Brânza care reduce riscul de a face cancer - trebuie inclusă zilnic în alimentație Brânza este produsul lactat considerat un superaliment, fiind ”esența” laptelui, cu un conținut bogat de nutrienți și vitamine. Mai mult, este un aliment versatil, putând fi consumată atât ca fel principal, cât și ca desert, dulce sau sărat, la micul dejun sau la cină, în combinații foarte variate, fapt ce îi permite să se afle în regimul alimentar al majorității oamenilor.
Mafia concediilor medicale - prima condamnare. Cum funcționa mașinăria de făcut bani din boli inventate Tribunalul Neamț l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pe Florin Neculăeș, fost angajat al Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (376 de acte materiale), fals intelectual în forma instigării, în formă continuată (133 de acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (295 de acte materiale).
Cum ne influențează emoțiile sănătatea? Sănătatea emoțională este un aspect important derivat din sănătatea mintală. Ea reprezintă capacitatea ta de a face față atât emoțiilor pozitive, cât și celor negative, care include și conștientizarea lor.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine ținută la congelator Și tu ții pâinea în congelator ca să poată fi consumată mai multe zile la rând? Este un obicei greșit, spun specialiștii în alimentație. Iată de ce!
Dieta grupei sangvine - cum îți resetezi ritmul genetic Dieta grupei tale sanvine înseamnă resetarea ritmului tău genetic natural. Fundamentul acestei diete a fost modelat acum multe milenii. Probabil dacă am fi urmat mesajele inerente, instictive a naturii noastre biologice, starea sănătății noastre de azi ar fi fost mult diferită.
Un nou caz de variola maimuţei, confirmat în România. Numărul total al celor infectați a ajuns la 37 de persoane Ministerul Sănătăţii anunţă, luni, un nou caz de variola maimuţei confirmat în România, la un bărbat de 23 de ani din Bucureşti. Numărul total al românilor infectați cu virusul variolei maimuței a ajuns la 37 de persoane.
BILANȚ coronavirus 12 septembrie: 1.474 de cazuri noi de COVID-19 și 3 decese în ultimele 24 de ore Un număr de 1.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 568 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe cazuri noi de COVID sunt în Bucureşti - 204 şi în judeţele Cluj - 85 şi Timiş - 83 şi Braşov - 83.
Lista alimentelor care îți îmbolnăvesc glanda tiroidă Cerealele, cofeina, soia, uleiul vegetal sau zahărul sunt doar câteva dintre produse din lista celor daunătoare sănătății tale. Dacă tiroida este bolnavă, întregul corp va suferi. Află care sunt alimentele care dăunează grav tiroidei și pe care dintre acestea ar trebui să le eviţi.
Pastilele de iod ZAC în farmacii, puțini români sunt interesați de ele. Ce se întâmplă cu medicamentele, după 6 luni Milioane de comprimate de iodură de potasiu zac în farmacii, iar puțini români au mers să ridice pastilele. Spre exemplu, în județul Botoșani, doar 1% din pastilele cu iod au fost ridicate.
Cancerul pulmonar provocat de poluare. Descoperire de excepție a oamenilor de știință Oamenii de știință au făcut o descoperire catalogată drept „un pas important pentru știință – și societate” în analiza mecanismul prin care poluarea aerului duce la apariția cancerului pulmonar. Noua teorie spune că mutațiile ascoiate cancerului pulmonar se produc la nivel genetic, dar pot rămâne inactive.
De ce apar alunițele și de ce este important să le identifici Cel mai extins organ din corpul nostru este pielea. La fel ca orice alt organ, pielea poate da semne distinctive pe care ar trebui să le poți citi corect. Alunițele sunt unele dintre cele mai comune. Urmărirea trăsăturilor alunițelor și a altor semne ale stărilor corpului tău te poate ajuta să știi ce să faci când le vezi.
Pericolul uriaș din conservele de TON. Descoperire șocantă făcută de cercetători – ce ascund producătorii Conservele de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate. La această concluzie au ajuns specialiștii de la Universitatea Binghamton, din New York, SUA.
Pacienții NU trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea în spital - Managerii riscă să fie dați afară dacă se impune plata Ministerul Sănătății anunță că pacienții care se internează într-un spital nu trebuie să plătească testul anti-COVID-19. În plus, ministerul precizează că managerii spitalelor în care pacienții sunt obligați să plătească vor fi dați afară.
