Articolele din categoria MEDIU:

constanta alge
Constanța: Mii de tone de alge strânse pe litoral
Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a colectat de la începutul lunii iulie 4.000 de tone de alge de pe litoral şi a dat amenzi de 550.000 de lei agenţilor economici care operează aceste plaje, potrivit unui comunicat de presă. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) desfăşoară zilnic, pe timpul nopţii, activităţi de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate şi de pe linia ţărmului. Pe celelalte porţiuni care sunt închiriate, operatorii au sarcina de a asigura igienizarea plajelor. Într-o singură săptămână, au fost aplicate aproape 30 de amenzi în valoare totală de aproape 550.000 de lei.
Rușine națională, români condamnați la sărăcie! Senatorii USR s-au pus de-a curmezișul Autostrăzii Unirii
Rușine națională, români condamnați la sărăcie! Senatorii USR s-au pus de-a curmezișul Autostrăzii Unirii
Autostrada Unirii mai așteaptă. Senatorii USR au pus din nou bețe în roate oricărei încercări de a pune în mișcare un proiect strategic, de importanță majoră pentru întreaga Moldovă. Greu de crezut că, în România anului 2020, mai există oameni politici care să oprească dezvoltarea unei regiuni din țara noastră, (culmea!) și cea mai amărâtă, și să-i condamne pe oameni la sărăcie, blocând proiectul. Și totuși, există! Și își spun, în antiteză, "Uniunea Salvați România".
inființarea DNA-ului pădurilor, atacată la CCR
Guvernul a atacat la CCR legea privind înființarea ,,DNA-ului pădurilor”. USR acuză PNL de ”joc dublu”
Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea care prevede înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), care ar avea ca scop principal oprirea tăierilor ilegale de păduri. În sesizare se arată că legea nu precizează sursele de finanțare, are deficiențe în privința calității, clarității și previzibilității la capitolui infracțiuni și la cel care vizează angajările din instituție.