Articolele din categoria EDITORIALE:

Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: Corb la corb nu-și scoate ochii! Statul paralel contraatacă! Adrian Năstase face scut pentru securistul confirmat Ion Țiriac
Bună seara, dragi români! Corb la corb nu-și scoate ochii. Statul paralel contraatacă! Adrian Năstase, fostul premier al României a ținut să facă scut pentru securistul confirmat Ion Țiriac. Acesta a publicat un editorial în care susține că nimănui nu-i folosește demonizarea omului de afaceri, care a făcut miliarde pentru că a fost protejat de stat. De ce oare a ținut Năstase să iasă la rampă? Cred că intuim cu toții răspunsul. Toți cei care au jefuit acest stat simnt nevoia de a se apăra unul pe celalat. Nu vor ca românii să afle adevărul despre cum au fost vânduți chiar de ei, cei care trebuiau să ne apere interesele. 
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ | Cei care ne conduc trebuie sa priceapă că bunul cel mai de preț al oricărei națiuni îl reprezintă chiar oamenii
Dragi români, dragi telespectatori, ascultători Realitatea FM, dragi romani din diaspora, să vă pregătiți să fim atacați în matca noastră, în inima noastră! Se pregătesc atacuri despre care am fost informată, atacuri la adresa mea, a televiziunii pe care o reprezint- Realitatea PLUS, asupra familiei și a bisericii. Atât va spun: prețuiți ceea ce aveți! Luptați pentru ceea ce aveți și pentru ceea ce sunteți. Luptați pentru familia voastră pe care ați întemeiat-o, luptați pentru credința voastră în care v-ați botezat, luptați pentru țară. Nu putem ține piept singuri împotriva tuturor provocărilor venite ca un bumerang în inima identității noastre, împreună putem întoarce săgețile la cei care le lansează.
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
România Suverană | Marea majoritate a celor de la butoane fug de responsabilități ca dracii de tămâie. Realitatea cruntă: românii sunt campioni la sărăcie
Am avut parte de un weekend încărcat din toate punctele de vedere. Dar mi-am făcut timp și v-am citit mesajele, scrisorile. Sincer vă spun că m-au încercat răspunsuri grele dar, decât sa va spun și eu ceea ce știți deja, prefer să vă motivez așa: România are nevoie de un lider asumat, de lideri asumați, conducători pentru care responsabilitățile față de popor sunt prioritare și combustibil pentru a depăși orice obstacol cu bine! Acel lider, acei lideri care vor face ceea ce simt pentru a contribui la dezvoltarea țării și nu ceea ce li se spune, ei vor reuși sa ne unească în jurul valorilor comune și împreuna vom face România suverana! Este minunat sa fii unic, deschis, să colaborezi cu oricine pentru binele țării, fără orgolii și doar ghidați de cele mai înțelepte soluții.
Adevărul despre presa de casă - SERVITORII PSD, dispuși să calce pe cadavre. Când dezinformarea atinge cote alarmante
Adevărul despre presa de casă - SERVITORII PSD, dispuși să calce pe cadavre. Când dezinformarea atinge cote alarmante
România trăiește, zilele acestea, probabil cea mai grea umilință din istorie. Ambiția Austriei de a ne ține la poarta Europei, după ce ne-am uitat cu jind dincolo de gard timp de 11 ani, are ecou în lumea întreagă. O nedreptate pe care însuși președintele Austriei a blamat-o. Pe plan internațional, politicieni importanți și-au exprimat regretul și susținerea față de nedreptățita Românie. Pe plan intern, însă, a urmat un val de acuzații care de care mai habarniste.
Ana Maria Păcuraru
Cu drag, despre TIMIȘ: Poate că, astăzi, fără Revoluția din Decembrie 89, am fi avut soarta Ucrainei
Decembrie! S-a întâmplat azi un accident nefericit. România nu a fost acceptată în Schengen. Până la urmă, vom intra. Nu asta trebuie să ne rămână în memorie. În schimb, de 33 de ani, în această lună, fiecare român trebuie să se gândească la Revoluția română. Fără acea mișcare, căreia unii îi spun pe nedrept lovitură de stat, minimalizând credința în dreptate și în mai bine a milioane de oameni care doreau sfârșitul dictaturii, noi nu am fi fost aici. 
Ana Maria Păcuraru
ROMÂNIA SUVERANĂ | Visul românesc a rămas în basmele spuse de bunici
Bifăm un consens privind bugetul țării și PE măsurile de ajutor pentru românii săraci. Liderii coaliției -care au o majoritate zdrobitoare- de 70%, procent ce ar trebui să asigure liniștea țării, reușesc să strice această pace și își dau singuri cu stângul în dreptul. Vedem cum continuă scandalul pe toate palierele la vârful țării, după declarațiile controversate ale liderilor UDMR de ziua Națională a României. 
Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Ce efecte are războiul asupra cunoașterii? Puterea exemplului și importanța de a menține Europa unită
Cunoașterea a devenit raspândită prin diferite metode: tipar, voce, imagine și lume virtuală, prin rețelele de social media. Metoda de cunoaștere s-a dezvoltat începand cu revelația, producerea și reproducerea, adesea retransmiterea ideilor. Însă care este cunoașterea autentică? Cum ne dăm seama care sunt fake-news-urile pe care este necesar să le ignorăm? 
Cu drag, despre România - GALAȚI înseamnă acasă, familie, amintiri, sentimente ce nu se vor șterge vreodată
Cu drag, despre România - GALAȚI înseamnă acasă, familie, amintiri, sentimente ce nu se vor șterge vreodată. Niciodată să nu uitați de unde plecați!
