FRESH REFRESH. Cât de nesănătoasă este de fapt "îngroșala" din mâncăruri Două treimi din bugetul unei familii merge pe mâncare, din nefericire majoritatea de proastă calitate, iar una dintre plăcerile de top ale românilor este de a savura gustul alimentelor. Plăcerea de a mânca este atât de mare încât funcţionează ca un drog care, în combinaţie cu insuficienta informare, generează afecţiuni pe care le tratăm tot mai greu pe măsură de înaintăm în vârstă.
Alt tip Alimentele rafinate reduc cromul din organism şi provoacă boli grave Imaginaţi-vă organismul ca pe o familie unde, dacă un element nu funcţionează sau nu-şi îndeplineşte rolul, ceilalţi membri suferă şi au de muncit în plus, uneori cu consecinţe negative.
Alt tip Fii sănătoasă cu o ceaşcă de cacao pe zi! Beneficii pe care nu le ştiai Ştiaţi că ciocolata se află în topul celor mai contrafăcute produse? Sunt rare tabletele de ciocolată care conţin mai mult de 8% cacao, deşi legea impune să fie de 5 ori mai multă! Pe lângă aceasta, un strop de lapte praf şi aromă de lămâie, grosul compoziţiei o constituie grăsimile nesănătoase, în special margarină de calitate slabă, foarte nocivă.
Alt tip Tot ce trebuie să știi despre menopauză 60 de ani. Ovarele nu mai produc estrogen şi progesteron, ceea ce declanşează şi osteoporoză sau afecţiuni ale inimii. Menopauza nu se tratează. Se iau măsuri, în schimb, pentru amelioarea semnelor prevestitoare şi gestionarea afecţiunilor cronice apărute înainte de instalarea ei.
Alt tip Cele mai bune remedii naturale pentru constipație. Ai grijă ce scrie pe etichetă! Să vedem acum ce ne recomandă Alexandra Păcuraru la rubrica de sănătate!
Alt tip Totul despre nașterea prematură. Sfatul medicilor Să vedem acum recomandarea Alexandrei Păcuraru pentru rubrica de sănătate.
Alt tip Cele mai importante reguli pe care să le respecți vara ca să fii sănătos Urmărim acum pastila de sănătate, cu recomandarea Alexandrei Păcuraru.
Alt tip Atenție la acest aliment. Multe femei însărcinate îl consumă, dar e interzis Brânza cu mucegai nu lipsește din meniul restaurantelor de lux, însă nu e lipsită de riscuri pentru sănătate, mai ales în cazul femeilor însărcinate. Urmăriți în continuare pastila de sănătate, cu recomandarea Alexandrei Păcuraru.
FRESH REFREH. Acesta este secretul fericirii Aflăm astăzi câte ceva despre o substanţă care-şi dispută cu serotonina renumele de hormon al fericirii: oxitocina. Noi am spune că are şanse mai mari să câştige bătălia, deoarece oxitocina este un hormon secretat în timpul manifestărilor de afecţiune, precum alăptarea şi relaţiile sexuale, deci singura condiţie este ca acestea să aibă loc.
FRESH REFRESH: Crema de bragă, nectarul sultanilor Facem astăzi o incursiune în însemnările academicianului doctor Ovidiu Bojor, care şi-a dedicat viaţa unui singur scop: să ne facă mai sănătoşi.
FRESH REFRESH. Carnea ne face mai furioși O cercetare efectuată de Universitatea de Stat din Arizona arată că persoanele care nu mănâncă produse din carne au un comportament mai liniştit. Care este legătura dintre carne și furie?
FRESH REFRESH. Nu neglijați dermatita atopică, boala care îi afectează și pe copii, și pe adulți Dermatita atopică este o afecţiune pe care o dezvoltă unul din 10 copii în întreaga lume, majoritatea înainte de a împlini 5 ani. Nici adulţii nu sunt feriţi, 3 la sută dintre aceştia acuzând mâncărimi şi eczeme, uneori pe tot corpul. Dar dacă la copii, cauzele sunt puse pe seama predispoziţiei ereditare, a anomaliilor imunologice, a tulburărilor de metabolism sau a factorilor neuroendocrini, la adulţi, lucrurile sunt ceva mai complicate.
FRESH REFRESH. Pericolul produselor de albire a dinților. Cum trebuie folosite în mod corect Albirea dintilor pare să fie o afacere, piaţa este invadată de produse care se întrec în a ne convinge că putem evita stomatologul. Cât de sigure sunt aceste produse?
FRESH REFRESH. Studiul care arată legătura dintre carbohidrați și depresie Noi descoperiri leagă de gâtul carbohodraților încă o piatră de moară. Jurnalul american pentru nutriție clinică a publicat un studiu care face legătura între consumul de carbohidrați rafinați și depresie femeilor în vârstă. Același studiu a arătat și opusul: consumul de cereale integrale, legume, fructe și fibre dietetice scad riscul. Studiul a implicat mai mult de 70.000 de femei cu vârste între 50 și 79 de ani.
