Multe probleme încep de la insuficienta cunoaştere a legăturilor dintre oameni. Deci ca să afli care este relaţia dintre membrii unui grup pe care îi cunoşti sumar, priveşte-le reacţia când râd: oamenii se uita instinctiv spre cei de care sunt mai apropiaţi sau îşi doresc să fie. Iată şi o metodă care relaxează atmosfera: dacă faci ceva ce în mod normal te enervează, mestecă gumă sau mănâncă ceva! Vei transmite creierului că eşti în siguranţă, deoarece ai o activitate primară. În plus, induci celorlalţi sentimentul că nu eşti un pericol pentru nimeni.
Nu-ţi pierde niciodată cumpătul! Dacă cineva este supărat pe tine şi rămâi calm, foarte probabil va deveni şi mai agresiv, dar ulterior se va ruşina. Cum faci să stârneşti comunicarea? Dacă întrebi ceva pe cineva şi obţii un răspuns parţial, menţine contactul vizual şi taci, nu fă pe deşteptul. Celălalt va simţi că primul răspuns nu a fost destul de bun şi îţi va da explicaţii în plus. Mai departe: expresivitatea emoţională generează expresivitate.
Dacă vrei să fii fericit şi să-i induci şi celuilalt această stare, zâmbeşte cât mai larg posibil. Ai grijă să fii convingător! Evită să spui, sau să scrii "eu cred". Este implicit şi nu faci decât să arăţi că nu eşti siguri pe ce comunici. Mai ales dacă eşti la un interviu! Imaginează-ţi că eşti prieten cu cel ce pune întrebări. Tu ești responsabil de modul in care percepe situatia, iar confortul pe care îl afişezi e contagios. Pe urmă: dacă arăţi celorlalţi că eşti fericit când îi vezi, data viitoare când îi vei întâlni vor fi şi mai entuziasmaţi decât tine. Nu începe relaţia cu favoruri mari. Foarte probabil vor fi respinse. Mergi gradual, începe cu unele mici!
Dacă lucrezi într-un post de relaţii cu publicul, aşează o oglindă în spatele tău. Clienţii vor fi mai drăguţi, deoarece nimeni nu vrea să se vadă atunci când se comportă ca un ticălos. Şi nu în ultimul rând, când te afli la prima întâlnire cu o persoană care chiar îţi place, invit-o într-un loc interesant. Te va asocia cu un sentiment palpitant.