Seara aceasta este una specială pentru mine, deoarece, într-un fel, mă întorc acasă și mă întorc în vremurile copilăriei! Până acum, la Cu drag, despre România!, vă vorbeam în editorial despre momente istorice, despre fapte de eroism, despre scriitori importanți sau sportivi excepționali, așa cum v-am vorbit săptămâna trecută despre Ivan Patzaichin. În această seară va fi diferit, deoarece vă voi vorbi despre eroul meu personal, despre dragoste și despre dor, despre credință, demnitate și generozitate. Iar toate, sunt strânse în amintirea unui om drag mie, căruia i-am spus, de când am învățat să vorbesc și până a închis ochii, simplu: “tătaie”! Bunicul meu, tatăl tatălui meu, mi-a fost primul educator – cel care mi-a ocrotit copilăria, cel care mi-a făcut copilăria fericită. Am fost tare mândră de el, așa cum, sunt sigur, și dumneavoastră sunteți mândri de părinții și de bunicii voștri.
Alexandra Păcuraru
ROMÂNIA SUVERANĂ | Faptele bune sunt cele care pot schimba lumea în care trăim
În fiecare an, la mijlocul lunii noiembrie, marcăm Ziua Mondială a Copiilor Orfani, adică a celor mai necăjiți dintre pruncii acestei națiuni. Ei sunt cei rămași singuri pe lume nu pentru că au fost abandonați, ci pentru că părinții s-au stins. În fiecare an, aproximativ 9.000 de copii intră în sistemul de protecție specială. Ei fie sunt abandonați, fie sunt luați din familii pe motive de abuz, neglijență, ori alte tragedii pe care le trăiesc.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: Stimați aleși! Românii nu de pomeni au nevoie! Au nevoie de măsuri care să le ofere stabilitate și predictibilitate!
În loc să rezolve problemele românilor, aleșii patriei fac ce știu mai bine: împart pomeni. S-au obișnuit să ne țină cu mâna întinsă, așteptând mila lor care să ne scoată din sărăcie. Aproape 1,2 milioane de oameni vor primi pachete cu alimente pentru a nu face foamea în această iarnă. Cifrele oficiale arată că peste un milion de români sunt deja sub pragul sărăciei, însă datele acestea ar trebui urgent actualizate. Crizele suprapuse, în care am fost aruncați cu bună-știință chiar de către decidenți, au erodat cumplit bunăstarea multora dintre noi. Pătura de mijloc se subțiază pe zi ce trece, iar falimentul bate la ușă nu doar la nivel personal, ci pentru întreaga țară.
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: Să ne apropiem iar de sfânta credință. Este tot ce ne-a mai rămas în aceste clipe de mare încercare!
Vreau să încep acest editorial prin a vă ura tuturor, dar mai ales celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, un sincer La mulți ani! Să vă fie zilele senine și în pace, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze cu lideri cărora să le pese de dumneavoasrtă, dar și de viitorul acestei țări minunate. Fie ca Sfântul Arhanghel Mihail, mai marele oștilor îngerești, să vă apere cu sabia sa de foc împotriva tuturor răutăților. Iar Sfântul Arhanghel Gavril să vă fie vestitorul celor bune și al păcii. Căci de aceasta avem cu toții nevoie acum, în aceste vremuri în care se setează coordonatele unui nou curs pentru întreaga omenire.
Alexandra Păcuraru și Laurențiu Botin
Cu drag despre România | Frumusețile Vasluiului pe care nu avem voie să le ratăm
“Plecat-am nouă din Vaslui, Și cu sergentul, zece, și nu-i era, zău, nimănui În piept inima rece. Voioși ca șoimul cel ușor Ce zboară de pe munte, Aveam chiar pene la picior, ș-aveam și pene-n frunte. Toți dorobanți, toți căciulari, Români de viță veche, Purtând opinci, suman, ițari și cușma pe-o ureche. Ne dase nume de Curcani Un hâtru bun de glume, Noi am schimbat lângă Balcani Porecla în renume!” Sper că aceste versuri ale lui Vasile Alecsandri mai sunt încă în manualele de literatură, iar nebunia globalismului nu a lovit chiar și esența unei nații. 
Alexandra Păcuraru și Laurențiu Botin - Cu drag despre România!
Cu drag despre România | Iubiți Bacăul, inima vie a Moldovei - Pământ românesc binecuvântat de Dumnezeu
Există locuri în România la care atunci când le pronunți numele, te cuprind valuri de emoție. Unul dintre acestea, plin de istorie, de cultură, este Bacăul. Și nu vorbesc neapărat de emoția pe care ți-o dă un peisaj, un apus de soare din Munții Tarcău sau Nemirei, sclipirile argintii ale apelor Siretului. Nu… Vorbesc despre emoțiile pe care ți le dau oamenii acestor locuri.
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: E plin de incompetenți pe toate palierele puterii! Funcțiile cheie sunt date celor loiali culorilor de partid și intereselor de grup!
Astăzi am citit câteva dintre proiectele parlamentare ale opoziției, inițiative omorâte din fașă de către patrioții de la putere. Este vorba despre soluții care pot asigura stabilitate familiilor numeroase, românilor sărmani ori siguranță în școlile în care violența este la ordinea zilei! Știți că sunt prima care taxează derapajele și extremismul, dar sunt și prima care felicită și salută inițiativele bune, vitale pentru familiile împovărate de tot mai multe greutăți. Dacă nu există bani în visteria statului, investițiile încă mai așteaptă și chiar nu aveți ce să le dați cetățenilor ca să îi ajutați, măcar nu le mai luați cu zece maini. Toate aceste inițiative chiar nu sunt bune? Chiar nu merita să discutați de ele? Efectele pozitive nu cumva v-ar aduce mai multe voturi? Familiile cu mulți copiii nu sunt ajutate nicicum. Ba dimpotrivă, taxate în plus.