Ce este, de fapt, halvaua și ce se întâmplă în corpul tău când o mănânci - adevărul despre cel mai consumat produs de post Halvaua se numără printre cele mai consumate alimente în perioadele de post religios. Este un aliment cu un conținut foarte ridicat de kilocalorii.
Mărturisiri cutremurătoare ale medicului care a simțit pe propria-i piele EFECTELE ADVERSE ale vaccinului anti-COVID: Este o armă biologică Efectele adverse ale vaccinurilor pentru covid-19 au fost resimțite și de medici. În direct la Realitatea Plus, cercetătorul științific Vergilia Popa a povestit ce i s-a întâmplat la doar 3 zile de la administrarea serului despre care spune că ar fi o armă biologică.
Alexandru Rafila: Am vizitat foarte multe spitale care arată foarte bine, nu sunt probleme de siguranță, multe spitale județene Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila susține că foarte multe spitale din România arată bine, care nu au probleme legate de siguranță. Declarația ministrului Sănătății vine după ce raportul de audit al Curții de Conturi a dezvăluit că în România nu a mai fost construit niciun spital în ultimii 10 ani, peste jumătate din cele existente sunt mai vechi de peste jumătate de secol.
Experții sunt în alertă. O bacterie rezistentă la antibiotice se răspândește rapid Autoritățile de sănătate din Statele Unite au emis un avertisment oficial privind răspândirea tot mai rapidă a unei tulpini rezistente la antibiotice a unei bacterii Este vorba de Shigella, care provoacă aproximativ 450.000 de infecții pe an, doar în SUA.
Leguma care luptă cu succes cu două tipuri de cancer - slăbește puterea tumorilor Ceapa este un aliment de bază în multe tipuri de preparate, gustul ei dulceag fiind şi pe placul românilor. Pe lângă aroma savuroasă care o dă în mâncare, ceapa are şi beneficii nutritive, iar un anumit tip de ceapă ucide chiar şi celulele canceroase.
Fructe și legume, vândute cu porția în supermarket - produsele limitate la maximum 3 bucăți per client Lipsa de produse proaspete limitează marfa la raft, în magazine.
Câţi bani încasa medicul Dan Tesloianu de la clinica privată. Profit de jumătate de milion de euro pe an Medicul Dan Tesloianu, acuzat că folosea dispozitive medicale de la pacienţi decedaţi, a înregistrat, în ultimii ani, venituri mari şi de la o clinică privată la care deţine jumătate din părţile sociale.
Autoritățile ar fi știut încă din 2018 despre refolosirea stimulatoarelor cardiace. Motivul halucinant pentru care l-au lăsat pe doctorul Tesloianu să opereze Casa Județeană de Sănătate din Iași, Direcția de Sănătate Publică din Iași, dar și Casa Națională de Asigurări de Sănătate ar fi știut încă din anul 2018 că la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași se refolosesc stimulatoare cardiace inclusiv de la cadavre! Motivul invocat de doctori este unul halucinant: Nu există fonduri din partea statului!
Numărul infectărilor cu COVID-19, în CREȘTERE! Peste 1000 de români internați în spital - CIFRELE anunțate de Ministerul Sănătății În intervalul 20 - 26 februarie 2023 au fost înregistrate 5.211 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV– 2 (COVID – 19). 2.030 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, a anunțat Ministerul Sănătății, în bilanțul din această săptămână.
Ai observat că ai astfel de pete pe piele? Iată de ce boală ai putea suferi Aspectul pielii poate fi un semn precoce al unor afecţiuni precum diabetul, osteoporoza sau lipsa unor vitamine. De aceea este foarte important să studiem aspectul pielii cât de des putem deoarece, pielea este un adevărat termometru al stării generale de sănătate.
Secretul longevității lui Mihai Șora. Ce obiceiuri alimentare avea, chiar și la 106 ani Mihai Șora s-a stins din viață la 106 ani. Reputatul filosof român a figurat, în 2021, în top 50 cei mai bătrâni oameni din lume. Șora a dezvăluit, în urmă cu ceva timp, care ar fi fost, de fapt, secretul longevității sale.
Laptele de cartof, salvare pentru diabetici. Beneficii nebănuite pentru sănătate Despre laptele de migdale, cocos, soia, caju sau orez am auzit cu toţii, însă cea mai nouă variantă de lapte vegetal este laptele de cartof, o opţiune potrivită pentru cei vegani şi pentru cei care au intoleranţă la lactoză.
Spitalele vechi, pericol public. Peste jumătate sunt mai vechi de 60 de ani și cad la primul cutremur mai serios Peste jumătate dintre cele 58 de spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii sunt mai vechi de 60 de ani. Unele dintre ele se pot prăbuși la un cutremur.
Poliția Română: Atenție la medicamentele și suplimentele alimentare contrafăcute - Peste 62% dintre români nu observă diferența Poliția Română avertizează asupra medicamentelor și suplimentelor contrafăcute de pe piață. Potrivit concluziilor unui studiu național, peste 62 la sută dintre români nu pot face diferența între medicamentele acreditate și cele contrafăcute.
Exclusiv Cele mai noi tratamente în bolile urologice: Intervenții inovative în cancer și pietre la rinichi, cu Dr. Mihai Dobra, medic specialist Chirurgie Urologică Medicul Mihai Dobra a explicat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, toate căile pe care trebuie să le urmeze românii care au probleme urologice. Medic specialist Chirurgie Urologică – Institutul Clinic Fundeni, Mihai Dobra a descris cele mai inovative proceduri și tratamente în afecțiuni majore, de la cancere până la infecții urinare și pietre la rinichi, în emisiunea „Sănătatea la control”.
