Cum scapi mai ușor de alergiile de primăvară în cea mai periculoasă lună din an - 9 reguli esențiale Anotimpurile calde pot fi greu de suportat pentu cei care suferă de alergii de primăvară. Însă nu sunt imposibil de tratat. Chiar dacă nu poți scăpa definitiv de alergii, nu este totul pierdut. Sunt multe reguli și remedii, tratamente pe care le poți urma.
Cel mai sănătos fruct din lume - Efectele miraculoase în păstrarea memoriei și în bolile inimii Toți adulții ar trebui să consume zilnic din cel mai sănătos fruct de pe Pământ. Medicii nutriționiști au anunțat care este fructul minune și cât trebuie consumat pentru a evita problemele de memorie și afecțiunile inimii.
Sănătatea la control. Doctor Mihai Dobra: Stresul, dușmanul tăcut al sănătății Dr. Mihai Dobra, medic specialist Chirurgie Urologică, a vorbit, la Realitatea PLUS, despre pericolul stresului și pașii esențiali în combaterea acestuia în viața de zi cu zi în rândul populației, dar și al celor care lucrează în sistemul medical.
A băut două căni de suc de urzici zilnic, timp de o lună. Ce s-a întâmplat în corpul lui Fără doar şi poate, urzica este o plantă generoasă. Creşte oriunde, poate fi culeasă din februarie până în noiembrie, poate fi uscată şi depozitată peste iarnă în cămară sau tocată şi pusă la congelator pentru folosire proaspătă tot timpul anului. În această perioadă, pieţele sunt pline de vânzători ambulanţi.
Peste 6.000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, în ultima săptămână. Care este situația din spitale - bilanțul, la zi În intervalul 06 - 12 martie 2023 au fost înregistrate 6.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV –2 (COVID – 19). 1.967 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, anunță Ministerul Sănătății, în cel mai recent bilanț dat publicității.
Boala cumplită care l-a ucis pe Rudel Obreja. Medic: "Celulele pocnesc precum boabele de pocorn" - de ce i se spune "ucigașul ascuns" Rudel Obreja a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani, după ce în ultima vreme s-a luptat cu o boală cumplită. Este vorba despre cancer de pancreas în stadiu terminal. Acesta este printre cele mai agresive forme de cancer, cu o rată a mortalităţii extrem de ridicată.
Alexandru Rafila, despre Spitalul Regional din Iași: va avea 750 de paturi și va costa peste 2,4 miliarde de lei. Când va fi gata unitatea medicală Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, luni, că în martie se finalizează etapa de proiectare a Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, urmând a se trece la procedura de achiziţie pentru construirea acestei unităţi medicale.Potrivit ministrului, vorbim despre un spital care asigură spitalizare continuă cu 752 de paturi, grupate în şase centre medicale. Întreaga investiție se ridică la suma de peste 2,4 miliarde de lei.
Un bărbat internat la Terapie Intensivă s-a înjunghiat pe patul de spital - incident șocant la Giurgiu Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a declanşat o anchetă internă după ce un pacient, în vârstă de 57 de ani, internat pe secţia de Terapie Intensivă a spitalului, a decedat în urma unor plăgi înjunghiate pe corp.
Cât de periculoasă este, de fapt, transpirația excesivă: cauze și soluții Transpiratia excesiva sau hiperhidoza reprezinta un raspuns exagerat al glandelor sudoripare. Acest lucru are drept consecinta o crestere a secretiei sudoripare, in exces fata de cantitatea necesara termoreglarii și nu este întotdeauna legată de căldură sau exerciții fizice.
Recomandarea endocrinologilor. Rețeta de smoothie care echilibrează nivelul de zahăr din sânge Smoothie-urile pot fi hrănitoare, sățioase și de mare ajutor în reglarea glicemiei atunci când sunt făcute cu ingredientele potrivite.
Vitaminele care îți susțin sănătatea și te ajută să slăbești Cel mai important lucru pe care îl poți face atunci când îți dorești să slăbești este să te asiguri că ai un aport optim de vitamine și minerale.
Ce semnifică BROASCA de pe ambalajele din magazinele românești. Ce cumpără, de fapt, românii? Este panică în rândul românilor, după ce pe mai multe ambalaje a apărut un simbol cu o broască. Oamenii cred ca este vorba despre produse cu adaos de făină sau pudră proteică din insecte.
Analize gratuite în România pentru o boală care afectează milioane de oameni Boala cronică de rinichi ar putea deveni a cincea cauză de deces la nivel european. Specialiștii se așteaptă la o creștere a cazurilor pe măsură ce populația îmbătrânește, iar funcția renală scade odată cu înaintarea în vârstă.
Cât se fierb, de fapt, ouăle. Greșeala pe care și tu o faci - pericol pentru sănătate Cum se fierb ouale. Metoda de fierbere este aceeași pentru ouăle moi și pentru ouăle tari. Doar timpul de gătit diferă.
Studiu alarmant: poluarea aerului ar putea provoca OSTEOPOROZĂ Un recent studiu provoacă îngrijorătoare în rândul specialiștilor, pentru că indică o legătură între nivelurile ridicate de poluare atmosferică și pierderea osoasă rapidă prin osteoporoză. Practic, viața într-un mediu viciat amplifică riscurile de a suferi de această afecțiune cronică a scheletului, care face ca oasele să fie mai fragile și mai predispuse la rupere.
Descoperire uluitoare a oamenilor de știință: carne clonată în laborator, fără antibiotice Cercetătorii au găsit o metodă prin care omenirea va putea să consume carne fără să sacrifice animalele. Doar cu o singură celulă animală s-ar putea produce miliarde de tone de alimente.