Fresh Refresh: De ce trebuie să ţii cortizolul sub control Cortizolul este principalul hormon al glandei corticosuprarenale (glanda endocrina), eliberat ca raspuns la stres si la nivelul scazut de glucocorticoizi (hormoni ce regleaza metabolismul glucidelor, lipidelor si protidelor) din sange.
Alt tip Adevărul despre menstruația abundentă. Ce spun medicii Vedem acum ce ne recomandă Alexandra Păcuraru la rubrica de sănătate!
Alt tip Totul despre insolație. Care sunt simptomele și cum o previi Vedem acum ce ne recomandă Alexandra Păcuraru la rubrica de sănătate!
Alt tip Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile însărcinate Prima greșeală pe care o fac femeile atunci când află că devin mame este să se teamă să nu aducă pe lume un copil cu probleme. Aristotel spunea că teama este anticiparea unei suferințe. Iată ce ne recomandă Alexandra Păcuraru, în rubrica de sănătate de astăzi.
Alt tip 95% din hormonii fericirii se află în intestin. Ce să mâncăm ca să evităm depresiile Neurologii numesc stomacul ”al doilea creier”. Trebuie să ținem cont că 95% din hormonii fercirii se află în intestin. Vedem acum recomandările Alexandrei Păcuraru la rubrica de sănătate!
De ce sunt periculoase tampoanele interne. Iată la ce potenţiale probleme te expui! Tampoane interne sau tampoane absorbante externe? Poate vă şochează, dar problema menstruaţiei a fost subiect de campanie electorală la precedentele alegeri prezidenţiale din Statele Unite.
Alt tip Viermişorii din cireşe sunt inofensivi. Pesticidele, însă, sunt nocive Dacă trece luna iunie şi nu aţi făcut o cură de cireşe, aţi irosit o ocazie de a vă îmbunătăţi sănătatea într-o manieră delicioasă, fără diete drastice.
Alt tip Urologii, în alertă: tot mai mulţi tineri acuză disfuncţii erectile Unul dintre fenomenele care îngrijorează urologii este numărul mare de tineri cu disfuncţii erectile - mulţi dintre ei, sub 20 de ani. O mare parte dintre aceştia sunt victimele dorinţei de a arăta bine. Prin urmare, îşi administrează steroizi şi hormoni de creştere.
Alt tip Cea mai nouă metodă de lifting, prezentată la București Să vedem ce ne recomandă astăzi Alexandra Păcuraru la rubrica de sănătate!
Ceaiul care previne infarctul. Bea o cană în fiecare zi Un ceai simplu de preparat poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, prevenind infarctul și bolile cardiovasculare.
Alt tip Adevărul ascuns despre aripioarele de pui. Vei mai mânca? Haideți să vedem ce ne recomandă Alexandra Păcuraru la rubrica de sănătate de astăzi!
Alt tip Adevărul despre fumatul electronic Haideți să vedem ce ne recomandă Alexandra Păcuraru la rubrica de sănătate de astăzi!
Alt tip Ce înseamnă ”grăsimile trans” și cum ne pot îmbolnăvi Una dintre sperietorile nutriţioniştilor, şi pe bună dreptate, sunt grăsimile trans. Este greu să le rezişti, deoarece dau un gust mai bun mâncării. Nici producătorii nu le evită, deoarece ajută alimentele să reziste mai mult pe raft. Sunt însă un coşmar pentru inimă. Din acest motiv, din 2018, nicio fabrică din Statele Unite nu va mai utiliza grăsimile trans. Asta înseamnă strategie, un cuvânt necunoscut în România.
Alt tip Sigur nu știai asta! Când trebuie să mâncăm fructele Mulţi oameni se miră că au probleme de sănătate şi se îngraşă şi nu-şi explică de ce păţesc asta deşi au introdus în dietă cantităţi mari de fructe, care conţin fibre. Vă dăm o veste proastă: dacă mâncaţi o jumătate de kilogram de mere exact după o porţie zdravănă de cartofi prăjiţi cu şniţel aţi trimis în sistemul digestiv o ghiulea. Urmăriţi recomandarea Alexandrei Păcuraru pentru rubrica de sănătate de astăzi.
Alt tip Cum să te ferești de cancer. Sfaturi de la nutriționiști Oamenii care au învins cancerul au două caracteristici comune: o alimentaţie foarte strictă şi, mai presus decât asta, o atitudine de învingător. De boxer. Nu înseamnă că ambele, cumulate, ne feresc de cancer sută la sută, dar au un rol esenţial. Dacă stresul, depresia au rol de declanşator, alimentaţia proastă este un accelerator al afecţiunii. Iată câteva sfaturi de la medici nutriţionişti din toată lumea, de la cele mai importante clinici unde se tratează cancerul, strânse de Alexandra Păcuraru.
Alt tip Turmericul, un ajutor-minune în lupta împotriva cancerului Cercetarea progresează în ritm alert, în curând colonizăm Luna, dar incidenţa cancerului este încă o ecuaţie căreia, deşi i se cunoaşte soluţia, e o maladie greu de învins. În afară de propria minte, care ne este cel mai mare adversar, dacă nu o tratăm ca pe un aliat, natura ne oferă multe soluţii preventive. Recomandarea Alexandrei Păcuraru pentru pastila de sănătate de astăzi este o pledoarie pentru turmeric.