Articolele din categoria ACTUAL:

O tânără artistă dintr-o localitate bihoreană s-a sinucis în Ungaria
O tânără artistă dintr-o localitate bihoreană s-a sinucis în Ungaria. Familia cere ajutor pentru repatrierea trupului
Sfârșit tragic pentru o artistă româncă. O bihoreancă de 23 de ani a fost găsită spânzurată în Budapesta. Făcea masterul în capitala Ungariei și era cunoscută pentru interpretările ei la chitară, dar și pentru poeziile emoționante pe care le compunea. Mama sa, poștaș de meserie, nu are bani pentru repatrierea trupului, iar apropiații i-au sărit în ajutor. 
Kelemen Hunor / Foto: Inquam Photos
Kelemen Hunor: Niciodată, nici un Guvern nu și-a bătut joc în halul ăsta
​Termenul pentru adoptarea legii pensiilor în Parlament este cam scurt, a declarat miercuri, la RFI, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, după ce premierul Marcel Ciolacu a anunţat că documentul ar putea fi adoptat până pe 20 noiembrie, în procedură de urgenţă. Niciodată, nici un Guvern nu şi-a bătut joc în halul ăsta de Parlament, a afirmat acesta, despre lipsa rectificării bugetare, adăugând că ”prin hotărâri de Guvern se distribuie banii iar asta înseamnă că lipseşte transparenţa şi lipseşte controlul parlamentar”.
MAE
MAE publică o atenționare de călătorie în Franța - Circulația mai multor trenuri va fi oprită - Care este motivul
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că METEO FRANCE a anunţat un cod portocaliu de vânt, ploi abundente şi inundaţii pentru 5 departamente din nordul ţării. Pentru garantarea siguranţei pasagerilor, va fi oprită circulaţia mai multor trenuri, în zilele de 01 şi 02 noiembrie, arată ministerul.
Adrian Caciu
Adrian Câciu l-a demis pe Bogdan Dragoș Marinescu: "Domnul respectiv de astăzi nu mai lucrează în Guvernul României"
Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a avut o reacție furibundă pe Facebook după ce  Bogdan Dragoș Marinescu, consilier superior la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE),  în ciuda faptului că la Guvern se caută o reducere a cheltuielor s-a folosit de funcția sa pentru a obține contracte de consultanță pentru primării în valoare de 2,4 milioane de lei, într-o singură zi. Ulterior, ministrul a anunțat, în direct la Realitatea PLUS, că l-a demis pe consilierul din MIPE.
Horoscopul zilei, miercuri 1 noiembrie 2023
Horoscopul zilei, miercuri 1 noiembrie 2023. Adevăruri ascunse de ani de zile ies la iveală. Trei zodii curajoase vor avea puterea să le confrunte
Horoscopul zilei de miercuri 1 noiembrie 2023! Astăzi poziționarea strategică ar putea atinge limita, astfel încât Luna curioasă în Gemeni se opune atât iubăreței Venus, cât și lui Neptun, cel inselator. Cu o așa poză planetară, necesitarea de a afla adevărul gol-golut se poate face simțită, iar dezvăluirile care rezultă ar putea provoca durere.
Înțelepciunea starețului Nicolae Gurianov. Foto: crestinortodox.ro
De ce nu ar trebui să dezvălui informații despre copiii tăi altor persoane. Înțelepciunea starețului Nicolae Gurianov
Când vine vorba despre copiii noștri, suntem încântați să vorbim despre experiențele noastre de părinți cu oricine este dispus să asculte. Însă, purtând aceste conversații, dezvăluim uneori informații prețioase despre cei mici și modul în care îi creștem. Acest lucru poate părea inofensiv, dar dezvăluirea de informații poate avea consecințe atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. În aceste momente, poate fi util să ne amintim de sfaturile înțelepte ale vechilor învățături ale starețului Nicolae Gurianov despre păstrarea confidențialității familiale.