Articolele din categoria MEDIU:

Cum va arăta parcul de 27.627 mp, construit de Primăria sectorului 4 la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii FOTO
Cum va arăta parcul de 27.627 mp, construit de Primăria sectorului 4 la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii
În timp ce în alte zone din capitală se dă o bătălie surdă între antreprenori pentru a ridica tot mai multe clădiri de birouri, de locuit sau centre comerciale în detrimentul oazelor de verdeață, în sectorul 4 se ridică, de la zero, parcuri și spații verzi, care reduc gradul de poluare în zonele adiacente, oferind locuitorilor, totodată, spații moderne unde copiii se pot juca în siguranță, iar adulții se pot plimba sau face sport.
Vreme a extremelor: Temperaturi record în iunie, în Siberia. Frig neobișnuit în Norvegia
Vremea extremelor: temperaturi record în iunie, în Siberia. Frig neobișnuit în Norvegia
Vremea extremelor. Temperaturile din regiunea arctică din Siberia au crescut până la o medie record pentru luna iunie, pe fondul unui val de căldură care alimentează unele dintre cele mai grave incendii de vegetaţie din această zonă. Pe de altă parte, Norvegia se confruntă o o scădere neobișnuită a temperaturilor pentru această perioadă din an, după ce în mai multe localități s-au înregistrat temperaturi de sub 0 grade Celsius, iar câteva stațiuni de schi sunt încă deschise.
Garde de Mediu, amendă uriaşă pentru Primăria Capitalei, pentru lipsa spaţiilor verzi. Bădulescu:
Garda de Mediu, amendă uriaşă pentru Primăria Capitalei, pentru lipsa spaţiilor verzi. Bădulescu: "Ministrul Mediului, mincinosul de serviciu"
Amendă de 100.000 de lei aplicată de Garda de Mediu Primăriei Municipiului București. Motivul: lipsa Registrului Spațiilor Verzi. Mai mult, susţine Garda de Mediu, administrația locală nu deține nicio informație despre suprafața tipurilor de terenuri din intravilanul localităţii, ce ar fi trebuit să compună acest Registru. În replică, viceprimarul Aurelian Bădulescu susţine că Primăria dispune de registrul verde, atât că acesta nu a fost actualizat.
Costel Alexe:
Costel Alexe: "Autoritățile sunt pregătite să intervină. Nivelul inundațiilor sau al precipitațiilor nu va ajunge la nivelul celor din 2010 sau din 2008"
Indiferent cât de afectat ar fi Prutul, nivelul inundaţiilor sau nivelul precipitaţiilor nu va ajunge la cel din 2010, cu atât mai puţin la cel din 2008. Declarația îi aparție ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, care a afirmat, astăzi, după şedinţa de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii şi pentru stabilirea măsurilor de limitare a acestora, că populația trebuie să se liniștească întrucât autoritățile române sunt pregătite să facă față efetelor inundațiilor cauzate de precipitații.