Articolele din categoria EDITORIALE:

Sebastian Oancea: Ce s-a ales de spitalul promis de Oprișan de zece ani, la fiecare campanie electorală ANCHETA
Sebastian Oancea: Ce s-a ales de spitalul promis de Oprișan de zece ani, la fiecare campanie electorală
În anii 2009 - 2010, președintele Consiliului Județean Vrancea și al PSD Vrancea, Marian Oprișan, promitea demararea lucrărilor la un spital regional modern, care să deservească județele limitrofe Vrancei. De atunci, la fiecare campanie electorală, Oprișan readucea în atenție viitorul spital, schimbând doar sursele de finanțare: când Fondul Național de Investiții, când Banca Mondială, când bani europeni. La zece ani după această promisiune, spitalul nu e nici la stadiul de proiect pe hârtie iar actualul Spital Județean "Sfântul Pantelimon Focșani" rămâne singura unitate care nu a fost preluată de autoritățile locale - primărie sau CJ, aflându-se în subordinea și finanțarea implicită a Ministerului Sănătății. Mai mult, directorul spitalului este un fost condamnat definitiv pentru furt de conserve din Rezerva de Stat, destinate sinistraților inundațiilor din 2005 - Constantin Mândrilă. 
Rodica Sărmaș Furnea: Locuințele sociale, un păcat capital al edililor EDITORIAL
Rodica Sărmaș Furnea: Locuințele sociale, un păcat capital al edililor
Ce se întâmplă cu oamenii care au nevoie de o locuință și nu dețin resursele necesare pentru a achiziționa sau închiria un apartament de pe piața liberă? Iată o întrebare esențială, la care politicienii ar trebui să răspundă măcar acum, în preajma alegerilor locale. Pentru că termenul de locuință socială, așa cum este el definit de Legea Locuinței, nu i-a preocupat pe aleșii României.
George Vulcănescu: Iarna vrajbei noastre - de la pensiile speciale la salariile IT-iștilor ANALIZĂ
George Vulcănescu: Iarna vrajbei noastre - de la pensiile speciale la salariile IT-iștilor
Introducerea în discuțiile despre pensiile speciale, pornind de la deficitul bugetar, a scutirii  pe veniturile IT-iștilor, este o versiune adaptată a ”caprei vecinului”. Singurul lucru pe care îl au în comun pensiile speciale cu IT-ul este că nivelul mediei pensiilor speciale, 7.000 lei, este același cu salariul mediu din sectorul IT. Tehnica mutării țintei nu este nouă la politicianul român și nu face decât să reflecte incapacitatea funciară a guvernanților de a reduce deficitul bugetar printr-o mai bună colectare.
Rodica Sărmaș Furnea: Țara care nu ratează epidemiile EDITORIAL
Rodica Sărmaș Furnea: Țara care nu ratează epidemiile
Acum, când imaginile din China ne arată cum un virus poate transforma viața unor orașe întregi într-un infern, devine vital să ne aplecăm fără alte întârzieri asupra restanțelor noastre la capitolele ce țin de sănătatea publică. Faptul că de trei ani încoace România se confruntă cu una dintre cele mai grave epidemii de rujeolă, cu mii de îmbolnăviri și zeci de copilași morți, ar trebui să constituie o prioritate pentru guvernul Orban.
Constantin Rudnițchi: Este posibil un salariu minim european? ANALIZĂ
Constantin Rudnițchi: Este posibil un salariu minim european?
Uniunea Europeană își propune din nou o țintă ambițioasă. Aceea de a introduce un salariu minim la nivel european. Este o întreprindere deloc ușoară. De ce? Pentru că în continuare situația economică a statelor membre este diferită, în sensul că există decalaje de dezvoltare între țările Uniunii Europene. Diferențele sunt la destul de mulți indicatori, nu doar la cei care se referă la nivelul de trai sau la salarii, ci și la nivelul productivității sau al valorii adăugate create în economie.