Articolele din categoria ACTUAL:

 Cum să îți păzești copilul de gripa și alte viroze respiratorii, odată cu reluarea școlii
Cum să îți păzești copilul de gripă și alte viroze respiratorii, odată cu reluarea școlii. Recomandări de la Ministerul Sănătății
Sezonul rece aduce cu sine o val de infecții respiratorii, care pot afecta în mod semnificativ comunitățile în care copiii și profesorii își desfășoară activitatea în școli și grădinițe. Aceste viroze respiratorii pot crea o serie de probleme, inclusiv absențe prelungite în rândul elevilor și dificultăți în procesul de învățare.
Grevă -  imagine de arhivă
Angajaţii din asistenţă socială îi solicită lui Ciolacu ”deblocarea urgentă” a posturilor. Sindicaliștii iau în calcul greva generală
Salariaţii din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului solicită premierului Marcel Ciolacu şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Simona Bucura-Oprescu, deblocarea de urgenţă a angajărilor în acest sector de activitate. Ei susţin că deficitul de personal în asistenţa socială este de 40% și anunţă că iau în calcul declanşarea unei greve generale. 
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Foto: Facebook
Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nu am primit nicio revendicare! Ușa ministerului este deschisă oricând pentru fermieri
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a publicat un mesaj pe pagina sa de socializare, abordând problema protestului fermierilor și transportatorilor. În declarația sa, ministrul a precizat că Ministerul Agriculturii nu a primit nicio revendicare oficială până în prezent, deoarece nicio asociație nu își asumă acest protest. Cu toate acestea, a subliniat că este dispus să sprijine fermierii în găsirea unei soluții pentru problemele pe care le reclamă în legătură cu RCA și permisele de conducere, chiar dacă aceste aspecte nu țin direct de responabilitatea ministerului. 
50 de transportatori şi fermieri din Buzău se îndreaptă spre Capitală. Foto: Agerpres
50 de transportatori şi fermieri din Buzău se îndreaptă spre Capitală pentru a protesta împotriva scumpirilor RCA şi accizei la motorină
Într-un act de solidaritate și în încercarea de a-și face auzită vocea, aproximativ 50 de transportatori și fermieri din Buzău au pornit spre Capitală, pentru a participa la un protest  împotriva creșterilor exagerate ale polițelor de asigurare RCA și accizelor la motorină. Revolta este alimentată de impactul negativ pe care scumpirile impuse de autorități îl au asupra afacerilor lor, punând în pericol supraviețuirea și dezvoltarea acestora. 
Mașinile de o anumită culoare au parte de cele mai multe accidente
Mașinile de această culoare au parte de cele mai multe accidente. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu
O cercetare recentă  contrazice credința comună conform căreia implicarea într-un accident de mașină este pur și simplu ghinion. Se pare că există o relație între culorile mașinilor și probabilitatea de a fi implicate în incidente rutiere. Studiul scoate la iveală faptul că anumite culori de mașini prezintă un risc mai mare decât altele, datorită obiceiurilor de condus asociate cu acestea.
Incendiu puternic în cea mai geroasă noapte din an. O casă s-a făcut scrum, în județul Suceava/ Captură video
Incendiu puternic în cea mai geroasă noapte din an. O casă s-a făcut scrum, în județul Suceava VIDEO
Un incendiu puternic a avut loc în localitatea Voievodeasa din județul Suceava. O femeie în vârstă de 41 de ani a făcut un atac de panică în momentul în care a văzut că flăcările i-au distrus toată casa. Pompierii ajunși la fața locului au înfruntat ore întregi flăcările puternice și au stabilit că incendiul a fost declanșat de un coș de fum neizolat corespunzător.
Un incendiu devastator în Tulcea a afectat 18 gospodării. Foto: Facebook
Un incendiu devastator în Tulcea a afectat 18 gospodării. ISU a anunțat cauza de la care a pornit coșmarul flăcărilor
Un incendiu de proporții a izbucnit în orașul Tulcea, în cursul nopții de luni spre marți, după ce un cablu electric defect a cauzat o deflagrație într-o magazie.  O femeie suferit un atac de panică și a avut nevoie de asistență medicală urgentă, fiind transportată de urgență la spital. Incendiul a avut consecințe grave, afectând 18 unități locative din apropiere.
Muncim jumătate de an doar ca să ne plătim taxele
Muncim jumătate de an doar ca să ne plătim taxele. Calculele care arată cât de mult țin românii statul în spate
Muncim jumătate de an doar pentru stat! Este realitatea crudă cu care ne confruntăm, în condițiile în care România se află printre țările cu cea mai mare impozitare a muncii. Guvernul analizează majorarea salariului minim pe economie cu 400 de lei brut din luna iunie. Doar jumătate din bani ajung, însă, în buzunarele românilor, iar creșterea este acaparată de scumpiri.
Concediile medicale, plătite mai prost, în 2024
Concediile medicale, plătite mai prost, în 2024. Noi taxe pentru români - cine este scutit
Angajații români vor trebui să scoată bani din buzunar dacă vor să-și ia concediu medical în 2024. Oamenii vor trebui să plătească din salariu în funcție de numărul zilelor libere acordate de medic. Potrivit măsurilor prevăzute de o nouă ordonanță, se introduce o nouă categorie în lista veniturilor impozabile pentru CASS. Indemnizațiile de concedii medicale vor fi supuse unui impozit de 10%. Concret, măsura se va aplica pentru toate zilele libere luate în cazul bolilor obișnuite, accidentelor din afara locului de muncă, dar și pentru probleme din timpul sarcinii.