De ce să nu cumperi antibiotice de la farmacie fără rețetă Dacă la începutul secolului XX bacteriile erau cauza a milioane de morți anual, descoperirea penicilinei de către Fleming în anul 1926 aduce multă speranță. În anii care au urmat apare Eritromicina în anul 1950, în 1952 Tetraciclina, iar în anul 1980 apar pe piață fluoroquinolonele precum Ciprofloxacina, Norfloxacina.
Dieta creată de cardiologi: topește kilogramele și scade tensiunea Medicii cardiologi din Danemarca au descoperit o nouă dietă alimentară bazată pe pește, fructe și legume de sezon, benefică pentru organism. Aceasta duce la scăderea în greutate și reduce tensiunea arterială.
Îndulcitorii fără calorii pot crește riscul de boli cardiovasculare! Un studiu observațional care a implicat cetățeni francezi, realizată de Institutul Național Francez pentru Sănătate și Cercetare Medicală, a durat mai mult de un deceniu și a evaluat efectele cardiovasculare a utilizării de îndulcitori artificiali.
Alimentele care cresc riscul de cancer la colon. Scoate-le rapid din alimentație! Cancerul de colon este una din cele mai răspândite cauze de deces, în ultima perioadă. Primul pas spre evitarea apariției acestui tip de cancer este scoaterea din alimentație a alimentelor care cresc riscul.
Menopauza masculină este reală? Menopauza feminină marchează sfârșitul ciclului reproductiv feminin. Cu toate acestea, bărbații experimentează o serie de simptome și schimbări în timp ce îmbătrânesc, pe care unii oameni le compară cu efectele menopauzei.
De ce nu ar trebui să arunci niciodată usturoiul încolțit - balsam pentru organism Arunci întotdeauna usturoiul încolțit? Dacă da, este posibil să ratezi ceva important. Se pare că usturoiul încolțit este chiar mai puternic decât omologii săi proaspeți și dispune de o capacitate puternică antioxidantă, care oferă multe beneficii pentru sănătate.
Băutura care te curăță de toxine și îți topește grăsimile. Uite cât de simplu se prepară! Detoxifierea organismului este foarte importantă, întrucât el are nevoie să scape de reziduuri. Iată o nouă metodă care curăță organismul de toxine și topește grăsimile!
Bilanț coronavirus 13 octombrie: cazurile noi, în continuă scădere. Care este situația la ATI În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 679 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2 (COVID–19), cu 132 mai puține față de ziua anterioară. 151 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Succes de răsunet în medicina românească: un tânăr de 26 de ani, aflat în moarte cerebrală, a salvat mai multe vieți Un tânăr în vârstă de 26 de ani, aflat în moarte cerebrală, a salvat mai multe vieți.
STUDIU. Bomba calorică vândută sub denumire de medicament. Cât zahăr conțin pastilele de supt Deși sunt comercializate în farmacii sub titulatura de medicament sau supliment alimentar, banalele pastile de supt sunt adevărate bombe calorice pentru organism.
ALERTĂ SANITARĂ în România. Bărbat suspect de ANTRAX, internat în spital. De unde a luat virusul Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Alba, este suspect de antrax și a fost internat pentru supraveghere și tratament, viața lui fiind în afara pericolului, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.
Bilanț coronavirus 12 octombrie: ușoară scădere în cifre, în ultimele 24 de ore. Câte decese au fost raportate În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 811 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19), cu 189 mai puține față de ziua anterioară. 189 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Vârsta, mai importantă decât genele în determinarea riscurilor de a dezvolta anumite boli După vârsta de 50 de ani, riscul de îmbolnăvire este determinat mai mult de vârsta și de mediu decât de genele pe care le moștenește un individ de la părinți, arată un nou studiu al oamenilor de știință din Statele Unite, potrivit realitateamedicala.net.
Conexiunea dintre hormonul fericirii și tulburările neuropsihiatrice Anumite tulburări neuropsihiatrice, precum depresia și anxietatea, sunt asociate cu anomalii în funcționarea neuronilor serotoninergici. Această diversitate a funcțiilor serotoninei, cunoscut in limbaj non-academic ca hormonul fericirii, este cel mai probabil legată de multiplicitatea receptorilor săi, potrivit realitateamedicala.net.
Ce boli riști din cauza stresului. Moduri prin care îți poți îmbunătăți starea de sănătate Stresul este cea mai gravă problemă a omului modern. În spatele acestuia se pot ascunde drame sau traume grave ori situații în care omul simte pur și simplu că nu mai poate. Cu toate acestea, stresul nu reprezintă în sine un diagnostic.
