Alt tip Merișoarele, leacul-miracol pentru ulcer și boli de rinichi. Care este tratamentul Dacă doriţi să daţi un şut unor afecţiuni dureroase precum litiaza renală, începutul de ulcer sau reumatismul, acum este cea mai bună perioadă.
Alt tip Cele mai sănătoase metode de a scăpa de acnee Foarte mulţi oameni sunt convinşi că expunerea prelungită la soare vindecă acneea sau alte probleme ale tenului încărcat. Nimic mai fals! Soarele nu face altceva decât să usuce pielea la suprafață, să uniformizeze tenul, dând impresia ca infecţia a trecut.
Alt tip Risc major. Ce pot păți bebelușii cu mame supraponderale Cercetătorii specializaţi în genetică sunt convinşi de multă vreme că sugarii cu mame supraponderale au un mai mare risc de ajunge obezi, însă până în aceste zile, mecanismul nu a putut fi demonstrat.
Alt tip Descoperire alarmantă a medicilor! Mai există încă 8 tipuri neștiute de cancer Un studiu finalizat în urmă cu o săptămână de Universitatea de Medicină din Washington dă frisoane. Cercetătorii au ajuns la concluzia că în afară de cele 5 tipuri de cancer legate de excesul de greutate, adică cel de colon, esofag, rinichi, sân și uter, există încă 8.
Alt tip Alimente care previn îmbătrânirea creierului Pe măsură ce îmbătrânim cronologic, organismul îşi arată vârsta tot mai accentuat, dar există un organ al cărui ritm de deteriorare poate fi diminuat: creierul. Ne putem crește șansele de a menține un creier sănătos daca adăugăm în dieta zilnică aşa-numitele alimente "inteligente".
Alt tip Pericol major pentru copii! Părinţi, nu mai faceţi această greşeală Jumătate dintre părinții români tratează durerea și febra copiilor între 7 şi 12 ani cu medicamente nepotrivite vârstei lor.
Alt tip Cele patru sentimente care îți distrug viața și cum să le învingi Cel mai apreciat sfat de viaţă distribuit de români pe reţelele de socializare îi aparţine unuia dintre cei mai preţuiţi medici, neurologul Constantin Dulcan.
Alt tip Alimente care îmbolnăvesc ficatul. Tot ce trebuie să știi despre sănătatea acestui organ Spaţiul public este asaltat de informaţii legate de detoxifierea ficatului, leacuri naturiste şi sfaturi de nutriţie menite să păstreze în stare de funcţionare eficientă cel mai ocupat organ.
Alt tip Ai erupții care seamănă cu bătăturile? Ar putea fi altceva. Mergi la medic dacă vezi asta pe picior Aţi fost vreodată în situaţia de a fi refuzate de pedichiuristă pentru că aveţi erupţii despre care credeaţi că sunt bătături? S-ar putea să o fi certat degeaba, deoarece multă lume confundă verucile plantare cu bătăturile.
Alt tip Neglijarea educației medicale, o problemă. Ce trebuie să știe toți părinții De 23 august, dată pe care românii au urât-o din tot sufletul din cauza confiscării semnificaţiei ei de către regimul comunist, vă invităm să meditaţi la o greşeală pe care o perpetuăm în democraţie: neglijarea educaţiei medicale.
Alt tip De ce e importantă prezența moașei la naștere In vremuri nu chiar de mult apuse, moașa era o prezenţă importanta in viața unei comunități, alături de dascăl şi preot.
Alt tip Urăşti pe cineva? Înseamnă că te deteşti! Iată cum explică specialiștii Se spune că dragostea şi ura sunt surori, dar cei care s-au aplecat spre această dualitate s-au referit doar la intensitatea sentimentului.
Alt tip Lucruri neștiute despre alăptare. Ce spune un specialist Ce poate fi mai simplu și natural decât un sugar la sânul mamei?
Alt tip O plantă neștiută, beneficii incredibile pentru sănătate. Alungă durerile de stomac și migrenele Iarba mâţei este o sursă intensă de sănătate pentru micuţele feline al căror tors ne scapă de stres şi hipertensiune arterială. Ştiaţi însă că are multe efecte benefice şi asupra oamenilor?
Alt tip Totul despre ”rooming in”. Toate mămicile trebuie să știe asta Să vedem acum recomandarea Alexandrei Păcuraru pentru rubrica de sănătate!
Alt tip Plante medicinale care poartă numele Sfintei Maria. Ce boli vindecă Astăzi o omagiem pe Maica Domnului, mângâiată cu iubire de creştini drept Cea mai aleasă şi mai înmiresmată. O sumedenie de plante tămăduitoare îi poartă numele, unele dintre ele cu valenţe universale.
FRESH REFRESH. Efectul pisicilor asupra sănătății stăpânilor Vedete pe reţelele de socializare, pisicile sunt considerate vedete şi ale terapiilor originale, dar eficiente, împotriva unor maladii. De pildă, le este recomandat să apeleze ele chiar şi celor cu hipertensiune. Într-un manual al leacurilor simple, care vin din vechime, se spune că tensiunea arterială poate fi scăzută dacă punem o pisică în jurul gâtului.
