Articolele din categoria EDITORIALE:

Alexandra Păcuraru, realizatoare România Suverană /  Foto: Bogdan Chircan
Alexandra Păcuraru: Voi promova în continuare, cu toată forța mea, Caravana România Suverană, cu Spitalul mobil AUR. Vom continua să susținem lucrurile bune din România!
Bună să ne fie inima, să ajutăm și să îi susținem pe cei mai vulnerabili dintre noi. Lucru care, uneori, pare să deranjeze! De ce? Asta aș vrea să știu și eu. Să dovedim că putem mult mai mult decât să distrugem, că putem mai mult decât să ne amanetăm viața celor care au interes strict mafiot. Pentru că ei sunt cei care ne-au îndatorat pe generații, sunt o formațiune mafiotă cu complicitatea puternică a celor din statul paralel - așa cum îl numesc eu - ca să înțelegem că niciodată nu îi vom cunoaște cu nume și prenume, nu vom ști cum arată, nici măcar dacă locuiesc, trăiesc, respiră aerul nostru, mănâncă hrana noastră sau poate că ne conduc de la distanță din palate extraordinar de mari și de lucioase. Proiectul Caravana România Suverană, alături de Spitalul mobil AUR pentru sănătatea celor săraci și uitați de lume este blocat de o cenzură fără precedent. 
Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Lasconi nu are nevoie de USR! Are ocazia să demonstreze nu doar că a crescut un "monstru", dar că poate și să danseze cu el în lumina reflectoarelor
Într-o lume unde consistența este mai rară decât un politician sincer, Elena Lasconi alege sa renunțe la listă pentru ca are convingeri sănătoase, la fel ca majoritatea din această țară, referitor la familia tradițională, în ciuda faptului că fiica ei face parte din comunitatea LGBTQ. Lasconi face un salt de la poteca progresului, înapoi în curtea tradiționalismului. Este un gest care șochează și incită, aproape admirabil în puritatea sa retrogradă, dacă nu ar fi atât de tragic-comic. Cu o mișcare demnă de un scenariu de telenovelă, Lasconi renunță la funcție pentru a păstra flacăra valorilor tradiționale aprinsă, ignorând cu grație că propriul sânge nu se încadrează în tabloul idilic pe care încearcă să-l picteze.
Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru: „Vedem promisiuni deșarte pentru pensionari, sunt duși cu zăhărelul”
Neîncetat citesc mesajele dumneavoastră. Uneori văd durere, alteori bucurie, suferință, bunăvoință și mai ales speranță. Mi-ar plăcea să vă răspund tuturor, dar volumul este foarte mare și, din acest motiv nu reușesc. Dar acum mă puteți urmări pe mai multe platforme sociale, unde sunt deja din ce în ce mai activă. Chiar și așa, mesajele voastre rămân în mintea și sufletul meu și fac tot ce îmi stă în putere să rezolv toate situațiile la nivel național sau măcar să le aduc în atenția guvernanților care ne conduc destinele. 
Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru: „Este nevoie să votăm cu lideri care își doresc o națiune puternică și care pun țara mai presus decât interesele lor”
Urmează un an decisiv pentru omenire, mai ales că vor fi alegeri în UE, SUA, dar și statele de pe flancul estic al NATO, inclusiv la noi. Stimați telespectatori, trebuie să înțelegeți cât de complicate sunt lucrurile la nivel internațional, dar și că este nevoie să votăm cu lideri care își doresc o națiune puternică și care pun țara mai presus decât interesele lor. 
Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru: „Bunicii s-au săturat de tranzacții electorale cu sume și procente aruncate la derută în spațiul public”
Astăzi este ziua Sfintei mucenițe Zenovia, sora sfântului mucenic Zenovie, motiv pentru care va urez La mulți ani! tuturor celor care le purtați numele. La mulți ani fiicei mele Zenovia! Sa meditam toți la lecțiile sfinților pentru a ne face viața ușoară: sfanta muceniță zicea „mai mare rușine aduce goliciunea sufletească, decât cea trupească, și mai dureroase sunt muncile cele veșnice, decât cele vremelnice”. 
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană          / Foto: Bogdan Chircan
Alexandra Păcuraru: Am tăcut prea mult, am îndurat prea mult umilința la care ne-au supus politicienii care au pus stăpânire pe țară
Gaura de la bugetul de stat se adâncește cu fiecare clipa, în timp ce România se împrumută într-un ritm amețitor. Dacă la început se vorbeau de puțin peste 20 de miliarde de lei, datele de ultimă oră arată că suntem pe minus de aproape trei ori mai mult. Guvernanții nu au fost capabili sa calculeze bugetul, le-a dat cu virgulă. Asta se întâmplă când deciziile cruciale sunt în mâna unor mediocri, politruci fără habar în a gestiona eficient resursele țării. 
