Articolele din categoria POLITICĂ:

Elena Udrea, în arest la domiciliu. La plecarea din arest: Cer iertare mamei și prietenilor Video
Elena Udrea, în arest la domiciliu. La plecarea din arest: Cer iertare mamei și prietenilor
Fostul ministru Elena Udrea a ieșit de după gratii și a fost plasată în arest la domiciliu. ÎCCJ a admis astfel, contestația acesteia de menținere în arestul preventiv. La rândul lor, Rudel Obreja și Tudor Breazu vor fi eliberați și plasați în arest la domiciliu. Elena Udrea este trimisă în judecată în dosarul Gala Bute, fiind arestată preventiv din 25 februarie. Elena Udrea a fost așteptată de mama sa, care a izbuncnit în lacrimi, când fostul ministru a ieșit pe poarta penitenciarului.
Mircea Cărtărescu, atac foarte dur la adresa lui Iohannis și a noii conduceri ICR:Tot sub USL ar fi
Mircea Cărtărescu, atac foarte dur la adresa lui Iohannis și a noii conduceri ICR:Tot sub USL ar fi
Mircea Cărtărescu a postat pe pagina sa de facebook un scurt mesaj, în care critică noua conducere a ICR, dar mai ales venirea lui Nicolae Breban în funcția de președinte de onoare. Mai mult, scriitorul a precizat că ”avem de-a face cu un nou simptom al unui stat care în lipsa desăvârșită a unui președinte care să echilibreze lucrurile, se înclină periculos, din nou, către zona gri a politicianismului interlop”. Pe de altă parte, Cărtărescu a mai scris că renunță să mai militeze pentru trecerea ICR sub președinție, scriind că ”tot sub USL ar fi”. 
Gorghiu: Guvernul Ponta a ignorat toate apelurile de a organiza alegeri parțiale
Gorghiu: Guvernul Ponta a ignorat toate apelurile de a organiza alegeri parțiale
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, acuză actualul Guvern, în cadrul unei postări pe pagina personală de Facebook, că  "a ignorat toate apelurile de a organiza alegeri parțiale" până când "ultimul termen la care putea fi emisă hotărârea de Guvern pentru organizarea și desfășurarea alegerilor (4 mai) a fost depășit, conform AEP". În acest context, Gorghiu afirmă că motivul pentru care premierul Victor Ponta nu organizează aceste alegeri este teama că le va pierde, ținând cont de locul pe care îl ocupă în sondaje.
Tăriceanu, către ambasadorul Danemarcei: Abuzul de putere reprezintă tot un act de corupție
Tăriceanu, către ambasadorul Danemarcei: Abuzul de putere reprezintă tot un act de corupție
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, miercuri, la întâlnirea cu ambasadorul Regatului Danemarcei la București, Karsten Vagn Nielsen, aflat în vizită de prezentare, că "abuzul de putere reprezintă, în fapt, tot un act de corupție". Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii referitor la sistemele electorale din cele două țări, Tăriceanu subliniind necesitatea atragerii în competiția electorală a unor persoane cu un profil moral și cu o carieră profesională recunoscute.
Grindeanu, despre proiectul privind reținerea datelor: Ministerul avizează pozitiv această lege
Grindeanu, despre proiectul privind reținerea datelor: Ministerul avizează pozitiv această lege
Ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că inițiativa legislativă privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private, în sectorul comunicațiilor electronice, face parte din pachetul de legi "Big Brother" și îndeplinește cerințele obligatorii pentru a primi, de această dată, un aviz pozitiv de la Curtea Constituțională.
Observator german: Iohannis are nevoie de alt Guvern. Opoziția ar trebui să critice masiv Exclusiv
Observator german: Iohannis are nevoie de un alt Guvern. Opoziția ar trebui să critice masiv
Directorul Fundaţiei Konrad Adenauer în România, Sven Irmer, a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii Newsroom, moderată de Denise Rifai, că "România are nevoie de o Opoziție puternică", care să critice masiv și care "să nu să aștepte să o împingă premierul", în contextul în care oamenii au arătat clar, la alegerile din noiembrie 2014, că vor o alternativă și "un nou început pentru România". Totodată, Sven Irmer consideră că președintele Klaus Iohannis are nevoie de un alt Guvern, pentru a putea să își implementeze planul de țară. Pe de altă parte, Sven Irmer a afirmat că nu vede o structură în reforma fiscală și nici progrese în spitale sau în sfera infrastructurii, adăugând faptul că sistemul educațional reprezintă un punct unde trebuie investit, iar el nu vede această investiție.
Parlamentul, nou atac la adresa ANI. S-a votat legea care modifică regimul incompatibilităților Alt tip
Parlamentul, nou atac la adresa ANI. S-a votat legea care modifică regimul incompatibilităților
Camera Deputaților a adoptat legea care modifică regimul incompatibilităților, astfel încât aleşii îşi întăresc tranşeele care le protejează interesele. După încercările repetate ale parlamentarilor Puterii de a-i apăra pe corupţi de arestul preventiv, Parlamentul dă o lovitură şi Agenţiei Naţionale de Integritate. Baronii certaţi cu legea scapă cu faţa curată din războiul cu A.N.I. NU vor mai avea probleme dacă fac parte din Consiliul de Administraţie al companiilor de utilităţi publice. 
Dan Şova sursa: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
CCR, decizie în cazul Șova: Hotărârea dată de Senat, neconstituțională. Reacția lui Tăriceanu
CCR a decis că este neconstituțională hotărârea dată de Senat, pentru votul în cazul arestării preventive a lui Dan Șova. Decizia vine ca urmare a sesizării PNL pe acest caz. În replică, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Senatul va pune în aplicare decizia Curții, dar după ce vor fi publicate decizia și motivarea Curții Constituționale în Monitorul Oficial, acesta preferând să nu facă mai multe declarații.