Fresh Refresh: Iarba grasă, un dar al naturii Iarba grasă, o buruiană banală, care nu seamănă cu iarba, ci mai degrabă cu o plantă foarte suculentă, este unul dintre darurile naturii pe care, dacă nu ni le-ar fi lăsat Dumnezeu, ar fi trebuit să le inventăm. Se mai numeşte pita porcului, creşte printre culturi, dar şi în grădini, alandala.
FRESH REFRESH: Beneficiile nebănuite ale porumbului fiert "Bugetare, bugetare, hai să-ţi dau porumb cu sare". Este unul dintre artificiile de marketing preferate ale vânzătorilor de pe plajă, dar nu trebuie aşteptat concediul pentru o cură cu această extraorinară cereală. Porumbul fiert are beneficii nebănuite pentru organism.
Alt tip Leguma-miracol pe care s-o consumi mai des. Te ajută să slăbești și te ferește de boli Persoanelor care obişnuiesc să afirme că friptura de porc e cea mai bună vegetală le dau o replică avizată trei organizaţii din SUA: Asociaţia pentru diabet, Asociaţia pentru Inimă şi Societatea americană de Cancer.
FRESH REFRESH. Descoperă aptitudinile copilului tău! Cunoaştem cu toţii ritualul prin care părinţii îşi trec copilul când împlineşte un an: îi pun în faţă diverse obiecte şi urmăresc pe care îl va atinge primul, acesta fiind un indiciu referitor la meseria pe care o va îmbrăţişa. Din nefericire, mulţi părinţi uită să-şi sondeze copiii şi peste câţiva ani, sau trec cu vederea cu nonşalanţă sau ignoranţă manifestări din care ar putea deduce ce aptitudini au.
Alt tip Cât de sănătoase sunt, de fapt, probioticele din iaurt și sub ce formă le mai găsiți Unele dintre produsele cu cea mai mare ascensiune în vânzări sunt probioticele, adică microorganismele prietenoase. Găsim iaurt cu probiotice, ciocolata, băuturi, suplimente alimentare şi pulberi.
Alt tip Teama copiilor de doctor, cauzată de metodele greșite de educație. Cum să eviți acest lucru În ciuda unui adevăr dureros, şi anume că trăim într-o ţară unde educaţia medicală este la pământ în ceea ce priveşte cunoşntinţele de bază deprinse în copilărie sau adolescenţă, foarte mulţi părinţi folosesc pe post de sperietoare o vizită la medic: dacă nu eşti cuminte, te duc la doctor ca să-ţi facă injecţie! Cu varianta şi mai barbară... te duc la doctor ca să-ţi facă injecţie în limbă.
Alt tip Efectele alăptării. Puțini știu asta Războiul alăptării la sân, în care au fost angrenate energii incredibile pe întreg globul, inclusiv în România, primeşte un bobârnac din partea UNICEF.
FRESH REFRESH. Copiii și plantele Dragi părinți, nu este niciodată prea devreme să responsabilizăm un copil.
FRESH REFRESH. Efectul spectaculos al tămâii asupra organismului Se spune despre anumite substanţe că sunt ca apa sfinţită, adică nu fac nici rău, nici bine. Nimic mai fals! Efectul placebo nu mai este de mult ceva exotic, şi cele mai multe noi terapii se bazează în primul rând pe starea de spirit. Cu excepţia dezechilibrelor majore ale organismului, care nu trec decât odată cu echilibrarea substanţelor din organism, fenomen care ia ceva timp, încrederea este un doctor rapid.
FRESH REFRESH: Rețeta secretă a celei mai eficiente cure de slăbire Unele dintre cele mai căutate reţete ale fericirii se referă la pierderea kilogramelor în plus, iar omenirea este dispusă să investească totul pentru soluţii miraculoase. Ei bine, soluţii miraculoase există, dar nu înseamnă dietele pe grame, ore şi zile pe care le recomandă nutriţioniştii. Sau, dacă vreţi, includ şi un algoritm al hranei, însă secretul este altul.
Alt tip Cum să treci cu bine peste situații stresante. Trucuri psihologice Vreţi să-ţi faci viaţa mai uşoară şi să treci cu bine peste situaţii stresante? Iată câteva trucuri pentru care psihologii garantează, deoarece sunt rezultatul multor ani de cercetări ştiinţifice.
FRESH REFRESH. De ce devin copiii mincinoși Părinţii se întreabă adesea de ce mint copiii lor, de ce preferă minciuna unui adevăr care-i pun în dificultate, de ce sunt agresivi cu străinii şi nepoliticoşi în faţa atitudinilor pe care nu le înţeleg. Psihologii spun că originea comportamentului unui copil mincinos, suspicios şi bădăran se află în primii ani de viaţă. Sunt însă extrem de rari părinţii care admit că au eşuat în educaţie. Ei refuză să creadă că având bani cresc un mic tiran, şi apreciază că o stare materială bună suplineşte inteligenţa sau compasiunea.