Corpul nostru procesează ce mâncăm noi şi, în funcţie de asta, avem sau nu mai multă energie.
Strugurii
Conţin flavonoide care reduc riscul de a face cheaguri de sange şi îţi protejează organismul de radicalii liberi (aceştia ne ajută să producem energie şi să luptăm cu infecţiile, dar când sunt în exces, ne îmbătrânesc celulele).
Strugurii sunt bogaţi în antioxidanţi (aceştia ne ajută să ţinem în frâu radicalii liberi), protejându-ne de bolile cardiovasculare.
Grâul
Grâul se găseşte în foarte multe alimente, de la pâine la paste sau prăjituri. Este recomandat să fie cât mai puţin rafinat. Dacă ai o dietă care conţine grâu întreg, nivelul tău de energie poate să crească şi, în acelaşi timp, poate să scadă riscul de a avea diabet de tip 2 sau calculi biliari.
Orzul
Asemenea grâului, şi orzul se poate găsi în pâine. Este bogat în fibre, contribuind la sănătatea intestinală. Un alt beneficiu este acela că reduce riscul de a avea cancer la colon şi diabet de tip 2. De asemenea, mai este un lucru care te poate convinge să introduci orzul în dieta ta: conţine cupru, acesta ajutând la reducerea artritei.
Smochinele
Cui nu-i place ceva dulce? În loc de zahăr, uite o idee cu ce să-l înlocuieşti. O idee şi dulce, şi sănătoasă.
Smochinele sunt bogate în potasiu, acesta ţinând sub control presiunea sângelui. Conţin fibre, fapt care, în ciuda faptului că sunt dulci, poate duce la o scădere în greutate şi conţin calciu.
Ştiai că din frunze (nu, acestea nu se mănâncă) se face un extract care ajută la scăderea nivelului de insulină în cazul diabeticilor?
Rodiile
Rodiile se încadrează în categoria alimentelor foarte bune pentru sănătatea noastră. Au foarte mulţi antioxidanţi (chiar mai mulţi decât ceaiul verde), previn formarea cheagurilor de sânge şi ajută la reducerea riscului de cancer la sân.
Dacă răceşti des, atunci e bine să ştii că întăresc sistemul imunitar şi protejează pielea. Şi, ca şi orzul, ajută la prevenirea artritei.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este un superaliment!! Mie îmi plac mult măslinele şi mă bucur de fiecare dată când am ocazia să adaug şi uleiul făcut din ele.
Conţine antioxidanţi şi grăsimi monosaturate. Ştiai că aceste grăsimi sunt denumite grăsimi vindecătoare? Acest lucru se întâmplă pentru că scad colesterolul „rău” şi ridică nivelul colesterolului „bun”.
Mai conţine vitamina E, astfel prevenind cancerul de colon şi ajutând corpul să vindece gastrita.
Mierea
Mierea este darul naturii pentru noi, oamenii.
Unii oameni o folosesc pe post de îndulcitor, însă nu ştiu dacă sunt conştienţi şi ce anume conţine: antioxidanţi, este considerată a avea proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antifungice.
Este un aliat de nădejde împotriva tumorilor şi poate preveni cancerul de colon.
Dacă consumi numai o linguriţă de miere în fiecre zi, ştii că nivelul de antioxidanţi a crescut în sânge.