Articolele din categoria POLITICĂ:

Alina Gorghiu: Demisia de la ICR, un troc Ponta- Tăriceanu
Alina Gorghiu: Demisia de la ICR, un troc Ponta- Tăriceanu
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că demisia directorului Institutului Cultural Român este parte a unui troc politic încheiat între premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, precizând, însă, că Partidul Național Liberal este dispus la discuții astfel încât la conducerea acestei instituții să fie numită o persoană competentă, apolitică și care să facă parte din categoria elitelor
Ion Iliescu împlineşte astăzi 85 de ani. Transmite-i o urare fostului preşedinte
Iliescu, primă reacție foarte dură, după scandalul privind închisoarea ilegală CIA din România
Ion Iliescu a scris pe blogul său un drept la replică, în care vrea să clarifice informațiile din presă apărute după ce a dat un interviu în Der Spiegel, în care a precizat că a aprobat existența unui centru CIA pe teritoriul României.  Fostul președinte a scris că este ”neplăcut surprins de modul în care se reflectă și mai ales se comentează afirmațiile pe care le-am făcut”, susținând totodată: ”nu am confirmat în niciun fel existența unei închisori ilegale a CIA pe teritoriul României, închisoare în care s-ar fi aplicat tehnici ilegale de interogare, cum ar fi tortura. Am precizat la fel de clar că, dacă aș fi știut ce destinație are facilitatea solicitată de partea americană, aș fi luat, cu siguranță, o altă decizie”.
Sorin Roşca Stănescu: Necunoscuta Mihai Răzvan Ungureanu
Reacția lui Mihai Răzvan Ungureanu, după ce ”a fost dat dispărut” de la Cotroceni
Într-o postare pe pagina sa de facebook, Mihai Razvan Ungureanu lansează critici dure evidente la adresa lui Victor Ponta, pentru dărâmarea Guvernului Ungureanu, prin moțiuna de cenzură, în urmă cu exact 3 ani. ”Ati mizat pe foamea de putere, ati speculat nemultumirea romanilor, ati negociat cu lasii, i-ati cumparat pe cei mai slabi si ati castigat marele premiu: accesul la resursele statului”, a scris actualul consilier al lui Klaus Ioahnnis. În plus, pentru a dezminți zvonurile lansate de cotidianul Evenimentul Zilei, conform cărora a fost demis de la Cotroceni, Ungureanu a mai scris: ”Celor curiosi si dornici sa stie de mine le raspund astfel: n-am disparut nicaieri. Am doar rabdare”.
Tatiana Niculescu Bran critică televiziunile: Talk-show-ul este specia jurnalistică cea mai ieftină
Tatiana Niculescu Bran critică televiziunile: Talk-show-ul este specia jurnalistică cea mai ieftină
Fosta jurnalista BBC și scriitoare, Tatiana Niculescu Bran, care și-a demisia din funcția de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, a criticat, duminică, într-o postare pe pagina personală de Facebook, presa și modul în care televiziunile înțeleg să își desfășoare talk-show-urile. Concret, fostul purtător de cuvânt al șefului statului afirmă că "talk-show-ul este specia jurnalistică cea mai ieftină și singura șansă la supraviețuire a televiziunilor înglodate în datorii, care nu-și mai pot permite să descopere viața adevărată".
Analiză Stratfor. Care este principala provocare geografică a României în acest moment
Analiză Stratfor. Care este principala provocare geografică a României în acest moment
Criza din Ucraina a relansat temerile tradiționale ale României cu privire la o agresiune străină și a relansat strategia țării de a deveni mai independentă din punct de vedere energetic. Bucureștiul este îngrijorat de evenimentele din Moldova vecină, unde regiunea separatistă Transnistria se află sub influență rusă, și de evenimentele din Marea Neagră. Ca o țară înconjurată de mari puteri, principala provocare geografică a României este să rămână unită și să limiteze influența străinilor, apreciază agenția Stratfor, care a postat recent un video de două minute intitulat "Provocarea geografică a României".