Alt tip Nu ignorați hipertensiunea arterială! Nu degeaba este numită "ucigașul tăcut" Medicina naturistă este alternativa sănătoasă la o viață plină de chimicale, iar unele dintre acestea dau diverse forme de dependență de care se scapă foarte greu. Anumite afecțiuni grave nu pot fi lăsate exclusiv în seama ceaiurilor. O categorie sunt afecțiunile cardiovasculare.
Alt tip Zahărul ucide! Iată câteva trucuri ca să ne potolim nevoia de dulce Cum scăpăm de nevoia de dulce? Este greu, dar cu puțină inteligență și un pic de voință, plus un ingredient puternic precum menținerea sănătății este posibil. De ce simțim nevoia de a mânca dulce?
Alt tip Cum putem să schimbăm obiceiul ghiftuielii de Sărbători: pas cu pas Românii s-au repezit in hipermarket sa-si refaca stocurile de alimente, din care o treime, o spun statisticile, foarte probabil se vor strica in frigider. Cu totii recunoastem ca avem acest obicei prost, si poate este bine sa incepem sa il schimbam.
Alt tip Uluitor! Ce se întâmplă dacă iei medicamente expirate Te doare capul în miezul nopții și te repezi la dulăpiorul cu medicamente, unde descoperi că tot ce mai ai este o aspirină. Îți cade sub ochi data expirării: în urmă cu 2 ani.
Alt tip Mesele copioase pot duce chiar la deces! Ce boală poți face din cauza lor Foarte multi oameni intampina sarbatorile cu gandul la mesele copioase. Bucuria lor este intrecuta doar de groaza cu care așteaptă festinurile sistemul digestiv.
Alt tip Nu treceți cu vederea durerile de picioare și glezne. Ce pot însemna Durerile de picioare și glezne sunt adesea trecute cu vederea de pensionari, fiind puse pe seama vârstei. Este o atitudine greșită, care poate duce la perioade lungi de invaliditate sau cel puțin la pierderea capacității de a conduce un automobil, de a merge la cumpărături sau a se juca cu nepotii.
Alt tip Faceți cadou copiilor un strop de educație muzicală! Vor fi mai deștepți! Astazi va facem o sugestie care poate reprezenta un cadou minunat pentru copii și o cărămidă extrem de solidă pusă la temelia personalității viitorului adult: educatia muzicala.
Alt tip Ce efecte are, de fapt, consumul de alcool în adolescență Nu există Crăciun sau Paște fără o problemă legată de consumul excesiv de alcool. Din păcate, cad pradă acestui obicei foarte mulți adolescenți neexperimentați, care ajung la camera de gardă cu intoxicatii severe sau chiar in comă.
Alt tip Legătura dintre nicotină și stres. Detaliile pe care nu le știai Știați că nicotina, unul dintre inamicii publici cei mai agresivi, este o substanță naturală cu ajutorul căreia planta de tutun se protejază împotriva insectelor? Această supratoxină din Nicotina Tabacum reprezintă între 0,6 și 3% din masa uscată de tutun.
Alt tip Infecţia sinusurilor sau o migrenă? Cum îți dai seama Mulţi oamenii care au dureri de cap sunt convinşi că au probleme cu sinusurile, când de fapt, ei suferă de migrene.
Alt tip Ce să faci dacă suferi de o boală rară, greu de diagnosticat şi tratat Bolile rare sunt afecţiuni extrem de grave, de care suferă mai puțin de unu din două mii de indivizi. În România au fost considerate până recent Cenuşăreasa medicinei, neexistând politici publice care să le ia în calcul, deşi în lumea civilizată sunt identificate între șase și opt mii de astfel de maladii şi există strategii de diagnosticare şi tratament.
Alt tip O nouă tehnică de reîntinerire, cu rezultate rapide: tratamentul hidrafacial. În ce constă Luna cadourilor? Foarte bine! Dacă sunteţi indecişi şi vi se pare greu să faceţi slalom printre miile de oferte de sezon, avalanşa de reclame şi, deloc în ultimul rând, aglomeraţia din oraş, avem o propunere care îmbină spiritul sărbătorilor cu nevoia de sănătate şi frumuseţe.
Alt tip E important pentru sănătate! Cum vă refaceţi echilibrul bazat pe minerale şi vitamine Toata lumea stie, cel putin la modul general, ca un organism sanatos are nevoie de vitamine si minerale, care ajută organele şi sistemele să funcţioneze.
Alt tip Dezechilibrul florei intestinale are efecte grave! Cum să-l previi Putina lume stie faptul ca flora intestinala are, pe langa rolul de stabilizator al mediului digestiv, si unul care asigura stari de comfort psihic.
Alt tip Fii fresh de Sărbători! Câteva sfaturi preţioase pentru un aspect întinerit Pregătirea sărbătorilor ia mult din timpul femeilor, şi nu este exclus să ignore un aspect important: să aibă grijă şi de ele.
