Așa numita "mâncare a săracilor" prelungeşte viaţa, protejează ficatul şi dezvoltă musculatura Mai demult, era mâncarea de bază a românilor. Acum este dispreţuită de mulţi, fiind ignorată în favoarea unor bucate mai alese, deşi nu la fel de sănătoase. Specialiştii o consideră "prietenul intestinului subţire", şi pe bună dreptate. Mai mult, este un veritabil elixir al tinereţii.
Medici români, la cel mai mare congres european de Urologie. Doctor Mihai Dobra: Discuțiile duc către o formă de evoluție a sistemului medical Cel mai mare eveniment medical dedicat științei urologice a avut loc săptămâna trecută, la Milano. Medici din toate colțurile lumii s-au adunat la acest congres pentru a dezbate teme legate de tratamente inovatoare în domeniul Urologiei.
Milioane de vaccinuri anti-Covid, în drum spre România. Chiar dacă nu le mai folosim, rămânem cu banii luați Milioane de vaccinuri covid vor ajunge în România! Asta deși ministrul Sănătății Alexandru Rafila a transmis recent că țara noastră renunță la ser. Explicația este simplă, spune europarlamentarul Maria Grapini: cantitățile au fost solicitate în scris de fiecare stat membru în parte, deci responsabilitatea milioanelor de doze aparține ministerului din România.
Efectele uimitoare ale ceaiului de sâmburi de măsline: vindecă o boală gravă De cele mai multe ori, când mâncăm măsline, obişnuim să le aruncăm sâmburii, considerându-i inutili. Ceea ce puţini ştiu este faptul că sâmburii de măsline sunt un adevărat medicament natural.
Dieta anti-îmbătrânire a femeii care a descoperit elixirul tinereţii - ce mânca Ana Aslan în fiecare zi Ana Aslan a fost una dintre femeile extraordinare ale României, un nume care a fascinat mii de oameni din întreaga lume. Un doctor ce a inventat leacul pentru tinerețea veșnică și care a trăit aproape 92 de ani.
Autopsia tânărului care s-a lovit la cot, încheiată. Date șocante din raportul medicilor - ce s-a întâmplat, de fapt, pe masa de operație Au apărut primele date din necropsia după moartea cercetătorului de 28 de ani, pe masa de operație. Tânărul a murit asfixiat în sala de operații a Spitalului din Suceava. Medici legiști au descoperit lichid la plămâni, care ar fi apărut după administrarea anestezicului. Totodată, pacientul care era la prima intervenție chirurgicală nu a fost testat de medici dacă era sau nu alergic la una din cele 5 substanțe folosite la anestezia generală. Cel care i-a administrat serurile jură pe Biblie că este nevinovat și nu își asumă moartea băiatului. Urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional!
Cea mai bună dietă fasting pentru sănătate - Cum ții postul intermitent 5:2 ca la carte: Ghid pentru începători Cea mai bună dietă fasting pe care o poți urma o perioadă îndelungată dacă știi tot ce trebuie să NU faci. Există multe moduri de a face un post intermitent, iar 5:2 este una dintre cele mai populare.
Studiu: Traumatismul cranian la copil poate produce dificultăți de învățare Leziunile traumatice ale creierului pot duce la o dimensiune redusă a creierului la unii copii și adolescenți, ceea ce poate fi asociat cu probleme cognitive, arată un nou studiu.
5 mituri medicale despre boala inflamatorie intestinală Ca și în cazul altor afecțiuni, și când vorbim despre boala inflamatorie intestinală există o serie de mituri medicale, pe care de multe ori bolnavii le iau de bune fără să ceară opinia unui specialist.
Halucinant! Copil de 2 ani, plimbat între spitale cu diagnostic de meningită, deși înghițise o pastilă din greșeală O femeie din orașul Huși s-a plimbat cu copilul de 2 ani și trei luni între mai multe spitale cu diagnostic de meningită, deși cel mic avea nevoie doar de spălături stomacale. Înghițise, din greșeală, o pastilă.
