Articolele din categoria MEDIU:

Nelu Tătaru Exclusiv
Nelu Tătaru, despre scenariul sumbru cu 2.800 de cazuri Covid-19 pe zi: Este posibil dacă mai intervine o dată CCR sau Avocatul Poporului
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a reamintit vineri, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, efectele negative ale deciziilor CCR și ale Avocatului Poporului din timpul perioadei de urgență și de alertă, în urma cărora mii de persoane testate pozitiv au putut părăsi spitalul și au încălcat izolarea. Repetarea unor astfel de decizii va putea duce la scenariul sumbru vehiculat, conform căruia în toamnă am putea înregistra 2.800 de cazuri de Covid-19 pe zi.
amenzi ferma porci ilfov
Periș- Ilfov. Fermă de porci, amendă de 115.000 lei pentru poluare
Amendă de 115.000 lei pentru poluarea aerului provocată astăzi de incendiul de la fosta fermă de porci din localitatea Periș (jud Ilfov). Urmare a incendiului puternic înregistrat ieri la fosta fermă de porci din Periș, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a trimis de urgență în zonă echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, dar și autolaboratorul mobil din dotarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Astfel, comisarii Gărzii de Mediu au realizat un amplu control la societatea care deține aceasta proprietate.
isu harghita
Harghita: Un incendiu și 21 de intervenții SMURD, în ultimele 24 de ore
În cursul zilei de ieri, 3 august a.c., la nivel județean, 22 de intervenții în situații de urgență au fost gestionate de salvatorii harghiteni, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor SMURD (21 de cazuri). Paramedicii au acționat pentru acordarea primului ajutor unui număr de trei copii și 18 persoane adulte aflate în dificultate, în cazul a 13 diverse afecțiuni medicale și opt traumatisme.
valea valsanului
Alpinistul Alexandru Găvan demarează un proiect ecologic pe Valea Vâlsanului: „Planul Național de Acțiune pentru Asprete"
Alpinistul român Alexandru Găvan trage un semnal de alarmă, pe Facebook, în legatura cu un dezastru ecologic și anume „distrugerea pe scară largă în arie protejata, pe Valea Vâlsanului”, situată în județul Argeș. În această zonă, după cum spune alpinistul, trăiește o ființă fabuloasă: „aspretele (Romanichthys valsanicola), un pește fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani, fiind contemporan cu ultimii dinozauri.”
isu buzau 112
ISU Buzău – pompierii buzoieni, solicitați în zeci de cazuri în 24 de ore
În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii buzoieni au acţionat pentru gestionarea a 26 situaţii de urgenţă, dintre care solicitări pentru intervenţia echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 12. Totodată, salvatorii au intervenit la cinci misiuni de stingere a incendiilor, o misiune de căutare-salvare, două misiuni de asigurare măsuri de prevenire (accident rutier şi stâlp de electricitate), dar şi alte şase situaţii de urgenţă.