Tratamentul hiperhidrozei ajută de obicei. Adesea începe cu antiperspirante. Dacă acestea nu ajută, poate fi necesar să încercați diferite medicamente și terapii. În cazurile severe, medicul dumneavoastră vă poate sugera o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta glandele sudoripare sau pentru a deconecta nervii legați de producerea prea multă transpirație.
Tipuri de transpirație excesivă
Hiperhidroza poate fi clasificată în mai multe tipuri, în funcție de cauză (primară, secundară) și întindere (localizată, generalizată).
Hiperhidroza primară (fără nicio cauză) tinde să fie localizată în regiunea cefalică (transpirația excesivă la cap), axilară (transpirația excesivă la subraț), palmară și/ sau plantară (transpirație excesivă la mâini și picioare). Hiperhidroza secundară (cauzată de anumite afecțiuni) este de obicei generalizată; poate fi prezentă doar ziua, doar noaptea sau atât ziua, cât și noaptea, iar severitatea poate fi diferită: ușoară sau intensă (unii pacienți sunt nevoiți să schimbe hainele, lenjeria de pat în timpul nopții).
Citește continuarea pe realitateamedicala.net.