Articolele din categoria SĂNĂTATE:

ADHD la adulți
ADHD la adulți: simptome, diagnostic și tratament. Ce este tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție
Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD) este o tulburare mentală care include o serie de simptome, dificil de diagnosticat în rândul adulților. Dificultatea de a menține atenția, hiperactivitatea și comportamentul impulsive sunt simptomele dominante ale acestei patologii. Aparut în rândul adulților, ADHD poate conduce la relații instabile, rezultate proaste la locul de muncă sau nivel de performanță scăzut, stimă de sine scăzută, precum și alte probleme.
Adulți cu ADHD
Adulții cu ADHD au risc mai mare de a dezvolta o serie de boli cardiovasculare
Tulburarea cu deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD) este una dintre cele mai frecvente tulburări de neurodezvoltare, cu o prevalență globală de aproximativ 2,5% la adulți.  Există adesea în paralel cu alte afecțiuni psihiatrice și fizice, dintre care unele au fost legate de un risc crescut de boli cardiovasculare (CVD). Dar dacă ADHD este asociat în mod independent cu boli cardiovasculare generale și specifice nu a primit atât de multă atenție în trecut.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (Inquam Photos)
Noi acuzații grave la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Deputatul Emanuel Ungureanu: Tot ce se vede din mandatul lui sunt afacerile
Deputatul USR Emanuel Ungureanu lansează noi acuzații la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Parlamentarul susține că acesta nu este deloc interesat de problemele reale din sistem, ci doar de contracte prin care sume uriașe de bani ar fi dirijate către Organizația Mondială a Sănătății, instituție pentru care fostul ministru a lucrat, fiind reprezentantul în România.  
NEUROFEEDBACK – Tehnologia care identifică tipare și neregularități ale creierului
NEUROFEEDBACK – Tehnologia care identifică tipare și neregularități ale creierului
Numit și neuroterapie sau EEG biofeedback, neurofeedback-ul conduce la îmbunătățirea poceselor de auto-reglare ale creierului și este folosit încă din anii ’60 în SUA și mai recent în numeroase țări europene, de către o varietate de specialiști: psihiatrii, psihoterapeuți, terapeuți ocupaționali, kinetoterapeuți, asistenți sociali. Neurofeedback-ul utilizează o tehnologie care identifică tipare și neregularități ale creierului.