Articolele din categoria FRESH REFRESH:

FRESH REFRESH. Nu neglijați dermatita atopică, boala care îi afectează și pe copii, și pe adulți
FRESH REFRESH. Nu neglijați dermatita atopică, boala care îi afectează și pe copii, și pe adulți
Dermatita atopică este o afecţiune pe care o dezvoltă unul din 10 copii în întreaga lume, majoritatea înainte de a împlini 5 ani. Nici adulţii nu sunt feriţi, 3 la sută dintre aceştia acuzând mâncărimi şi eczeme, uneori pe tot corpul. Dar dacă la copii, cauzele sunt puse pe seama predispoziţiei ereditare, a anomaliilor imunologice, a tulburărilor de metabolism sau a factorilor neuroendocrini, la adulţi, lucrurile sunt ceva mai complicate. 
FRESH REFRESH. Studiul care arată legătura dintre carbohidrați și depresie
FRESH REFRESH. Studiul care arată legătura dintre carbohidrați și depresie
Noi descoperiri leagă de gâtul carbohodraților încă o piatră de moară. Jurnalul american pentru nutriție clinică a publicat un studiu care face legătura între consumul de carbohidrați rafinați și depresie femeilor în vârstă. Același studiu a arătat și opusul: consumul de cereale integrale, legume, fructe și fibre dietetice scad riscul. Studiul a implicat mai mult de 70.000 de femei cu vârste între 50 și 79 de ani.
Ce înseamnă ”grăsimile trans” și cum ne pot îmbolnăvi Alt tip
Ce înseamnă ”grăsimile trans” și cum ne pot îmbolnăvi
Una dintre sperietorile nutriţioniştilor, şi pe bună dreptate, sunt grăsimile trans. Este greu să le rezişti, deoarece dau un gust mai bun mâncării. Nici producătorii nu le evită, deoarece ajută alimentele să reziste mai mult pe raft. Sunt însă un coşmar pentru inimă. Din acest motiv, din 2018, nicio fabrică din Statele Unite nu va mai utiliza grăsimile trans. Asta înseamnă strategie, un cuvânt necunoscut în România.
Sigur nu știai asta! Când trebuie să mâncăm fructele Alt tip
Sigur nu știai asta! Când trebuie să mâncăm fructele
Mulţi oameni se miră că au probleme de sănătate şi se îngraşă şi nu-şi explică de ce păţesc asta deşi au introdus în dietă cantităţi mari de fructe, care conţin fibre. Vă dăm o veste proastă: dacă mâncaţi o jumătate de kilogram de mere exact după o porţie zdravănă de cartofi prăjiţi cu şniţel aţi trimis în sistemul digestiv o ghiulea. Urmăriţi recomandarea Alexandrei Păcuraru pentru rubrica de sănătate de astăzi.
Cum să te ferești de cancer. Sfaturi de la nutriționiști Alt tip
Cum să te ferești de cancer. Sfaturi de la nutriționiști
Oamenii care au învins cancerul au două caracteristici comune: o alimentaţie foarte strictă şi, mai presus decât asta, o atitudine de învingător. De boxer. Nu înseamnă că ambele, cumulate, ne feresc de cancer sută la sută, dar au un rol esenţial. Dacă stresul, depresia au rol de declanşator, alimentaţia proastă este un accelerator al afecţiunii. Iată câteva sfaturi de la medici nutriţionişti din toată lumea, de la cele mai importante clinici unde se tratează cancerul, strânse de Alexandra Păcuraru.
Turmericul, un ajutor-minune în lupta împotriva cancerului Alt tip
Turmericul, un ajutor-minune în lupta împotriva cancerului
Cercetarea progresează în ritm alert, în curând colonizăm Luna, dar incidenţa cancerului este încă o ecuaţie căreia, deşi i se cunoaşte soluţia, e o maladie greu de învins. În afară de propria minte, care ne este cel mai mare adversar, dacă nu o tratăm ca pe un aliat, natura ne oferă multe soluţii preventive. Recomandarea Alexandrei Păcuraru pentru pastila de sănătate de astăzi este o pledoarie pentru turmeric.