Puțină lume știe că zacusca nu e de post! Poate fi consumată doar în anumite zile din Postul Paștelui Unul dintre cele mai consumate produse în perioada postului este zacusca. Știm cu toții că este făcută exclusiv din legume. Cu toate acestea, ar trebui să știți că zacusca nu ar trebui consumată în post
Povestea lui Alexandru: s-a născut prematur și a orbit din prima zi - Medicii nu i-au dat nicio șansă Astăzi este ziua de naștere a lui Alexandru. Un băiat de 30 de ani, care din cauza unei greșeli medicale a rămas nevăzător din prima zi de la naștere. Acesta s-a născut prematur la 990 de grame, iar în incubator doctorii i-au înlocuit ochelarii speciali cu leucoplast. Asta pentru că nu îi mai dădeau șansă de supraviețuire. Odată cu orbirea și-a pierdut și tatăl, care din cauza dizabilității nu a mai vrut să îl vadă nici până în ziua de azi. Acum după 30 de ani, Alexandru le mulțumește medicilor pentru că, spune acesta, din cauza greșelii lor este omul de astăzi.
Mii de medicamente ieftine dispar de pe piață. Costurile cu producția sunt prea mari România ar putea rămâne fără medicamente generice. Este vorba despre acele medicamente foarte ieftine folosite în tratamentul bolilor cronice, iar avertismentul vine chiar de la producători. Totul din cauza costurilor de producție care s-au dublat în ultimii ani și a facturilor prea mari la energie și gaze. În lipsa acestor pastile, pacienții sunt nevoiți să caute înlocuitoare care, de cele mai multe ori, sunt de 3, chiar 4 ori mai scumpe.
Salata verde, OTRAVĂ pentru organism. Când devine toxic cel mai consumat aliment de primăvară Salata verde este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente. Aceasta este folosită intens în salate, în curele de slăbire sau pentru detoxifiere. Salata verde a câștigat tot mai multă notorietate, mai ales având în vedere că are foarte puține calorii, dar este sățioasă.
Cea mai delicioasă ciorbă de fasole de post. Ingredientul secret care dă tot gustul La mare căutare în perioadele de post, ciorba de fasole poate fi o provocare pentru gospodine. Iată o rețetă extrem de simplă, care merită încercată.
Cea mai bună mâncare: sunt algele viitorul nutriției durabile? Proprietățile benefice ale algelor le fac ingrediente funcționale perfecte pentru produsele alimentare.
Cele mai toxice alimente pentru creier - secretele dezvăluite de un neurochirurg român Cine poate ști mai bine decât un neurochirurg ce reguli trebuie să respectăm pentru a avea un creier sănătos? Reputatul medic Alexandru Vlad Ciurea, în vârstă de 82 de ani, este cunoscut pentru sfaturile pe care le oferă oamenilor ce vor să rămână sănătoși cu ajutorul unui stil de viață echilibrat.
A consumat acest produs zilnic pentru a rezista la ture de noapte, dar l-a ucis! Medicii, șocați de efectul advers Soția unui bărbat care a murit din cauza unui stop cardiac, ridică public o problemă extrem de gravă: consumul zilnic de energizante este extrem de periculos. Femeia, mamă a trei copii, a citat în acest sens un doctor, care afirmă că acest obicei nefericit este similar cu a juca ruleta rusească cu propria viață.
Tarifele ANALIZELOR MEDICALE, mai mari cu 60% față de anul trecut! Sănătate românilor devine un LUX Analizele medicale au devenit un lux pentru români. Puțini sunt cei care își mai permit să facă inclusiv pachetul standard de analize în lipsa unui bilet de trimitere de la medicul de familie! Tarifele au crescut chiar și cu 50 de procente în ultimul an, iar românii sunt nevoiți să plătească pentru aceste servicii deși, lună de lună, contribuie la sistemul de sănătate.
Medicii de familie, obligați de CNAS să revină la rețetele clasice tipărite pentru pacienți: Sistemul informatic e subdimensionat, din 2008 Casa Naţională de Asigurări de Sănătate răspunde reclamațiilor făcute de medicii de familie legate de sistemul informatic ce blochează accesul pacienilor din România la servicii medicale. CNAS anunță că s- a cerut rezolvarea de urgență a problemelor și recomandă medicilor de familie să revină la metoda tradițională, adică pe hârtie, în plină eră digitală.
Ce este, de fapt, leurda. Mai mănânci vreodată această plantă? Leurda, supranumită şi "usturoiul sălbatic", datorită mirosului pe care îl emană, este unul dintre primii vestitori ai primăverii şi este o plantă extraordinar de sănătoasă, având efecte miraculoase asupra organismului nostru.
Amestecul care vindecă și cea mai gravă tuse și curăță plămânii peste noapte Tușești și nu poți scăpa de mucus? Avem un sfat minunat pentru tine. Iată cum se prepară siropul care vindecă și cea mai grea tuse.
Cel mai folosit îndulcitor fără calorii care ne ucide încet: provoacă infarct, AVC și chiar decesul - Cum poate fi evitat Un îndulcitor fără calorii folosit pe scară largă în numeroase alimente de pe piață are efecte nocive asupra sănătății, avertizează un nou studiu. Cercetătorii avertizează că îndulcitorul artificial ajunge să provoace chiar moartea.
Medicii de familie reclamă sistemul informatic „perimat” al CNAS: E blocat accesul pacienților la servicii - Probleme cu rețetele Medicii de familie protestează din nou din cauza sistemului informatic „depășit” și care nu funcționează și cer digitalizarea tuturor formularelor de hârtie, inclusiv rețete, cu cele electronice, pentru accesul pacienților la servicii de sănătate.