Ministrul Sănătății susține că va propune reluarea finanțării chirurgiei robotice, din 2023 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Timişoara, că va propune ca programul de finanţare a chirurgiei robotice să fie reluat de anul viitor.
Alexandru Rafila anunță un sezon gripal mai serios. Măsurile împotriva COVID-19 în școli, neschimbate Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a efectuat, astăzi, o vizită la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, din Timișoara.
Bilanț coronavirus 9 septembrie – Peste 2000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore – Care este situația la ATI În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.063 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3 mai multe față de ziua anterioară. 427 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Ce alimente să consumăm în această toamnă De ce să te ferești în această toamnă? De obicei toamna vine odată cu viroze, infecții respiratorii, pentru a ne apăra avem nevoie să pregătim organismul pentru a le ocoli sau a trece mai ușor prin acestea.
Ce este Salmonella? Cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare Infecția cu salmonella (salmoneloza) este bacteria implicată în etiologia celor mai frecvente boli diareice din lume.
Bilanț coronavirus 8 septembrie - Infectările, în continuă scădere – Câte decese s-au raportat în ultimele 24 de ore 2.060 de cazuri noi de COVID și 15 decese au fost raportate în ultima zi, potrivit buletinului publicat joi de Ministerul Sănătății.
Zeci de nuntași, internați cu salmonella - printre ei, un bebeluș de 10 luni. O persoană, în stare gravă la ATI Aproape 40 de persoane care au participat la o nuntă în comuna Cetatea de Baltă, din județul Alba, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.
Prima amputare chirurgicală, efectuată în urmă cu 31.000 de ani - descoperire uimitoare într-o peșteră din Indonezia. FOTO Cea mai veche dovadă de amputare chirurgicală a fost descoperită într-o peşteră din Indonezia, acolo unde cercetătorii au găsit rămăşiţele unei persoane care a murit în urmă cu 31.000 de ani și care prezenta urmele unui picior amputat.
Indicațiile și contraindicațiile vaccinarii antigripale Vaccinarea se recomandă a fi efectuată în lunile septembrie-octombrie deoarece producția de anticorpi durează câteva saptămâni, putând fi extinsă până în luna februarie, relatează realitateamedicala.net.
Bilanț coronavirus 7 septembrie - Infectările, în scădere în ultimele 24 de ore - Care e situația la ATI Bilanț coronavirus 7 septembrie. Cazurile de COVID-19 continuă au scăzut în ultimele 24 de ore, ca și internările în spitale.
Cum deosebim o infecție ușoară de o gripă? Gripa este o boală respiratorie contagioasă ce determina infectarea tractului respirator superior (nas, gât), dar poate afecta și tractul respirator inferior (plămânii). Boala extrem de contagioasă determinată de virusul gripal, este de trei tipuri: A, B, C, potrivit realitateamedicala.net.
Bilanț coronavirus 6 septembrie – Numărul cazurilor noi s-a dublat. Câte decese s-au raportat În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.876 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.700 mai multe față de ziua anterioară. 600 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Consumul de prune este INTERZIS dacă suferiți de una din aceste boli Datorită zaharurilor pe care le conţine, pruna are puternice calităţi energizante, stimulând sistemul muscular şi nervos.
Zeci de hipermarketuri din toată țara, închise de ANPC - focar de infecție, nereguli grave la raft Focar de infecție în zeci de magazine din țară. Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au închis 35 de unități dintr-un lanț cunoscut de supermarketuri, după ce comisarii au descoperit mai multe nereguli. Mizerie, produse expirate și gândaci printre alimente - sunt doar câteva nereguli pe care clienții le-au găsit la raft.
ALERTĂ alimentară în magazine: Noi produse RETRASE de la raft: Pericol imens pentru sănătate! Este alertă alimentară în mai multe lanțuri de magazine din România, după ce mai multe produse au fost retrase de la raft.
Cum scazi zahărul din sânge. Salvare pentru persoanele cu diabet zaharat Fără a înlocui tratamentul cu insulină sau cu antidiabetice, plantele și terapiile alternative pot fi de ajutor celor diagnosticați cu diabet zaharat.
Vaccinarea COVID-19, la cote foarte scăzute: 2.270 de români vaccinați, printre care și 36 de copii, în 7 zile. Document Aproximativ 2.200 de români s-au vaccinat în ultima săptămână, potrivit unei informări a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).