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană    /  Foto: Bogdan Chircan
Alexandra Păcuraru: Anunț un proiect unic - Caravana România Suverană se intersectează cu Spitalul mobil AUR. Viața nu are culoare politică, sănătatea este pe primul loc
În fiecare an, pe 25 octombrie, celebrăm Ziua Armatei Române. O aniversare plină de emoții și sentiment de recunoștință pentru eroismul și jertfele prin care, de-a lungul timpului, trupele noastre și-au împletit faptele de arme cu soarta neamului, îndeplinindu-și misiunea sfântă și de neclintit: aceea de a apăra unitatea națională, integritatea teritorială a țării noastre, dar și credința străbună. Această zi reprezintă și o sărbătoare a unui moment de glorie.
Alexandra Păcuraru: Manevra cu plafonarea scumpește mâncarea
Alexandra Păcuraru | Minciuna cu majorarea pensiilor, procent tăiat de guvern. Bunicilor le rămâne mărunțișul
Sunt clipe de sărbătoare pentru creștinii din întreaga lume, mulți chiar au participat la procesiunea sfântului Dumitru, ocrotitorul Bucureștilor. Pe dealul Mitropoliei din Capitală, oamenii au stat ore întregi la coadă pentru câteva minute de rugăciune în fața moaștelor. Celor care sărbătoresc, le urez. din inimă, să aibă parte de cât mai mulți și mai frumoși ani!  
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană         Foto: Bogdan Chircan
Alexandra Păcuraru: Nu vă solidarizați cu cei care instigă la ură, la crime împotriva israelienilor! Cu teroriștii nu poți negocia! Fiți solidari cu viața!
Să fim atenți să alinăm, să dăm speranță, încredere, siguranță. Într-o lume tot mai agitată e foarte ușor să pici în capcană. Și de obicei ura, frustrarea, invidia ne împing pe un drum periculos. Răzvrătindu-ne, putem ajunge să susținem grupări teroriste, iar efectele pot fi atât de dramatice, că ne vor lovi din plin pe noi și pe familiile noastre! Așadar, dragii mei, oriunde vă aflați și oriunde vă veți afla, nu vă solidarizați cu cei care instigă la ură, la violență, la crime împotriva israelienilor. Pentru că manifestările din cadrul free Palestina sunt manipulate de teroriștii Hamas care vor să păcălească cu scopul de a justifica ororile greu de privit, dar de trăit! Crima nu se justifică! Cu teroriștii nu poți negocia și în ei nu te poți încrede. Dacă așa arată iadul, e cumplit. Și mai cumplit e că ura naște monștri și aduce moarte. Doar iubirea aduce viață, liniște și pace! Fiți solidari cu viața! Uniți putem pune stop abuzurilor, putem dezarma teroriștii. Spuneți nu terorii! Vrem sa trăim într-o lume liberă, în pace!
Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Nicolae Ceaușescu, vocea neașteptată a României în conflictul Israel-Palestina
Într-o lume a superputerilor și a jocurilor geopolitice complexe, Nicolae Ceaușescu, liderul comunist al României, a avut tupeul de a se vedea mediator între Israel și Palestina în anii '70. În 1974, regimul său a recunoscut Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OEP), stabilind chiar un birou reprezentativ la București. Pe terenul românesc, militanți palestinieni erau antrenați, iar armamentul folosit de PLO împotriva Israelului purta amprenta Uniunii Sovietice și a țărilor Pactului de la Varșovia, inclusiv România.
Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru: „Teroarea se extinde în toată lumea, mai ales în Europa”
În mulțimea de vești negative care ne înconjoară, iată că astăzi am și motive să vă aduc în fața și știri pozitive. SPrintre ele și reușita premierului Marcel Ciolacu, din Ucraina. Limba românească a fost recunoscută oficial, diaspora noastră va primi mai multe drepturi și chiar va avea școli în limba maternă, ori slujbe religioase în dulcele grai românesc. Este un succes uriaș, pe care nu avem cum sa îl trecem cu vederea.
Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru: „Anca Alexandrescu a primit amenințări. Cineva a pus preț de 10.000 de euro pe viața ei”
Lumea privește înmărmurită în ochii reci ai îngerului morții. Soarta întregii omeniri se decide acum și este în mâna câtorva lideri, care se ascund în spatele birourilor cu aer condiționat, in timp ce milioane fug către beciuri reci, în tranșee sau în case fără apă, mâncare, curent și căldură. Stăpânii omenirii decid strategii, trimit tineri la pieire doar pentru că vor să păstreze resursele tot mai puține, care le conferă statutul de puternici ai vremurilor noastre. 
Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru: „În ciuda problemelor mele personale, ca jurnalist, nu pot sta pe tușă acum”
În timp ce întreaga lume privea cu atenție către Ucraina, cu gândul la o nouă iarnă de război în Europa, iată că situația geopolitică s-a agravat și mai mult. În ciuda problemelor mele personale, ca jurnalist, nu pot sta pe tușă acum. Mai ales acum când istoria se scrie sub ochii noștri. Dureros e că penița este una însângerată, iar paginile goale care ni se aștern în față vor fi cronica ororilor ce urmează să se petreacă.
Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Ministrul Rafila și jocurile politice: O baie de sinceritate într-o mare de minciuni
Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, pare să fi cultivat arta dezinformării la rang de excelență, în încercarea de a-i păcăli pe români despre realitățile financiare cu care se confruntă sistemul de sănătate. Anunțul recent al alocării de urgență a 150 de milioane de lei către spitalele din România este, la suprafață, o inițiativă lăudabilă. Cu toate acestea, la o privire mai atentă, evidențiază un văl de neadevăruri și un refuz de a accepta responsabilitatea pentru criza profundă în care se află sistemul de sănătate.
Alexandra Păcuraru, despre opțiunile pentru alegerile prezidențiale: „Românii își doresc un candidat reprezentativ pentru România”
Alexandra Păcuraru, despre opțiunile pentru alegerile prezidențiale: „Românii își doresc un candidat reprezentativ pentru România”
Românii sunt dezamăgiți de partidele politice care au eșuat în a-și onora promisiunile și angajamentele asumate la început de mandat. România pariază pe un independent. A fi independent nu înseamnă că nu poți fi sprijinit de partidele politice mai mari sau mai mici, ci că nu ești dependent de modul în care partidele au dovedit că fac astăzi și au făcut până în acest punct delicat al existenței noastre.
Alexandra Păcuraru Foto: Bogdan Chircan
Alexandra Păcuraru | Atentat la banii pentru pensiile românilor, care este planul mârșav
În timp ce bravii noștri oameni de stat sunt ocupați cu campania electorală în timp ce măcelăresc ce a mai rămas din economia noastră șubredă, în Ardeal extremiștii lui Viktor Orban își fac de cap. Consiliera premierului maghiar a lansat un atac la integritatea teritorială a României. Aceasta a susținut că stabilitatea Europei poate fi asigurată atunci când comunitățile naționale pot trăi în siguranță și pot exercita autoguvernarea, respectând principiul subsidiarității europene. Dacă nu vă era clar, am să vă traduc eu: adevăratele intenții ale Budapestei în Transilvania sunt legate de autonomia teritorială, nu etnică! Vizitele tot mai dese ale oficialilor unguri în Transilvania, declarațiile sfidătoare care au rămas netaxate la cel mai înalt nivel, nu fac altceva decât să încurajeze agresiunea venită din vest și care amenință securitatea României. 
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană Foto: Bogdan Chircan
Alexandra Păcuraru: Legea asumată de Ciolacu este mult mai ticăloasă decât legea 18, dată de comuniști! Deșteptați-vă, români, că am dormit destul!
Astăzi, decidenții au bătut ultimul cui în sicriul economiei naționale. Sub povara unui buget calculat greșit și a deciziilor fatale care au lovit bunăstarea națiunii, premierul s-a grăbit să își asume un set de măsuri care vor aduce poate, ceva bani la buget, dar care vor goli și mai mult buzunarele peticite ale românilor. Patriotismul economic a fost doar un motto care a sunat melodios în urechile oamenilor care se luptă să supraviețuiască de la o luna la alta. În teorie, acest deziderat ar putea fi pus în aplicare. Dar este nevoie de o consultare reală, cu toate părțile implicate. De la mediul de afaceri, sindicaliști, până la economiști de top. Și dacă nu îi identifică decidenții, eu îmi permit să dau câteva nume de experți care trebuie să facă parte din echipa de consilieri guvernamentali, indiferent de partidul sau coaliția aflată la putere. 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii România Suverană / Foto: Bogdan Chircan
Alexandra Păcuraru: Cum ați ajuns să impozitați cu 70% toate economiile românilor? Cu voi ar trebui sa începeți austeritatea!
Seară de seară îndemn politicienii să pună pe masă soluții vitale pentru a ne face bine, dar soluțiile lor întârzie să apară în dezbatere publică, nu mai vorbesc că nu sunt aplicate. Ce să aplicăm, dacă ele nu există nici la stadiu de propunere. Noi ne-am consultat cu cei mai avizați și avem câteva soluții pe care vi le prezentăm public ca dumneavoastră, dragi politicieni cu putere de decizie, să alegeți dacă ni se potrivesc sau nu. Este clar că, în acest moment, subiectul care arde cel mai tare este cel al drogurilor. Îmi doresc din tot sufletul ca această emisiune să aibă ecouri, și cei care au frâiele țării în mâini să aplece urechea și la ce spunem noi. De aceea vin aici, în fața dumneavoastră, seară de seară. Vreau ca sacrificiul de a sta departe de pruncii mei să nu fie în zadar, pentru că, lor și generației din care fac parte, trebuie să le lăsăm moștenire o țară curată. De narcotice, de corupți, de trădători. De aceea, aș vrea să va prezint câteva acțiuni simple care pot ajuta autoritățile să aibă avantaj în lupta cu lorzii drogurilor, care vând moarte pe străzile acestei țări.