Celor care îndrăznesc să susţină că o alimentaţie bazată pe carne este nocivă li se aduc câteva argumente: strămoşii noştri mâncau carne aşa cum respirau, carnea conţine proteine şi masa musculară nu poate fi susţinută în absenţa acestora, carnea dă energie creierului.
Chiar aşa să fie, dar strămoşii noştri mâncau carne vânată, nu crescută cu steroizi şi hormoni. Nici chiar vânătoarea nu este atât de nobilă pe cât se pretinde.
Studiile arată că proteinele unui animal împuşcat care mai trăieşte după acest şoc suferă modificări biochimice, din cauza informaţiei energetice care conţine spaimă, durere, furie. Chiar şi la animalele sacrificate fără să simtă durerea, trebuie să ştiţi că alimentaţia conţine hormoni care stimulează comportamentul agresiv.
Există şi vegetarieni agresivi, însă aici este vorba despre educaţie şi alegerile personale. O cercetare efectuată de Universitatea de Stat din Arizona arată că persoanele care nu mănâncă produse din carne au un comportament mai liniştit.
De asemenea, Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard a cercetat timp de 7 ani comportamentul băieţilor şi a descoperit că aceia care au renunţat la cârnaţi, carne pe grătar, şuncă sau hotdog traversează mult mai puţine episoade de mânie.
Filosofii şi nutriţioniştii indieni, confirmaţi de biochimiştii asictici, sunt convinşi chiar că orice sămânţă de compasiune riscă să dispară din cauza ingerării de proteină animală. Că atitudinea este influenţată de substanţele chimice se ştie însă de acum 35 de ani, când s-au pus bazele toxicologiei comportamentale.
Studii recente arată însă că nivelurile de urme de pesticide generează creşterea agresivităţii. Ele induc niveluri anormale de hormoni tiroidieni, care sunt asociaţi cu iritabilitatea, agresivitatea si sensibilitatea chimica. Copiii sunt cei mai vulnerabili la agenţii poluanți. Pentru că ei sunt în creștere rapidă, absorb cu până la 50 la suta mai multe toxine.
Un articol publicat de American Medical Association, intitulat "Nivelurile chimice și delincventa Comportamentală", subliniază asocierea dintre metale grele și probleme cum ar fi tulburarea de deficit de atenție, agresivitatea și atitudinea antisocială. Şi, ca să fie totul limpede, mai aflaţi că şapte studii au demonstrat că infractorii violenţi au în organism niveluri ridicate de steroizi, pesticide, antibiotice și alte substanțe chimice toxice.
Concluzia? Renunţaţi la carne şi descoperiţi proteinele vegetale din soia, fasole, mazăre, cereale integrale, migdale, seminţe de dovleac, alge, cânepă şi avocado.