Zona din România unde de redeschide o stațiune de tratament balnear. Cum pot avea acces pensionarii la tratament Stațiunea de tratament balnear pentru pensionari Bala, din județul Mehedinți se redeschide după mulți ani. Prima serie de beneficiari ai biletelor de tratament obținute prin casele de pensii va fi cazata din 8 martie. Pacienții se vor bucura de terapii diverse și vor avea la dispoziție medici pentru tratarea unor boli de care suferă.
Guvernul transferă cele 15 spitale de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale - Măsura, criticată de sindicaliștii din Sănătate Guvernul pregăteşte transferarea reţelei de 15 spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii către autorităţile locale. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă.
Ce se întâmplă dacă înghiţi pastă de dinţi? Este mai rău decât îţi imaginai Apa de gură şi pasta de dinţi, două produse esenţiale pentru igiena dentară nu sunt atât de inofensive pe cât ai crede. Dacă sunt înghiţite pot avea efecte foarte grave, mai ales în cazul copiilor. Vezi care sunt acestea!
Amenoreea: tot ce trebuie să știi Menstruatia este rezultatul modificarilor endometrului, sub influenta hormonilor ovarieni si apare de la primul ciclu menstrual pana la menopauza. Prima menstruatie poate sa apara la 11-13 ani si se numeste menarha. Menstruatia dispare odata cu sfarsitul perioadei reproductive, cand se instaleaza menopauza (45-55 ani).
Cât de „sănătoase” sunt, de fapt, țigările electronice? Fumatul de țigări electronice câștigă o popularitate dramatică și se răspândește constant în rândul populației urbane din întreaga lume.
Cercetător român la Oxford, despre originea Covid-19: „Problema este dacă a scăpat din laborator prin neglijenţă sau intenţionat” Originea noului coronavirus a înfierbântat marea majoritate a populației globului, dar și lumea medicală. Nenumăratele variante ale apariției Covid-19 par să se fi redus la una singură: virusul a fost scăpat din laborator. Iar acum a apărut o nouă problemă: a fost din greșeală sau cu intenție?
Bolile autoimune nu ocolesc celebritatea. 8 vedete care se confruntă cu astfel de maladii Celebritățile par de neatins datorită faimei, succesului și banilor. Cu toate acestea, unele staruri se confruntă cu bolile autoimune la fel ca oamenii de rând.
Persoanele care NU trebuie să consume usturoi Usturoiul are multe proprietăţi utile, este un antibiotic natural şi un antiseptic. Dar, în unele cazuri, utilizarea usturoiului poate dăuna organismului. În plus, este strict interzisă folosirea sa în combinaţie cu anumite produse.
Meniul primit de o femeie internată în spital, după ce a născut: "Gust amar îți lasă în gură și la propriu, și la figurat" - FOTO În contextul în care inflația a crescut, iar bugetul pentru meniurile bolnavilor din spitale a rămas tot 20 de lei pentru 3 mese, farfuriile par din ce în ce mai sărăcăcioase.
Dieta prin care pierzi 13 kg în 30 de zile. Două reguli simple care asigură reușita Daca vrei sa renunti la cele cateva kilograme puse peste iarna, poti incerca o dieta fara carbohidrati. Aceasta este recomandata de specialisti, iar studiile sustin ipoteza slabirii prin consumarea alimentelor sarace in carbohidrati. De asemenea, pe langa scaderea in greutatea, aceasta cura te mentine sanatoasa si contribuie la diminuarea riscului imbolnavire.
După două mega scandaluri cu medici corupți, Ministerul Sănătății face acțiuni de prevenire a corupţiei în sistem Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a organizat, în ultima perioadă, acţiuni pentru prevenirea corupţiei în sistem la care au participat directori de unităţi medicale, din DSP-uri, dar şi de la Ambulanţă.
Infecția creierului pentru care nu există tratament. Doar 4 oameni i-au supraviețuit până acum Amiba poate provoca o infecție a creierului cunoscută sub numele de meningoencefalită amibiană primară (PAM), o afecțiune care nu are tratamente eficiente cunoscute.
OTRAVA din pateul de post. Ingredientul TOXIC pe care îl ignoră toți consumatorii - de ce femeile NU trebuie să-l mai mănânce Anumiţi aditivi alimentari din pateurile de post (pateuri vegetale) pot provoca serioase probleme de sănătate atunci când sunt consumaţi în cantităţi mari.
Alimentul de primăvară care face MINUNI pentru stomac, inimă și plămâni Curăţă sângele, plămânii şi tractul digestiv. Cel mai bun detoxifiant de primăvară, leurda, tratează şi vindecă şi alte boli.
Doliu în lumea medicală din România - Un cunoscut asistent s-a sinucis - Iubita sa abia anunțase că e însărcinată Asistenul medical din Arad, Ionuț Mureșan, cel care avea și firma Îngrijiri la domiciliu” s-a sinucis în seara de 1 martie. Ionuț era unul dintre cei mai cunoscuți din branșa sa în județul Arad și nu numai.
