Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Spitalele din Romania
Caz halucinant: Româncă ucisă de infecțiile din spital, medicii dau vina pe maioneză
Spitalul ucide, iar sistemul acoperă! Sunt acuzațiile grave lansate de un tânăr care și-a pierdut soția la scurt timp după naștere. Andreea, în vârstă de 31 de ani, a murit la două luni după ce a dat viață unei fetițe. Medicii legiști spun că maioneza ar fi cauza decesului dar există inicii că infecțiile intraspitalicești ar fi ucis-o pe tânăra mămică. Este cazul halucinant pe care Realitatea PLUS l-a prezentat în exclusivitate la „România Suverană”, cu Alexandra Păcuraru. Soțul Andreei a cerut public ministrului Rafila un răspuns pentru moartea mamei fetiței sale. După ȘASE ANI în care dosarul a fost trecut de la un procuror la altul, nimeni nu este tras la răspundere. 
Beatrice Mahler/ Profimedia
Lupta cu infecțiile nosocomiale, departe de un "final fericit". Beatrice Mahler: Lucrurile vor continua să afecteze pacienții care au nevoie de asistență medicală
Infecțiile nosocomiale sunt o realitate nu doar a spitalelor din România, ci din întreaga lume, mai ales a secțiilor ATI, acolo unde se află internați "pacienții cu formă severă", susține managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler. Medicul a vorbit, luni, la Realitatea PLUS, despre acest tip de infecții, punând accentul pe două acțiuni esențiale în procesul de eradicare a acestei probleme: investițiile și diagnosticul. 
Medici
Câți medici mai sunt în România - Statisticile îngrijorătoare anunțate de Colegiul Medicilor
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, afirmă că peste jumătate dintre medicii din România sunt concentraţi în Capitală şi în cinci judeţe ale ţării, în timp ce în restul judeţelor profesează doar 27.000 din totalul de 55.000 de medici cu drept de liberă practică. Conform datelor oficiale, sunt trei judeţe în ţară care au mai puţin de 300 de medici. 
Sindromul inimii frânte. Chiar se poate rupe inima de la necazuri? Avertismentul medicilor
Sindromul inimii frânte. Chiar se poate rupe inima de la necazuri? Avertismentul medicilor
Când a fost pentru prima oară evidenţiat sindromul inimii frânte, acum 20 de ani, la radiografie, conturul muşchiului inimii semăna cu forma vasului ceramic folosit de pescarii japonezi pentru a prinde calamari. Din acest motiv, acestui fenomen i s-a dat numele de 'cardiomiopatie takotsubo', takotsubo fiind denumirea acelui vas ceramic: camera principală a inimii (ventriculul stâng) îşi schimbă forma şi devine mai mare.
Dezvăluiri incredibile despre apariția cancerului! Dr. Cezar: „Când nu accepți o anumită situație, celulele stomacului refuză digestia”
Dezvăluiri incredibile despre apariția cancerului! Dr. Cezar: „Când nu accepți o anumită situație, celulele stomacului refuză digestia”
Un cunoscut doctor din România a dezvăluit factorii care duc la apariția cancerului! Doctor Cezar susține că dezechilibrul energetic la nivelul anumitor celule din anumite organe, este unul din principalele cauze. Mai exact, emoțiile resimțite afectează direct celulele stomacului care devin anormale și scapă de sub control. De asemenea, doctorul a vorbit și despre cum putem reduce dezvoltarea celulelor canceroase.