Articolele din categoria MEDIU:

incendii harghita
Misiunea de stingere continuă în zona Csiszer, Gheorgheni. Acțiunea e îngreunată de vântul puternic și de lipsa surselor de apă
Încă din cursul zilei de luni, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, alături de pompieri civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Gheorgheni, Lăzarea, Remetea și Suseni, precum şi lucrători silvici, au acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, cioate, resturi de exploatare forestieră şi brazi din regenerare naturală, în zona Csiszer, din apropierea municipiului Gheorgheni.
Iluminat ecologic în orașele și comunele din România. Planul ministrului Mediului - Costel Alexe
Iluminat ecologic în orașele și comunele din România. Planul ministrului Mediului - Costel Alexe
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va lansa anul acesta, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic în orașele și comunele din țara noastră. Tocmai am finalizat procedura de consultare publică a ghidului de finanțare, și urmează etapa analizei și preluării observațiilor primite. După această etapă, ghidul va fi aprobat prin ordin de ministru și publicat în Monitorul Oficial al României, anunță ministrul Mediului, Costel Alexe.
harghita incendii de vegetatie
Județul Harghita: 30 de pompieri militari şi civili acţionează pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată
Un număr de 30 de pompieri militari şi civili acţionează, luni seara, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit în zona Gheorgheni, conform Agerpres. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, incendiul se manifestă pe o suprafaţă totală de aproximativ trei hectare de vegetaţie uscată, resturi de exploatare forestieră şi coronamentul unor brazi.