Alt tip Nu consumați alimente fără gluten decât dacă vă cere medicul! Iată de ce Nu de putine ori, oamenii exclud glutenul din dietă fara sa fie necesar, cel mai adesea din ignoranta, confundand alimentele care contin aceasta proteina vegetala cu carbohidratii.
Alt tip În ce condiţii se poate naşte natural după o naştere prin cezariană Multe femei sunt convinse că o operaţie prin cezariană atrage alta, iar această impresie este uneori încurajată de doctori.
Alt tip Terapia sufletului, a florilor şi a soarelui, explicată de un academician Aţi auzit de medicul Eduard Bach, cel care, diagnosticat de cancer pancreatic la inceputul secolului 20 s-a vindecat după ce a inventat terapia sufletului, a florilor şi a soarelui?
Alt tip Cele mai eficiente exerciţii dacă vă dor mâinile din cauza muncii la calculator Mâinile au toată ziua nenumărate sarcini, de la turnarea cafelei, spălatul pe dinți, utilizarea tastaturii până la curăţenie sau frământarea cozonacilor. Durerile pot transforma însă cele mai simple sarcini într-un chin.
Alt tip De ce este bine să cerem a doua opinie medicală, practică uzuală în ţări avansate A doua opinie în diagnostic, o practică uzuală peste ocean, a căpătat consistenţă si pe batranul continent, dar face paşi şi în România. Pacienţii au dreptul, potrivit legii, să fie bine informaţi.
Alt tip Tot ce trebuie să ştii despre riscurile naşterii la domiciliu Naşterea la domiciliu, neasistată, este un pericol atât pentru făt, cât şi pentru mamă, iar drama recentă de la Cluj-Napoca o demonstrează cu prisosinţă.
Alt tip Adevărul despre relaţia dintre corp, emoţii şi gânduri Rupem astăzi ritmul pastitelor de sănătate pentru un adevărat galop, alături de academicianul Ovidiu Bojor. Savantul român ne poartă, alături de Maria Timuc, prin imperiul istoriei planetelor, spre unele dintre aspectele tainice ale iubirii si ale sexualitatii.
Alt tip Cum recunoşti un stop cardio-respirator şi cum poţi interveni În spatiul mediatic au aparut mai mult decat de obicei polemici legate de interventia de urgenta in caz de stop cardio-respirator. Aceasta probabil si din cauza disparitiei fulgeratoarea a lui Ioan Gyuri Pascu si Daniel Prodan. Discutiile au fost concentrate in principal, pe rapiditatea, respectiv lentoarea cu care s-a intervenit, dar si pe profesionalismul cadrelor medicale.
Alt tip Totul despre chirurgia regenerativă. Cum îți poate îmbunătăți viața Astăzi vorbim despre medicina și chirurgia regenerative. Aceste domenii sunt din ce în ce mai cunoscute, datorită potenţialului lor de a ne îmbunătăţi calitatea vieţii. Mai ales că o fac într-un mod mai blând decât intervenţiile clasice.
Alt tip Ce nu ştiai despre durerile de gât, spate şi umeri Cele mai frecvente cauze ale durerilor de gat, de spatele sau de umerilor, fara sa ne referim aici la afecţiunile cronice, sunt legate de pozitiile incorecte, neergonomice ale organismului.
Alt tip 5 trucuri prin care să-ți îmbunătățești memoria la orice vârstă Stilul de viata, alimentaţia si modul in care va trataţi corpul afecteaza sanatatea psihica. Asta ştiaţi deja, deci iată şi o noutate: toate influenţează memoria.
Alt tip Antibioticele pot îmbolnăvi bebeluşii! Ce afecțiuni grave pot provoca Administrarea de antibiotice copiilor şi femeilor însărcinate presupune foarte multe riscuri, iar medicii trag un nou semnal de alarmă: renunţaţi la automedicaţie şi adresaţi-vă specialiştilor!
Alt tip Patru moduri de a stimula energia natural, cu ajutorul micului dejun Insistăm din nou asupra beneficiilor mesei de dimineaţă, deoarece eliminarea ei stă la baza unor dezechilibre care, în timp, devin boli.
Alt tip Învaţă să detectezi mincinoşii! 13 semne după care se ghidează profilerii FBI Mergem astăzi cu porţia de sănătate în zona depistării mincinoşilor, că tot este campanie electorală! Luaţi-o ca pe un sfat medical, deoarece dacă reuşim să depistăm mitomania ne ferim psihicul de tulburări posibile când vom descoperi că ni s-au livrat promisiuni fără acoperire.
Alt tip Un sortiment de vin mai puţin cunoscut are beneficii majore pentru sănătate Moderatia este una dintre însuşirile prin care inteligenţele superioare reuşesc să-şi gestioneze sănătatea către echilibru, prin urmare reprezintă o cheie de utilizat in toate activitatile noastre zilnice.