Articolele din categoria POLITICĂ:

DNA desființează proiectul PSD de tergiversare a arestărilor: Îngreunează pedepsirea infractorilor!
DNA desființează proiectul PSD de tergiversare a arestărilor: Îngreunează pedepsirea infractorilor!
Procurorii DNA au reacționat după ce mai mulți deputați PSD cu probleme penale au depus un proiect de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală prin care arestarea și reținerea se fac mai greu, iar procurorii sunt intimidați prin introducerea unei noi  infracțiuni: ”abuzul organelor judiciare”. Astfel, Direcția Națională Anticorupție consideră că adoptarea propunerii ar diminua semnificativ eficiența D.N.A, ar îngreuna identificarea și pedepsirea infractorilor și ar afecta în mod sever statutul procurorilor în cadrul sistemului judiciar, se arată într-un comunicat.
Klaus Iohannis
Înțelegere la Cotroceni: Liderii partidelor au semnat proiectul de tip Big Brother al lui Iohannis
Liderii partidelor parlamentare au fost de acord cu proiectul elaborat de Administrația Prezidențială, privind o nouă lege de tip Big Brother, aceștia semnând un proiect prin care  nimeni nu poate avea acces la datele personale ale cuiva fără acordul unui judecător. Președintele Klaus Iohannis a chemat liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare la noi consultări, începând cu ora 10.00, la Palatul Cotroceni, în vederea unor discuții referitoare la cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. 
10 penali fac Legea în Parlament și modifică Codul de Precedură Penală
10 penali fac Legea în Parlament și modifică Codul de Precedură Penală
Zece deputati, noua de la PSD si unul de la minoritati, au depus la Senat un proiect de modificare a Codului de Procedura Penala care lasa procurorii fara o serie de instrumente de ancheta, ingreuneaza obtinerea denunturilor, face mai dificila arestarea si retinerea, reduce teremenele de prescriptie si introduce o noua infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare. Proiectul a fost inregistrat in procedura de urgenta acum o luna, pe data de 2 aprilie, la Senat si se afla inca in stadiu incipient, de avizare. Modificarile propuse - in total cateva zeci - sunt insa, potrivit unor specialisti in drept consultati de HotNews.ro, extrem de grave si au un dublu scop: ingreunarea muncii procurorilor si intimidarea lor.
Lăzăroiu, experiment. A comandat pizza acasă și a mers la pizzerie după bon fiscal. Ce s-a întâmplat
Lăzăroiu, experiment. A comandat pizza acasă și a mers la pizzerie după bon fiscal. Ce s-a întâmplat
Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, a făcut un experiment, după ce ministrul Finanțelor a declarat că cei care își comandă pizza trebuie să meargă la pizzerie pentru a cere bon fiscal. Astfel, Lăzăroiu și-a comandat pizza, a mers cu taxiul la pizzerie pentru bonul fiscal pentru bacșisul lăsat celui care i-a adus pizza, dar și la stația de taxi de unde a cerut la rândul său, bon fiscal pentru bacșis. În final, acesta a plătit, în total, cu bacșisul lăsat și cursele de taxi, 65 de lei, pentru o pizza care a costat 25 de lei și care a fost livrată acasă. 
Pippidi, despre propunerea lui Horodniceanu la șefia DIICOT: O situație destul de incredibilă Exclusiv
Pippidi, despre propunerea lui Horodniceanu la șefia DIICOT: O situație destul de incredibilă
Președintele Societății Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, a declarat, luni seară, la Prime Time News, cu privire la propunerea procurorului Daniel Constantin Horodniceanu la șefia DIICOT, că denotă o "situație destul de incredibilă", în contextul în care, se întreabă Pippidi, "cum definești performanța în clipa în care primarul a folosit ani de zile poliția locală și un clan mafiot", iar Horodniceanu era procuror-şef al DIICOT Iaşi.