Efectele periculoase ale Long-Covid. Cei trecuți prin boală, predispuși la boli de inimă și de plămâni - Care este RISCUL MAJOR - STUDIU Persoanele care au trecut prin boala Covid-19 prezintă un risc crescut de probleme de sănătate și chiar un risc dublu de deces. Sunt rezultatele unui studiu îngrijorător făcut de o asociație medicală americană.
Criză de medicamente pentru pacienții care au suferit un AVC! RISCURI majore pentru bolnavi Situația este dezastruoasă la secția de Neurologie a spitalului din Slatina. Medicii nu mai au medicamentele care-i salvează pe pacienții care au suferit un atac cerebral. O singură fiolă mai este pe stoc, iar o persoană care a trecut prin așa ceva are nevoie de cel puțin două.
Pericol uriaș pentru cei care nu spală bine frunzele de salată - Riscul la care se expun cei mai mulți oameni Salata este populară printre persoanele care doresc să-și mențină o dietă echilibrată și sănătoasă. Soiurile de salată sunt adesea oferite spre vânzare, gata preparate și ambalate. Se știe că aceste tipuri de produse proaspete pot fi contaminate cu bacterii care sunt relevante din punct de vedere al igienei. Un grup de lucru condus de profesorul Dr. Kornelia Smalla de la Institutul Julius Kühn (JKI) a arătat acum că aceste bacterii pot include și bacterii rezistente la antibiotice.
8 alimente sănătoase pentru un somn liniștitor - Când trebuie neapărat să le consumi Alimentația are o importanță majoră în calitatea somnului. Medicii și specialiștii în nutriție au multe recomandări pe lângă durata optimă a perioadei de somn.
Roşii cu brânză - de ce este cea mai PERICULOASĂ combinație pentru sănătate. Semnal de alarmă al medicilor Roșiile sunt extraordinare într-o cură de slăbire, scad pofta de mâncare, diminuând nivelul de grelină, au un conținut mare de apă și fibre, iar din punct de vedere al caloriilor, o roșie medie are în jur de 20 calorii.
CNAS anunță modificări importante ale asigurării pentru concedii medicale şi indemnizaţii - CONDIȚIA pentru venitul din contract Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat modificări ale asigurării pentru concedii şi indemnizaţii pe bază de contract încheiat cu casa de sănătate. Deciziile au fost luate de Guvernul României.
Ce sunt bolile inflamatorii intestinale - simptomele care trebuie să te trimită de urgență la medic Boala inflamatorie intestinală este un termen care descrie tulburările care implică inflamația de lungă durată (cronica) a țesuturilor din tractul digestiv.
Nu mai mânca niciodată spanac dacă suferi de una dintre aceste boli Calităţile curative ale spanacului sunt cunoscute şi apreciate din cele mai vechi timpuri. Strămoşii noştri îl foloseau pentru a se trata de anumite afecţiuni, ca şi iarbă de leac, dar de asemenea ca şi hrană. Cu toate acestea, spanacul este contraindicat persoanelor cu afecţiuni reumatice şi renale.
Matteo Politi, condamnat definitiv la închisoare, a fugit din țară. Ce pedeapsă a primit medicul FALS Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, pe 15 martie, pe medicul fals Matteo Politi, acuzat de mai multe infracţiuni de înşelăciune, instigare la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual. Politi a fugit din țară după ce a primit 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare.
Băutura care reduce grăsimea corporală și riscul de diabet de tip 2 Conform unui nou studiu, nivelul ridicat de cafeină în sânge poate reduce cantitatea de grăsime corporală și riscul de diabet de tip 2.
Pericolul ascuns din ceapa şi usturoiul verde - Ce trebuie să faci după ce le-ai curățat Consumul de ceapă verde și usturoi verde este indicat, iar beneficiile pentru organism sunt maxime. Cu toate astea există și pericole mai puțin cunoscute.
