). Care sunt beneficiile, dar şi contraindicaţiile acestuia asupra sănătăţii tale?
Cel mai sănătos aliment din lume: nu degeaba i se spune "aurul din frigider" Popeye avea dreptate în legătură cu spanacul: este cel mai sănătos aliment din lume. La fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde închis. Acestea oferă cei mai mulți nutrienți per calorie.
Bilanț coronavirus - 5 octombrie: 1.059 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 12 decese. Câți copii sunt internați în spitale În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.059 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 360 mai puține față de ziua anterioară. 234 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Cele 12 beneficii din ceașca de cafea Multe persoane nu își pot imagina viață fără cafea, prepararea unei cafele este unul dintre primele lucruri făcute după trezirea de dimineață și poate singurul care ajută la startul plin de energie al fiecărei zile. Dar cafeaua are și alte beneficii pentru sănătate în afară de faptul că stimulează energia și atenția.
7 motive pentru care să nu alegi o dietă fulger În ultimii ani, tot mai multe persoane apelează la diete fulger, pentru a scăpa de kilogramele în plus. Desigur și oferta este tot mai bogată și mai variată, însă ne expunem unor riscuri despre care prea puțin se vorbește.
Un bărbat a murit după ce a mâncat crenvurști de pui. Produsele, retrase de urgență din magazine Un bărbat în vârstă de 83 de ani a murit după ce a mâncat crenvurști cruzi cu Listeria.
Nou focar COVID la Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Timiș Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a anunţat, marţi, un nou focar COVID-19, la Secţia Neurologie II a Spitalului Judeţean Timişoara, după ce săptămâna trecută a apărut unul la o unitate de cazare din Buziaş.
Numărul cazurilor de COVID s-a DUBLAT în ultimele 24 de ore! Creștere SEMNIFICATIVĂ și la "capitolul" decese. Care e situația din spitale În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.419 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 770 mai multe față de ziua anterioară. 335 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Vitamine pentru o imunitate mai bună - doza zilnică recomandată Ca să te asiguri că ai un sistem imunitar puternic, înarmează-l cu vitaminele și nutrienții necesari. Se găsesc în surse naturale, dar uneori este nevoie să completezi necesarul zilnic prin suplimente alimentare.
Astenia de toamnă – realitate sau mit? Simptome neobișnuite care provoacă îngrijorare Astenia de toamnă, cunoscută și ca depresia sezonieră sau tulburarea afectivă sezonieră, reprezintă un sindrom de tranziție care apare odată cu schimbarea anotimpului și ca răspuns al organismului la schimbarile medio-ambientale care alterează bioritmul și ciclul veghe-somn.
Mituri medicale: Dacă crezi în aceste mituri, inima ta poate fi în pericol! Bolile de inimă (bolile cardiovasculare) pot fi diagnosticate la orice vârstă și reprezintă principala cauză de morbiditate și mortalitate la noi în țară.
A fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuţei. Anunțul Ministerului Sănătăţii Prima doză de vaccin împotriva variolei maimuţei a fost administrate la contactul unui pacient diagnosticat cu această boală, a precizat, luin, Ministerul Sănătății.
Bilanț coronavirus 1 octombrie: 649 de cazuri noi de infectare cu COVI-19 și 3 decese în ultimele 24 de ore. Care e situația la ATI Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 649 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 205 mai multe faţă de ziua anterioară.
Video Vaccinarea antigripală, în curând în farmaciile din România - Anunț important al ministrului Alexandru Rafila Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că vaccinarea antigripală în România s-ar putea face în farmacii chiar din acest sezon.
Surpriză la acordarea premiului Nobel pentru medicină. Cine a câștigat și cine era favorit Surprinză la anunțul privind premiul Nobel pentru Medicină 2022. Deși favorit părea să fie geneticianul american Mary-Claire King, cea care a descoperit gena responsabilă pentru cancerul de sân, distincția a ajuns la un cercetător suedez, pentru descoperirile sale privind evoluția umană.
Cele 7 alimente biblice care îți protejează sănătatea Sănătatea nu ţine de noroc, ci de micile obiceiuri zilnice. Alimentaţia este extrem de importantă şi ajută corpul să se menţină sănătos.
UMF Carol Davila - Academicianul Ioanel Sinescu primește titlul de "profesor emerit" Astăzi are loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București. Tot astăzi, academicianului Ioanel Sinescu urmează să-i fie conferit titlul de profesor emerit al UMFCD.
Românii ar trebui să fie responsabili și să aibă pastile de IOD la domiciliu. Avertismentul lui Alexandru Rafila Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri că doar 3% dintre români au ridicat din farmacii, până la finalul lunii trecute, pastilele de iod oferite gratuit de Ministerul Sănătății. În contextul complicat al războiului din Ucraina, fiecare cetățean ar trebui să dea dovadă de responsabilitate și să aibă iodura de potasiu la domiciliu.
Doliu în medicina românească: unul dintre cei mai mari doctori a murit, după un infarct Prof. Univ. Dr. Nicolae Marcu, născut în 1938, a încetat din viață ieri, 29 septembrie, în urma unui infarct. Cu o carieră didactică și medicală de 60 de ani, Prof. Univ. Dr. Nicolae Marcu este autorul a peste 700 de lucrări de specialitate în ţară şi străinătate, coautor al tratatelor de Istoria Medicinei,1970 şi Istoria Medicinei Româneşti, 1972.
Crește incidența de accident vascular cerebral la tineri! Pentru majoritatea adulților tineri, șansa de a avea un accident vascular cerebral (AVC) pare un lucru imposibil, însă medicii ne atenționează că nimeni nu este prea tânăr pentru a suferi un atac cerebral.