Descoperire alarmantă. „Lista neagră” a motivelor pentru care oamenii se îmbolnăvesc de inimă Medicul cardiolog Minodora Bogdan spune că de vină este modul de viaţă al omului modern, arătând cu degetul în special către fumat şi sedentarism.
Ajutor nesperat în tratamentul bolilor tumorale maligne. Alimentul minune care conține 18 minerale Conform nutriţioniștilor, drojdia conţine o mare cantitate de proteine, vitamine, minerale, dar şi de acid nucleic, responsabil pentru formarea de celule noi care să le înlocuiască pe cele deteriorate. Acidul nucleic are capacitatea de a întârzia îmbătrânirea prematură.
Medicament ''pentru slăbit'', viral pe TikTok! Medicii trag un SEMNAL DE ALARMĂ: ce RISCURI se ascund în spatele succesului fulminant Un antidiabetic face furori pe TikTok, unde hashtagul #Ozempic a acumulat peste 500 de milioane de vizualizări, datorită proprietăţilor sale care ar ajuta la slăbit. Fenomenul a provocat deja tensiuni în lanțurile de aprovizionare, dar, mai presus de orice, a stârnit îngrijorarea medicilor.
Otrava din frigider. Milioane de români consumă zilnic acest produs banal extrem de toxic Sunt ieftine, toxice şi milioane de românii le cumpără zilnic. Cercetătorii au făcut o descoperire şocantă legată de acest produs alimentar.
Tot ce trebuie să știe românii despre problemele urologice care le pun viața în pericol - cu Dr. Mihai Dobra, medic specialist Chirurgie Urologică Tot mai mulți români ajung la doctor din cauza problemelor urologice. De la cancere dintre cele mai grave, până la infecții urinare și pietre la rinichi, toate ne pot pune viața în pericol. Medicul Mihai Dobra vine în platoul Realitatea PLUS și ne spune cum să depistăm aceste afecțiuni din timp.
De ce devin, de fapt, mezelurile lipicioase. Mai sunt bune de mâncat? Salam, parizer, şuncă. Toate sunt roz sau roşii şi sunt gustoase. Dacă preţul lor este scăzut, ai grijă: mănânci carne prelucrată de proastă calitate, grăsimi, amidon, coloranţi şi conservanţi din plin! Printre aceştia se numără şi carminul, care provine fie dintr-o plantă, fie din carapacea unor gândaci.
Criză alimentară - Cea mai consumată legumă din lume, pe cale de dispariție - Prețul a explodat Lalaine Basa obişnuia să cumpere un kilogram de ceapă pentru a face pacheţele de primăvară la firma sa de catering din nordul Manilei, însă acum a schimbat reţeta pentru a utiliza jumătate din cantitatea obişnuită pe fondul exploziei preţurilor la ceapă în Filipine, transmite Bloomberg.
Singurul fruct care tratează colonul inflamat: îmbunătățește tranzitul intestinal și calmează balonarea În jur de 10-20% din intreaga populatia sufera de sindromul de colon iritabil (SCI), afectiune responsabila de aproape 4 milioane de vizite la medic pe an.
Ce sunt, de fapt, mineolele din supermarketurile româneşti. Mai cumperi? Mineola sau minola este un fruct de sezon (decembrie-februarie), plin de vitamine, dulce şi suculent.
Atenție la visele urâte! Coșmarurile frecvente pot cauza boli cardiovasculare, arată studii recente Un studiu desfășurat de Centrul pentru Cercetarea Somnului de la Universitatea Northumbria vine să atragă atenția cu privire la efectele negative ale viselor urâte asupra sănătății. Coșmarurile repetitive ar indica un risc mai mare de apariție a bolilor cardiovasculare, susțin cercetătorii.
Ce să faci în caz de infarct, înainte să ajungă salvarea acasă În situația în care ați suferi un infarct sau dacă ați fi lângă cineva care pățește așa ceva, este bine să nu intrați în panică și să știți ce măsuri trebuie luate, de îndată.
11 persoane au MURIT din cauza GRIPEI în ultima săptămână! Numărul TOTAL al DECESELOR a ajuns la 76 Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 76 în sezonul actual, între care 11 în ultima săptămână, potrivit raportului săptămânal publicat joi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). În săptămâna 13-19 februarie au fost înregistrate 100.705 de cazuri de infecții respiratorii acute, în scădere cu 7% față de săptămâna precedentă.
Întâlnire importantă a cercetătorilor români din țară și din diaspora. Anunțul profesorului doctor Irinel Popescu - VIDEO În luna aprilie, în cadrul manifestărilor de la Timișoara – Capitala Culturala a Europei, va avea loc o întâlnire importantă a cercetătorilor români din țară și din diaspora. Cercetătorii care activează în România doresc să beneficieze de posibilitățile și experienta colegilor care activează în străinatate, astfel încât cercetarea românească să ajungă la nivel internațional.
Superalimentul care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta. În Antichitate se murea pentru el! Orezul, venerat în multe comunităţi, considerat un superaliment, este nelipsit din dieta asiaticilor. În China antică, de exemplu, orezul negru se credea că oferă longevitate, motiv pentru care nu oricine avea acces la el şi astfel a devenit alimentul interzis. Orezul negru este cel mai rar. Supranumit „orezul interzis" sau „orezul longevităţii", mai poate fi găsit şi sub denumirile orez negru thailandez, Nerone sau Venere.
Alimentul-medicament: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci miere în fiecare zi? Mierea este cunoscută ca un aliment foarte dens în nutrienti și unul dintre cele mai sănătoase dulciuri. Chiar și diabeticilor li se permite să o folosească, dar în cantități mici.