Cultivarea cărnii, cum denumesc oamenii de știință procesul, ar putea contribui inclusiv la reducerea poluării. Cercetătorii susțin că produsele pe bază de carne cultivată în laboratoare le-ar putea înlocui pe cele tradiționale în următorii 20 de ani.
Statele Unite ale Americii și Singapore au aprobat deja consumul, deși va mai dura până când carnea cultivată va putea fi găsită în magazine.
"Dacă ne gândim la carnea cultivată, acest lucru înseamnă că producem carne de la diferite animale. Poate fi carne de vacă, carne de pește, carne de porc. Acest lucru va schimba modul în care privim nutriția la nivel global, desigur", spune Giulia Casarini, Solaris Biotech.
Pentru a produce acest tip de carne, este nevoie de o singură celulă animală. Ulterior, celula este supusă unui proces de laborator similar cu cel prin care sunt produse medicamentele. Oamenii de știință arată că acest proces ar putea dura până la 2 săptămâni.
"Carnea pe care o obținem la finalul procesului este o carne reală, identică din punct de vedere molecular cu carnea din ferme, pe care o mâncăm astăzi. Poate fi produsă fără modificări genetice sau fără folosirea antibioticelor", a spus Yash Mishra, Animal Alternative Technologies.