Cea mai scurtă şi simplă dietă din lume. Te ajută să slăbeşti 4 kg în 8 ore Atunci când vrei să slăbești repede, nu te mai chinui cu diete lungi, care au foarte multe reguli și foarte multe alimente pe care nu trebuie să le consumi. Există o dietă de 8 ore, care se numește cea mai scurtă dietă din lume! Poți mânca tot ce vrei în cadrul acestei diete, dar numai 8 ore în timpul zilei! Uite în ce constă dieta care te face să dai 4 kilograme jos!
Episoadele de astm sunt asociate cu expunerea la aerul poluat Astmul este o afecțiune inflamatorie cronică a căilor aeriene superioare și este influențat de interacțiunea dintre factorii genetici și de mediu.
Crize de astm: tot ce trebuie să știi despre simptome Astmul este o afecțiune cronică caracterizată prin inflamarea și îngustarea bronhiilor, a principalelor căi respiratorii din plămâni și a ramurilor sale.
Alertă în sistemul medical! Pastilele care tratează răceala pot provoca probleme cardiace. UE se gândește să le retragă de pe piață Este alertă în sistemul medical din cauza pastilelor care tratează răceala și gripa! Unele comprimate conțin pseudoefedrină, substanță care poate provoca accident vascular cerebral sau atac de cord.
FBI consideră că virusul care provoacă Covid-19 e rezultatul unui accident într-un laborator din China Directorul FBI, Christopher Wray, a recunoscut marţi că Biroul Federal de Investigaţii crede că pandemia de Covid-19 a fost probabil rezultatul unui accident de laborator care a avut loc în Wuhan, China, relatează CNN.
Dieta de primăvară care îţi schimbă sângele. Efectele ei sunt miraculoase Bogată în vitamine şi săruri minerale (potasiu, magneziu, calciu şi fier), ştevia are efecte purgative, laxative şi de detoxificare. Se spune, în popor, că este un înnoitor al sângelui ca şi urzică, spanacul şi leurdă.
Adevărul despre untură pe care nimeni nu îl spune. Ce se întâmplă în corpul tău la o oră după ce mănânci gras Grăsimile animale au fost dintotdeauna criticate şi combătute de mare parte din nutriţioniştii care se aflau în căutarea dietei şi stilului de viaţă perfect. Cu toate astea, untura are proprietăţi benefice nebănuite şi este unul din cele mai sănătoate produse din casele românilor.
Care este cel mai sănătos ulei pentru gătit. Acesta este benefic pentru inimă și nu numai Experții sunt de părere că niciun ulei nu este nociv. Însă cel mai benefic pentru sănătatea noastră este cel de măsline.
Un fost șef al SRI, mărturii despre originile Coronavirusului: E foarte greu să afli informații dintr-un laborator din China Un fost șef SRI a vorbit la Realitatea PLUS despre cele mai noi ipoteze despre originea Coronavirusului.
Care sunt cele mai toxice alimente care se consuma in Postul Paștelui - Oamenii sunt păcăliți că sunt sănătoase Produse de post. Este Postul Mare și multă lume se gândește care sunt alimentele de post toxice și ce produse sunt sănătoase.
Este sau nu laptele praf de post? Din ce este făcut Multă lume se întreaba dacă în post se poate consuma sau nu lapte praf.
De ce a decis instanța menținerea în arest a doctorului Tesloianu: infecţiile sau decesul unor pacienţi ar putea avea legătură cu acțiunile inculpatului Judecătorul de drepturi și libertăți care a decis menținerea în arest a medicului Nicolae Dan Tesloianu de la spitalul Sf. Spiridon, din Iași, arată, în încheierea sentinței, că presupunerea rezonabilă cu privire la comiterea faptei penale de abuz în serviciu imputată inculpatului există la acest moment al procesului şi rezultă din probele administrate, astfel cum au fost expuse de procuror.
Adevărul despre măslinele din magazinele din România. Ce nu spun niciodată comercianții Nu mai puțin de 20 de sortimente de măsline comercializate în sistem vrac sau ambalate în recipiente din sticlă sau tablă au fost analizate, în România. Rezultatele nu sunt deloc bune!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți o jumătate de linguriță de orez pe stomacul gol. Ce nu îți spun medicii Acidul gastric este o secreție a stomacului și care, produsă în cantități mari, devine supărătoare. Pentru a combate acest disconfort, cel mai adesea apelăm la diverse remedii farmaceutice prescrise de medic. Există totuși o soluție naturală, la îndemâna oricui: orezul crud.
Femeia care maltrata bătrâni în "azilul groazei" scapă de închisoare - cum a reușit proprietara să rămână nepedepsită Răsturnare de situație în cazul azilului groazei de la Păulești. Femeia care ținea mai mulți bătrâni legați de pat și în condiții mizere scapă de închisoare după ce justiția românească a anchetat-o până când s-au prescris faptele. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!