Acești „musafiri” nepoftiți ne pot face viața un calvar, mai ales dacă nu acționăm de prima data de când i-am văzut. Gândacii se înmulțesc repede și se ascund în locurile greu accesibile, fiind atrași de umezeală și de firimituri sau alte resturi de mâncare.
Gândacii de bucătărie sunt maro, rapizi și mici și pot zbura. În schimb, gândacii de canalizare sunt negri, lenți și mari. Ambii, însă, reprezintă adevărate coșmaruri pentru noi și din acest motiv, la primul semn, ar trebui să-i eliminăm.
Iar pentru asta avem câteva ajutoare de bază printre ingredientele pe care le regăsim în bucătărie. Cu ajutorul acestora putem face soluții naturale care să ne scape definitiv de insecte. În plus, folosirea acestora nu prezintă niciun risc pentru sănătatea noastră, a familiei sau a necuvântătoarelor din casă.
Usturoi
Usturoiul este un ingredient care dă o savoare deosebită mâncării pe care o facem. În plus, această plantă conține o cantitate uriașă de elemente benefice pentru sănătatea omului, fiind eficient în ameliorarea infecțiilor fungice și eliminarea infecțiilor intestinale și nu numai. Usturoiul ne poate fi însă de ajutor și în combaterea dăunătorilor din casă. Pentru a elimina gândacii nu trebuie să faci decât să pui la fiert această plantă într-o oală cu apă pentru o jumătate de oră și vei obține apoi un pesticid natural și eficient. Pentru a spori efectul poți adăuga la fiert și o ceapă.
Frunze de dafin
Foile de dafin sunt un repelent natural pentru gândacii de bucătărie. Această plantă nu îi ucide, dar îi gonește rapid din cauza mirosului puternic pe care îl emană. Așadar, o soluție excelentă pentru a opri gândacii de bucătărie de la a-și face cuibul este să pui ramuri sau frunze de dafin peste tot prin casă, în special în spatele mobilei și în cotloanele mai ascunse, pentru că acolo își fac cuibul în general, scrie ego.ro. Pune zece frunze de dafin în grădină sau în bucătărie și mai mult ca sigur nu vei mai vedea gândaci prin preajmă. Poți folosi frunzele de dafin proaspete sau uscate, însă cel mai eficient este să zdrobești frunzele uscate și să faci pudră di ele. Astfel, mirosul este mult mai puternic.
Rozmarin
Nu e nevoie să ai această plantă într-un ghiveci, ci este suficient să ai doar câteva crenguțe uscate. Pentru a rezolva problema gândacilor este nevoie să arzi o crenguță de rozmarin. Fumul degajat va înlătura gândacii și insectele.