Singurele alimente care pot fi consumate şi după ce au expirat Conservele de carne, borcanele cu gem sau pungile de orez ajung să stea și câteva săptămâni prin cămară, dar specialiștii spun că termenul de expirare nu trebuie respectat cu sfințenie atâta timp cât mâncarea arată și miroase bine. Află, însă, care este topul celor mai sigure alimente expirate!
Ridichile roşii. Sunt extrem de gustoase, dar ascund un mare secret! Mai cumperi? Odată cu venirea primăverii, pe tarabele din pieţe încep să-şi facă apariţia delicioasele ridichi roşii de lună, care dau savoare salatelor proaspete şi sunt ideale pentru gustărici sănătoase sau pentru platouri cu aperitive. Ridichile de lună nu se găsesc tot anul în magazine sau dacă se găsesc sunt lipsite de aromă, tocmai de aceea trebuie să profiţi în această perioada de prezenţa lor. Ridichile roşii te scapă de durerile de cap şi au o mulţime de alte beneficii pentru sănătatea ta, aşa că trebuie să începi cât mai repede să le consumi.
Schimbare majoră în toate restaurantele din România, de astăzi - Ce urmează să găsească clienții pe mese Restaurantele şi unităţile de alimentaţie publică au obligaţia de a afişa, începând de miercuri, 15 martie, ingredientele şi valorile nutriţionale ale produselor şi preparatelor pe care le servesc consumatorilor, odată cu intrarea în vigoare a Ordinului 201/2022 al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Cât de sănătos este, de fapt, ananasul la conservă. Detaliul ținut ascuns de comercianți Ananasul este un fruct foarte sănătosşi extrem de util în ameliorarea indigestiei, artritei şi sinuzitei. Sucul are efect vermifug, combătând cu succes paraziţii intestinali. Bromelaina, o enzimă proteolitică regăsită în ananas, este cheia valorii nutriţionale aparte a acestui fruct. Această enzimă participa în mod direct la metabolizarea proteinelor, facilitând buna desfăşurare a proceselor digestive şi absorbţia completă a nutrienţilor din hrană.
Migrena. Care sunt simptomele și afecțiunile asociate cu aceasta Dacă suferiți de migrene, aveți un risc mai mare de a dezvoltă și alte afecțiuni, mai devreme sau mai târziu. Migrenele au fost asociate cu un risc crescut de apariție a depresiei, astmului sau a bolilor cardiovasculare.
Greșeala pe care și tu o faci dimineața, când te ridici din pat, și care îți poate strica total ziua - mișcarea pe care să NU o mai faci Te confrunți cu durere lombară imediat după ce te trezești? Mare grijă la acest simptom!
De ce ne doare capul, deși CREIERUL nu are receptori de durere Deși recepționează durerea din tot corpul, creierul în sine nu poate simți durere. De aceea, dacă cineva v-ar atinge direct creierul sau i-ar crea acestuia o leziune, nu ați simți absolut nimic.
Persoanele cu această grupă de sânge au cel mai mare risc de accident vascular cerebral Medicii spun de mult timp că fiecare persoană ar trebui să-și cunoască grupa sanguină și Rh-ul. Este extrem de important, deoarece dacă o persoană primește sânge cu antigene străine, sistemul său imunitar va începe să lupte împotriva acestora și va apărea o reacție de respingere. O legătură mai puțin evidentă, dar sugerată de studii, este cea dintre grupa de sânge și anumite riscuri de sănătate.
Cum scapi mai ușor de alergiile de primăvară în cea mai periculoasă lună din an - 9 reguli esențiale Anotimpurile calde pot fi greu de suportat pentu cei care suferă de alergii de primăvară. Însă nu sunt imposibil de tratat. Chiar dacă nu poți scăpa definitiv de alergii, nu este totul pierdut. Sunt multe reguli și remedii, tratamente pe care le poți urma.