Brânza topită - aliment sau otravă? Ce conţine, în realitate, micul dejun preferat de copii Lactatele şi brânzeturile ne aduc aportul necesar de calciu, ne protejează dinţii şi ne pot chiar ajuta să slăbim. Cu toate acestea, nutriţioniştii nu recomandă brânzeturile foarte procesate, care ne pot face mult mai mult rău decât bine. Un astfel de exemplu este brânza topită, considerată de specialişti o adevărată otravă pentru organism.
Bărbat cu o boală contagioasă gravă, internat la Iași. Ce simptome are leptospiroza, maladia care apare la contactul cu urina animalelor bolnave Un tânăr de 21 de ani din Iași a fost diagnosticat cu leptospiroză și este internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”. Potrivit medicilor, maladia apare în urma contactului cu urina animalelor bolnave.
La ce boli ești predispus, în funcție de grupa de sânge. Greșeala care îți grăbește sfârșitul Cele patru grupe de sânge se disting clar între ele prin prezența unor antigeni, substanțe care alertează sistemul imunitar atunci când organismul este atacat de o boală.
Medicul ginecolog de la Polizu acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi și-a luat concediu Medicul ginecolog Florian Robe, de la maternitatea Polizu, acuzat că a comis mai multe orori, și-a luat concediu. Potrivit Realitatea PLUS, bărbatul le-a spus colegilor că, începând de mâine, va lipsi de la serviciu.
Bilanț coronavirus 11 octombrie: Numărul cazurilor noi s-a dublat în ultimele 24 de ore. Câte decese s-au anunțat oficial În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID–19), cu 556 mai multe față de ziua anterioară. 247 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Obiceiuri bune pentru sănătatea inimii Îmbunătățirea alimentației și sportul sunt metode eficiente pentru protejarea inimii și sunt știute de toată lumea. În afară de acestea, din ce în ce mai multe cercetări arată că sunt mai multe căi care ajută la menținerea sănătății inimii.
De ce ar trebui să renunțăm la pâinea feliată. Pericol real pentru sănătate De ce ar trebui să renunțăm la pâinea feliată? Nimeni nu s-ar fi gândit că acest produs este un real pericol pentru sănătate.
Mierea de mană, elixirul pentru ficat și imunitate. Care sunt beneficiile sale Mierea de mană este un tip de miere cu multiple beneficii pentru sănătatea noastră. Este produsă de albine din seva plantelor, dar nu direct, ci după ce a fost ingerată și excretată de niște insecte (afide) care absorb această sevă pentru a extrage proteine din ea.
Abuzul de ANTIBIOTICE, obiceiul NOCIV al românilor! Medicii trag un SEMNAL DE ALARMĂ România a mai câștigat un loc în topurile negative din Europa. De această dată, este vorba despre abuzul de antibiotice foarte puternice pentru organism, administrate după ureche. Medicii trag un semnal de alarmă despre acest obicei. De cele mai multe ori, pacienții care își fac rău singuri după auto-medicație ajung tot la specialiști pentru tratament.
Păstrează peste iarnă frunzele de gutui! Beneficii spectaculoase pentru sănătate - ceaiul care vindecă bolile ficatului Toate părțile componente ale gutuiului se folosesc în scopuri terapeutice: frunzele, fructele, sâmburii, cotorul fructului și chiar scoarța de pe crenguțele tinere ale gutuiului.
Care este rolul serotoninei în organism Serotonina, parte din grupul hormonilor fericirii, este un neurotransmițător, respectiv o moleculă ce are rolul de a facilita transmiterea informației la nivelul sinapselor neuronale (căile de comunicare dintre neuroni).
Bilanț coronavirus 10 octombrie: ușoară creștere în cifre, în ultimele 24 de ore. Câte decese s-au anunțat oficial Noi date ale infectărilor cu Sars-Cov-2 au fost anunțate, astăzi, de autorități.
Topul alimentelor care pot stimula buna dispoziție Multe studii au demonstrat că depresia este adesea provocată de lipsa de serotonină (hormonul fericirii), iar una din soluțiile pentru a depăși această stare de spirit ar fi să stimulăm producerea acestui hormon.
Scandal pe SALAM. Mihaela Bilic și Andrei Roșu s-au contrazis din cauza mezelurilor Scandal pe cât de sănătoase sunt mezelurile între maratonistul Andrei Roșu și nutriționistul Mihaela Bilic. Totul a izbucnit când aceasta din urmă a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care a susținut importanța mezelurilor în alimentație.
MODIFICARE de ultimă oră propusă la Rezidențiat 2022. Cu cât crește pragul de admitere Ministerul Sănătății vrea să mărească pragul de admitere la examenul de rezidențiat din acest an, programat pentru 20 noiembrie. În proiectul de metodologie pus în dezbatere pe 6 octombrie, pragul crește la 65% răspunsuri corecte din cele 200 de întrebări, față de 60% cât este în prezent. Documentul aflat în consultare publică ar trebui publicat în Monitorul Oficial până cel târziu luni, 10 octombrie.