Articolele din categoria MEDIU:

 Inundații în județul Bistrița-Năsăud Foto: Bistriteanul.ro
UPDATE: Dezastru în județul Bistrița-Năsăud, s-a emis RO-ALERT de inundații, 16 localități amenințate (VIDEO)
Situație disperată în județul Bistrița-Năsăud, după ploile și viiturile din ultimele ore. ISU Bistrița a emis o avertizare preventivă prin sistemul RoAlert – COD ROSU – pentru 16 localități din zonele afectate. Potrivit acesteia, pe Someșul Mare și Ilva se vor semnala scurgeri pe versanți, viituri rapide, inundații, creșteri de debite, relatează realitateadebistrita.net.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la „Legile puterii”, Realitatea PLUS Exclusiv
„Legile puterii”. Nelu Tătaru: Este îngrijorătoare rapiditatea creșterii cazurilor COVID. Cine contestă regulile bagatelizează munca medicilor, a populației
Ministrul Sănătății a declarat, luni seară, în exclusivitate la emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că noile cazuri de infecție cu noul coronavirus arată că suntem într-o creștere progresivă, nu exponențială. Nelu Tătaru spune că țara noastră se află pe „o cocoașă” în evoluția epidemiei de coronavirus. În același timp, ministrul Nelu Tătaru acuză „bagatelizarea” de către unii, printre care și politicieni, a muncii de trei luni a corpului medical, dar și a efortului depus de marea majoritate a populației care a respectat măsurile de protecție.
inundatii botosani
Botoşani: Patru gospodării din oraşul Săveni, cuprinse de ape
Patru gospodării din oraşul Săveni au fost inundate, marţi după-amiază, în urma ploilor abundente înregistrate în judeţul Botoşani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu. Potrivit sursei citate, pentru evacuarea apei din cele patru gospodării au intervenit atât pompierii militari, cât şi voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Săveni.
flamingo delta dunarii
Apariție exotică în Delta Dunării. Cel mai numeros grup de păsări flamingo observat în ultimul secol
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a  semnalat prezenţa, în zona Melea Sacalin, a zece exemplare de flamingo, grupul cel mai numeros din această specie observat în România în ultimul secol. Flamingo (Phoenicopterus roseu) cuibărește în Bazinul Mediteraneean, cu coloniile cele mai apropiate de România în Grecia, Turcia sau Muntenegru (salina Ulcinij). Se remarcă faptul că flamingii  prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere.
delta vacaresti
Delta Văcărești va avea un regulament de funcționare
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a finalizat regulamentul Parcului Natural Văcăreşti, acesta fiind, în prezent, în consultare publică pe site-ul MMAP, a anunţat miercuri instituţia printr-un comunicat de presă. Regulamentul cuprinde un set de reguli şi măsuri care vor asigura starea de conservare favorabilă pentru toate speciile şi habitatele care au stat la baza desemnării ariei naturale protejate, notează Agerpres.