Suporturi pentru lumânări
Atunci când fierbem și vopsim ouă, unele se crapă. Decojește-le cu grijă în așa fel încât să-ți rămână câteva jumătăți. Le poți folosi pe post de suporturi pentru lumânări de tip pastilă. Pune-le pe masa de Paște și bucură-te de lumina din cojile colorate.
Coroniță pentru masă
O altă decorațiune pentru masa de Paște este coronița suport din bucăți de cofraj de ouă. Taie bucăți de câte patru spații pentru ou din cofraj și vopsește-le în alb cu acrilic, dacă ai, dacă nu, poate rămâne cofrajul simplu, nu-i așa?! Lasă-le apoi să se usuce complet și apoi aranjează-le în formă de coroniță în centrul mesei. Decoreaz-o cu ouă colorate și bomboane.
Decorațiune cuib pentru farfurie
Nu doar masa merită decorată, ci și farfuriile. Pentru aperitiv, fă un cuib în centrul farfuriei dintr-o mână de tăieței în care să așezi un ou colorat.
Cum să împăturești un șervețel în formă de iepuraș
Trenulețul ouălor colorate de Paște
Dacă vrei ca ouăle colorate să fie piesa centrală decorativă a mesei pascale, trenulețul este cea mai bună idee.
Măsoară lungimea mesei cu un centimetru și apoi taie capacul cofrajelor pentru ouă. Folosește câte cofraje sunt necesare ca să se umple lungimea mesei. Pune ouăle colorate în ele, aranjate cromatic după cum dorești. Dacă nu te simți inspirat sau inspirată, pune culorile pe diagonală.
Coroniță decorativă cu coji de ouă
Este puțin mai migăloasă de realizat decât restul decorațiunilor, dar merită toată munca. Este nevoie de multă poftă de joacă, astfel că, dacă aveți copii, vă pot ajuta cu siguranță. Dacă nu, în fiecare dintre noi trăiește un copil...
Coroana se poate face din spumă, dar cum probabil nu prea o are multă lume în casă și trebuie să ne limităm ieșirile cât de mult putem în aceste zile, iată ce puteți face: veți folosi o sârmă înfășurată într-un material special.
Veți îmbrăca o sârmă cu o panglică sau hârtie creponată. Răsuciți panglica/hârtia de mai multe ori în jurul sârmei până o acoperiți bine de tot. Lipiți apoi cu lipiciul lichid la capete. Locul de întâlnire al celor două capete îl fixați cât mai bine înfășurând din nou hârtia sau panglica, aplicând de câteva ori și lipici.
După ce ați terminat coronița, e timpul să vedeți cum vreți să o decorați. Se lipesc apoi cojile de ouă, mai mari sau mai mici, pe care le puteți colora cu tempera sau cu vopsea de ouă. Pe lângă coji de ouă puteți folosi orice vă inspiră: staniol, hârtie creponată, fragmente din globurile care poate s-au mai spart la Crăciun, năsturași, podoabe pe care le mai aveți în casă, absolut orice, totul este să fie cât mai ușor, să cântărească foarte puțin. Și aici vă puteți lăsa imaginația în voie. Important este să fie lipite toate cât mai aproape unele de altele, pentru ca toată suprafața coroanei să fie acoperită. Lăsați puțin loc unde veți lega panglica de care o veți agăța pe ușă, la geam sau chiar pe perete.
Ghirlandă cu ouă
Pentru decorațiunea asta poți folosi bucăți cartonate din cataloagele de prezentare a vopselelor pentru pereți sau poți să colorezi bucăți de carton decupate în formă ovală. Lipește o sfoară (dacă nu ai sfoară, poți folosi și fir de lână, bumbac, ce găsești) de spatele fiecărei forme cu ajutorul bandei adezive (sau lipici simplu). Măsoară, înainte să te apuci de lucru, spațiul unde vrei să atârni ghirlanda ca să știi de câte forme de ouă vei avea nevoie.